BANCI | Educatie financiara

Cum pot sa fiu sters din Biroul de Credit, pentru o face un nou credit?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-07-30 10:51

„Am avut un credit acum cativa ani la care am avut niste intarzieri dar l-am achitat, acum vreau sa fac din nou credit, dar nu pot, pentru ca sunt in Biroul de Credit. Am cerut bancii sa ma stearga, dar nu vrea. Am platit si o firma de stergere Biroul de credit, dar degeaba. Ce pot sa fac?”, intreaba un cititor.

Stergerea restantelor la credite inregistrate in Biroul de Credit se poate face doar in anumite conditii, conform informatiilor publicate de aceasta institutie:

„Dreptul la stergerea datelor (art. 17 din Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal): Persoana Vizata (PV) poate obtine de la Participant (creditorul in cauza) stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, in urmatoarele situatii:

-  datele nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost colectate sau prelucrate;

-  PV se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze (dreptul la opozitie);

-  datele au fost prelucrate ilegal;

-  datele trebuie sterse pentru indeplinirea unei obligatii legale a Participantului.„

Concret, trebuie sa stiti ca restantele la credite sunt pastrate in Biroul de Credit timp de 4 ani de la achitarea acestora, iar ulterior se sterg automat.

Daca nu au trecut inca patru ani, puteti cere stergerea restantelor in cazul in care acestea au fost raportate fara respectarea normelor, de exemplu daca nu ati fost notificat cu 15 zile inainte de raportare, sau daca exista raportarile sunt gresite.

Banca trebuie sa va motiveze refuzul de stergere a datelor din Biroul de Credit.

In privinta recurgerii la firme sau avocati pentru stergerea din Biroul de Credit, iata ce spune Biroul de Credit cu privire la aceasta:

„Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a decide sa apelati la societati care furnizeaza “servicii de stergere date din Biroul de Credit”. Acestea va pot percepe o taxa considerabila pentru efectuarea unor demersuri fara succes garantat si fara returnarea taxei.

In cazul in care exista motive temeinice pentru stergerea lor (conform art. 17 din Regulament) aveti posibilitatea de a solicita Participantului care le-a inregistrat si de a obtine, stergerea datelor, in mod GRATUIT.”

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  credite noi  reclamatie banca  Biroul de Credit  credite online IFN-uri  banca  credite IFN  credite auto  credit online  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraMama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

Ce pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

Probleme cu aplicatia First Bank. Banca va fi preluata de Intesa Sanpaolo Bank

"First Bank are cea mai disfunctionala aplicatie mobila si un suport telefonic execrabil! Tot timpul, sunt probleme cu aplicatia mobila First BanK. Suportul clienti de la Call Center-ul First Bank este execrabil. Am asteptat aproape doua saptamani sa pot accesa aplicatia detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii