BANCI | Educatie financiara

Ce pot sa patesc daca nu mai platesc creditul din Germania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-09-19 06:39

"Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai întorc niciodata in germania", intreaba un cititor.

RASPUNS

Nu trebuie sa va imaginati ca daca aveti creditul in Germania si dumneavoastra ati venit in Romania puteti scapa fara sa mai platiti datoria.

Legislatia europeana, transpusa in legi nationale, inclusiv in Germania si Romania, prevede posibilitatea sa fiti urmarita si executata silit si in Romania, daca nu platiti creditul.

Vi se poate pune poprire pe conturile sau salariul din Romania sau din alta tara europeana, chiar daca sunteti datornic la o banca din Germania.

Romania a adoptat, in 2019, o lege, conform normelor europene (Regulamentul 655/2014, aplicat din 2017), care permite executarea silita si poprirea salariilor si pentru romanii care lucreaza in alte tari si au conturi si credite la bancile straine din Europa.

Este vorba de ordonanta asiguratorie europeana de indisponibilizare a conturilor bancare (European Account Preservation Order), existenta si in restul statelor UE, care poate fi emisa de o judecatorie, la solicitarea executorului judecatoresc.

De aceea, daca nu puteti plati creditul din Germania, sfatul meu este sa luati legatura cu banca germana, pentru a gasi o solutie de achitare a datoriei.

Trebuie sa faceti o cerere scrisa (prin e-mail) catre banca germana, in care sa solicitati o solutie pentru plata creditului.

Taguri: reclamatie banca  banca  poprire  credit online  Executare silita  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCand poate banca sa-mi blocheze contul?

Este bine de stiut ca bancile pot sa blocheze conturile clientilor, in anumite conditii, conform prevederilor din contractul standard. Iata, de exemplu, situatiile in care poate fi blocat un cont ING Bank, conform prevederilor din Conditiile generale de detalii

Cum ti se pot fura parolele contului bancar printr-o investitie in criptomonede

"Cea mai mare teapa sub forma de investitii pe genoxinvest....am pierdut 250e iar dupa aceea sub pretextul ca imi inapoiaza suma incercau prin anydesk sa vada parolele contului bancar. Apoi dupa ce am dat un cont gol (nou) la alta banca au incercat sa-mi faca cerere de credit online .DECI detalii

Pot sa aman ratele la credit, daca am ramas fara servici?

"Momentan am rămas fără serviciu și vreau să amân pentru patru luni ratele la OTP Bank vă rog din suflet", ne scrie un cititor. RASPUNS  Banca la care aveti creditul va poate aproba o cerere de amanare a platii ratelor la credit pe o detalii

Clientii OTP Bank, vizati de o tentativa de frauda online

Clientii OTP Bank sunt vizati de o tentativa de frauda online prin e-mailuri in care li se cere sa acceseze un link, cu scopul de a li se fura datele cardului si ale contului. Iata mesajul prin e-mail trimis de hoti: "Draga Client, Am observat o utilizare detalii

  

Ultimele Comentarii