BANCI | Stirea Zilei

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-24 08:10

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci.

Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - 18%, OTP Bank - 22% si Banca Transilvania (BT), cu 24%.

Media dobanzilor la cardurile de credit este 25% pe an.

In privinta tipului de dobanda, predomina cea fixa, insa cele mai mici rate sunt cele variabile, calculate cu IRCC, marjele fixe fiind intre 11,42% la CEC Bank si 12,25% la Libra Bank.

Cardurile de credit au o asa-numita perioada de gratie, in jurul a 50 de zile dupa ce ati facut plata cu cardul, timp in care nu se aplica dobanda, daca se ramburseaza integral valoarea cumparaturilor.

Plata in rate fara dobanda

Cardurile de credit au si optiunea de plata in mai mult rate fara dobanda.

Numarul ratelor fara dobanda este intre 6 si 24 (2 ani), fiind conditionat de o suma minima, de regula in valoare de 200 sau 300 de lei.

Plata cu cardul de credit se imparte in rate lunare egale, la care nu se aplica dobanda, daca valoarea ratei se ramburseaza integral. In caz contrar, va trebui achitata dobanda standard, care dupa cum am vazut este destul de ridicata pentru majoritatea cardurilor.

Este important de mentionat ca la unele banci plata in rate fara dobanda este valabila doar la magazinele cu care banca are incheiate parteneriate, in comparatie cu alte banci, la care programul de plata in rate fara dobanda este valabil la orice magazin din lume.

Comisioanele pentru un card de credit

In privinta comisioanelor aferente unui card de credit, este util de mentionat ca nu exista comision pentru plata cu cardul in magazinele fizice sau online.

In schimb, pentru retragerea de numerar de pe card la bancomate, comisionul este de regula 1-2% din suma retrasa.

Exista si exceptii, precum BRD sau Eximbank, care nu percep comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile de credit.

Pentru un card de credit mai trebuie achitat si un comision de administrare anual, a carui valoarea lunara variaza intre 2,5 si 5 lei.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  banca  carduri de credit  Eximbank  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul bancilor cu cele mai bune dobanzi la depozitele in lei

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in lei sunt in scadere, odata cu diminuarea inflatiei. Cea mai mare dobanda pentru un depozit in lei la termen de un an este acum de 6,75%, la Intesa Sanpaolo Bank. Doar inca sase banci (Alpha Bank, Patria detalii

In atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna

  Am facut o suma de 16.000 pe o platforma..bn nu mai cred ca e ...au ajuns pe wallet in coinbase si ... detalii

 • Inselat

  la fel prescriu mai sus. Insa mie cand mi-au fost ceruti bani(respectiv 2000 dolari), casa pot ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii