BANCI | Ultima Ora

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-09 09:34

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României

Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până în prezent, peste 3.000 proiecte investiționale, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank, cu ocazia Zilei Europei, anunta CEC Bank intr-un comunicat, in care adauga:

CEC Bank a acordat în perioada 2007-2024 un număr de 3.243 de credite pentru finanțarea proiectelor cu componentă nerambursabilă, cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei.

Proiectele finanțate au avut o componentă de grant în valoare de 22,3 miliarde de lei.
 
Dacă analizăm structura acestor credite, observăm că principalele finanțări au fost acordate în cadrul programelor de finanțare rurală (PNDR și POPAM) cu un număr de 2.140 proiecte și o valoare cumulată a finanțării de 3,5 miliarde de lei, urmate de programul operațional regional (POR) cu 612 proiecte finanțate, cu o valoare cumulată de 2,75 miliarde de lei.
 
În cadrul acestor finanțări, un număr de 521, cu o valoare cumulată de 2,7 miliarde de lei, au fost finanțări acordate autorităților administrației publice locale (AAPL), în vederea implementării unor proiecte cu impact asupra comunităților respective, iar un număr de 2.722 credite cu o valoare cumulată de 6,7 miliarde de lei au fost acordate companiilor, în vederea dezvoltării proiectelor investiționale propuse de acestea.
 
"CEC Bank a finanțat proiecte eligibile care au generat valoare adăugată semnificativă pentru dezvoltarea industriei, agriculturii și infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării rețelelor de apă și canalizare și altele", a adăugat Ramona Ivan.
 
Totodată, CEC Bank își reafirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească, fiind implicată în derularea tuturor programelor guvernamentale.

De exemplu, în cadrul edițiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finanțări în valoare cumulată de peste 7 miliarde de lei. Acest program își propune sprijinirea antreprenorilor în obținerea finanțărilor necesare pentru depășirea dificultăților economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice - producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii.

In prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/.

Taguri: credite firme  CEC Bank  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

  

Ultimele Comentarii