BANCI | Educatie financiara

Ce pot sa patesc daca nu mai platesc creditul din Germania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-09-19 06:39

"Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai întorc niciodata in germania", intreaba un cititor.

RASPUNS

Nu trebuie sa va imaginati ca daca aveti creditul in Germania si dumneavoastra ati venit in Romania puteti scapa fara sa mai platiti datoria.

Legislatia europeana, transpusa in legi nationale, inclusiv in Germania si Romania, prevede posibilitatea sa fiti urmarita si executata silit si in Romania, daca nu platiti creditul.

Vi se poate pune poprire pe conturile sau salariul din Romania sau din alta tara europeana, chiar daca sunteti datornic la o banca din Germania.

Romania a adoptat, in 2019, o lege, conform normelor europene (Regulamentul 655/2014, aplicat din 2017), care permite executarea silita si poprirea salariilor si pentru romanii care lucreaza in alte tari si au conturi si credite la bancile straine din Europa.

Este vorba de ordonanta asiguratorie europeana de indisponibilizare a conturilor bancare (European Account Preservation Order), existenta si in restul statelor UE, care poate fi emisa de o judecatorie, la solicitarea executorului judecatoresc.

De aceea, daca nu puteti plati creditul din Germania, sfatul meu este sa luati legatura cu banca germana, pentru a gasi o solutie de achitare a datoriei.

Trebuie sa faceti o cerere scrisa (prin e-mail) catre banca germana, in care sa solicitati o solutie pentru plata creditului.

Taguri: reclamatie banca  banca  poprire  credit online  Executare silita  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraAm luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

Ce pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

Probleme cu aplicatia First Bank. Banca va fi preluata de Intesa Sanpaolo Bank

"First Bank are cea mai disfunctionala aplicatie mobila si un suport telefonic execrabil! Tot timpul, sunt probleme cu aplicatia mobila First BanK. Suportul clienti de la Call Center-ul First Bank este execrabil. Am asteptat aproape doua saptamani sa pot accesa aplicatia detalii

Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede?

"Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!", intreaba un cititor. Site-ul Gapinvestcapital.com (foto) este o falsa platforma de investitii in criptomonede, menite a fura banii celor momiti cu detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii