BANCI | Stirea Zilei

Financial Times: Romania ar putea primi un imprumut de 20 de miliarde de euro de la FMI

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:28

RomÔnia ar putea primi un pachet de salvare de circa 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, ţn urma negocierilor dintre cele două părţi care ar trebui să fie reluate miercuri, afirmă cotidianul Financial Times.

Pachetul de sprijin multilateral, destinat să evite o criză economică gravă ţntr-una dintre cele mai sărace ţări UE, va fi probabil similar ca dimensiuni cu cel de 20 de miliarde de euro pus la dispoziţia Ungariei ţn noiembrie, potrivit unui oficial apropiat negocierilor, citat de Financial Times.

Guvernul romÔn şi FMI au ajuns la un acord de principiu asupra "parametrilor cantitativi" ai pachetului săptămÔna trecută, ţn cursul vizitei unei degelaţii romÔneşti la Washington, a declarat oficialul. ╬n următoarele zece zile, experţi de la instituţiile implicate, adică FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, se vor afla ţn RomÔnia pentru a finaliza detaliile.

"Acordul va da RomÔniei timpul necesar pentru a implementa politicile... fără să se uite peste umăr să vadă dacă vine criza", a declarat oficialul citat de cotidianul străin.

Guvernul romÔn nu a dat niciun indiciu asupra dimensiunilor pachetului de salvare, aşa cum numeşte Financial Times.

RomÔnia va deveni astfel a patra ţară est-europeană care apelează la instituţiile internaţionale pentru sprijin, ţn contextul crizei financiare, după Ungaria, Ucraina şi Letonia.

Pachetul pe care ţl va primi RomÔnia se va derula pe o perioadă mai mare de 17 luni, de care a beneficiat Ungaria, a mai spus oficialul citat de Financial Times, fără a da alte detalii.

Vor contribui şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), furnizÔnd finanţare sectorului privat romÔnesc şi instituţiilor financiare. Despre BERD s-a spus că ar fi ţn negocieri cu Banca Comercială RomÔnă (BCR), cea mai mare din ţară şi cea mai mare subsidiară a băncii austriace Erste Bank, pentru un ţmprumut de pÔnă la 150 de milioane de euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii