www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareActivitatea EFG Eurobank Securities a fost restrictionata

Autor: Bancherul.ro
2009-07-01 19:46
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restricţionat activitatea casei de brokeraj EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scăzut sub nivelul minim al capitalului iniţial pentru autorizare, adică echivalentul īn lei a 730.000 euro.

Astfel, EFG Eurobank Securities nu va putea presta servicii de investiţii financiare care exced capitalului iniţial echivalent īn lei a 125.000 de euro, pānă la remedierea situaţiei privind fondurile proprii, dar nu mai mult de 60 de zile.

Casa de brokeraj a grupului grec EFG nu va putea tranzacţiona pe cont propriu, subscrie instrumente financiare pe baza unui angajament ferm sau administrarea unui sistem alternativ de tranzacţionare.

De asemenea, intermediarul nu va putea acorda īmprumuturi investitorilor, care să permită acestuia să efectueze tranzacţii cu valori mobiliare.

Īn schimb, restul activităţilor şi serviciilor, care includ preluarea şi introducerea ordinelor pentru clienţi, administrarea portofoliilor sau consultanţa de investiţii, nu vor fi restricţionate.

EFG Eurobank Securitie este unul dintre cei mai mari brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti, cu tranzacţii intermediate de 45,58 milioane lei īn ultima lună, īn timp ce de la īnceputul anului este al cincilea broker, cu un rulaj de 311,76 milioane lei.