BANCI | Educatie financiara

Pot sa scap de creditele de la IFN-uri prin refinantare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-12-27 16:46

"Buna ziua! Am nevoie de ajutor urgent, am 6 IFN-uri , si un credit la cec bank destul de mare , platesc foarte foarte mult la ele , 1400 rata la cec, si cate 3000c, 2000 , 1000 rate la IFN-uri. Eu castig 3500 lei si bonuri. Trebui sa fac cumva sa scap de ele, insa am intarzieri , raportari la biroul de credite . Ce pot face ? Va rog!

Unde pot aplica pt refinantari?
Ajuta-ti-ma va rog!", ne-a transmis un cititor.

RASPUNS

Ratele la creditele de la CEC Bank si IFN-uri insumeaza 7.400 de lei, fata de salariul dumneavoastra de doar 3.500 de lei, ceea ce inseamna ca nu va mai puteti achita datoriile.

Din cauza faptului ca ati luat prea multe credite de la IFN-uri v-ati supraindatorat, iar dobanzile imense ale acestor credite online, de la IFN-uri, v-au aruncat intr-o spirala a datoriilor, care a dus la raportarea la Biroul de Credit.

Din aceasta cauza nu puteti obtine o refinantare a creditelor luate de la IFN-uri, astfel ca singura solutie pentru a scapa de datorii este sa incheiati cu IFN-urile intelegeri pentru restructurarea datoriilor si incheierea unor angajamente de plata a datoriilor, in functie de venitul dumneavoastra lunar.

Trebuie sa trimiteti la IFN-ri cereri pentru restructurarea datoriilor si achitarea acestora in mai multe rate.

IFN-urile sunt obligate de lege sa va ajute in cazul in care nu mai puteti achita creditele, din cauza dobanzilor prea mari.

OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte, arata urmatoarele, la articolului 39:

"În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului."

Printre solutiile pe care IFN-urile vi le pot oferi, prin reesalonarea sau refinantarea creditului, se afla urmatoarele:

• reducerea dobanzii si/sau a comisioanelor la credit;

• modificarea (prelungirea) perioadei de creditare, cu anularea aplicarii dobanzilor;

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la IFN-uri privind restructurarea creditelor si achitarea datoriilor.

Taguri: refinantare credit  credite de consum  CEC Bank  credite online IFN-uri  banca  Reclamatiibanci.ro  credit online  credite nevoi personale  reclamatie IFN  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraGeolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

Ce pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

  

Ultimele Comentarii