BANCI | Stirea Zilei

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-24 08:10

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci.

Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - 18%, OTP Bank - 22% si Banca Transilvania (BT), cu 24%.

Media dobanzilor la cardurile de credit este 25% pe an.

In privinta tipului de dobanda, predomina cea fixa, insa cele mai mici rate sunt cele variabile, calculate cu IRCC, marjele fixe fiind intre 11,42% la CEC Bank si 12,25% la Libra Bank.

Cardurile de credit au o asa-numita perioada de gratie, in jurul a 50 de zile dupa ce ati facut plata cu cardul, timp in care nu se aplica dobanda, daca se ramburseaza integral valoarea cumparaturilor.

Plata in rate fara dobanda

Cardurile de credit au si optiunea de plata in mai mult rate fara dobanda.

Numarul ratelor fara dobanda este intre 6 si 24 (2 ani), fiind conditionat de o suma minima, de regula in valoare de 200 sau 300 de lei.

Plata cu cardul de credit se imparte in rate lunare egale, la care nu se aplica dobanda, daca valoarea ratei se ramburseaza integral. In caz contrar, va trebui achitata dobanda standard, care dupa cum am vazut este destul de ridicata pentru majoritatea cardurilor.

Este important de mentionat ca la unele banci plata in rate fara dobanda este valabila doar la magazinele cu care banca are incheiate parteneriate, in comparatie cu alte banci, la care programul de plata in rate fara dobanda este valabil la orice magazin din lume.

Comisioanele pentru un card de credit

In privinta comisioanelor aferente unui card de credit, este util de mentionat ca nu exista comision pentru plata cu cardul in magazinele fizice sau online.

In schimb, pentru retragerea de numerar de pe card la bancomate, comisionul este de regula 1-2% din suma retrasa.

Exista si exceptii, precum BRD sau Eximbank, care nu percep comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile de credit.

Pentru un card de credit mai trebuie achitat si un comision de administrare anual, a carui valoarea lunara variaza intre 2,5 si 5 lei.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  banca  carduri de credit  Eximbank  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii