BANCI | Stirea Zilei

Financial Times: Romania ar putea primi un imprumut de 20 de miliarde de euro de la FMI

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:28

RomÔnia ar putea primi un pachet de salvare de circa 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, ţn urma negocierilor dintre cele două părţi care ar trebui să fie reluate miercuri, afirmă cotidianul Financial Times.

Pachetul de sprijin multilateral, destinat să evite o criză economică gravă ţntr-una dintre cele mai sărace ţări UE, va fi probabil similar ca dimensiuni cu cel de 20 de miliarde de euro pus la dispoziţia Ungariei ţn noiembrie, potrivit unui oficial apropiat negocierilor, citat de Financial Times.

Guvernul romÔn şi FMI au ajuns la un acord de principiu asupra "parametrilor cantitativi" ai pachetului săptămÔna trecută, ţn cursul vizitei unei degelaţii romÔneşti la Washington, a declarat oficialul. ╬n următoarele zece zile, experţi de la instituţiile implicate, adică FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, se vor afla ţn RomÔnia pentru a finaliza detaliile.

"Acordul va da RomÔniei timpul necesar pentru a implementa politicile... fără să se uite peste umăr să vadă dacă vine criza", a declarat oficialul citat de cotidianul străin.

Guvernul romÔn nu a dat niciun indiciu asupra dimensiunilor pachetului de salvare, aşa cum numeşte Financial Times.

RomÔnia va deveni astfel a patra ţară est-europeană care apelează la instituţiile internaţionale pentru sprijin, ţn contextul crizei financiare, după Ungaria, Ucraina şi Letonia.

Pachetul pe care ţl va primi RomÔnia se va derula pe o perioadă mai mare de 17 luni, de care a beneficiat Ungaria, a mai spus oficialul citat de Financial Times, fără a da alte detalii.

Vor contribui şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), furnizÔnd finanţare sectorului privat romÔnesc şi instituţiilor financiare. Despre BERD s-a spus că ar fi ţn negocieri cu Banca Comercială RomÔnă (BCR), cea mai mare din ţară şi cea mai mare subsidiară a băncii austriace Erste Bank, pentru un ţmprumut de pÔnă la 150 de milioane de euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

  

Ultimele Comentarii