FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele fondurilor deschise de investitii au crescut cu 13,1% in mai

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-10 11:56

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii au sporit cu 13,1% īn luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, īn condiţiile īn care fondurile monetare au atras īn ultima lună 161,3 milioane lei, arată datele transmise marţi de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din Romānia.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfārşitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afişat īn aprilie. Creşterea activelor fondurilor monetare vine īn contextul īn care subscrierile făcute luna trecută pe această secţiune au īnsumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezintă cea mai mare parte a subscrierilor făcute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de acţiuni au avut o evoluţie uşor ascendentă īn luna mai, cu o creştere de 2,8%, pānă la 104 milioane lei, īn timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborāt cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente īn instrumente cu venit fix au īnregistrat o creştere a activelor cu 2,9% īn mai, pānă la 249 milioane lei.

Numărul de investitori īn fondurile deschise a crescut cu circa 14% īn mai, la nivelul de 114.027.

Īn ceea ce priveşte fondurile īnchise de investiţii (AOPC), activele totale au scăzut cu 1% īn a cincea lună a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decāt cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se menţine īn top, cu cea mai mare cotă de piaţă

Īn clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investiţii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a menţinut detaşat īn pe primul loc şi īn mai, cu active īn administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei şi 16,7% din piaţă.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia poziţie īn mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei şi o cotă de piaţă de 5,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaBRD mentine ridicat profitul, la 1,5 miliarde lei, desi achita o taxa pe active de 75 milioane lei, pentru ca a crescut creditarea cu doar 4% si a majorat marja de dobanda

BRD, subsidiara grupului francez Groupe Societe Generale, a platit in 2019 o taxa pe activele bancare de 75 milioane lei, intrucat si-a majorat volumul de credite cu doar 4,6%, la jumatate fata de media sistemului bancar si plafonul de 8% stabilit in OUG 114/2018, abrogata la inceputul acestui detalii

O devalorizare majora a leului fata de CHF sau euro, mai mare de 20%, poate fi o situatie de impreviziune in contractele de credit, a stabilit Curtea Constitutionala. Intrebarea e: de la ce procent in sus poate fi considera o depreciere ca fiind majora?

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca o diferenta de curs valutar de o anumita amploare, atat ca valoare cat si in timp, dar nu una modica, precum de 20%, cum se prevede in noua lege a darii in plata, poate constitui o situatie de impreviziune. Ceea ce inseamna ca bancile detalii

IRCC aluneca la 2,36%, rata la un credit Prima Casa scade cu 40 de lei

Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) calculat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru trimestrul trei (T3) din 2019, cu aplicare in primul trimestru al anului 2020, a scazut cu 0,3 puncte procentuale, de la 2,66% la 2,36% pe an, revenind astfel la nivelul inregistrat detalii

Cate reclamatii primeste BRD de la clienti si cum se solutioneaza

BRD Groupe Societe Generale publica in premiera cate reclamatii a primit din partea clientilor nemultumiti de serviciile bancii si in cat timp a raspuns banca la diversele solicitari pentru rezolvarea problemelor. De asemenea, BRD dezvaluie si cate cereri de mediere a conflictelor cu detalii

Ultimele Comentarii