RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Cat de sigur este un depozit la TBI Bank?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-15 08:26

"Buna ziua,

Stimate domnule Coman,

Va contactez deoarece am citit on-line puncte de vedere ale dvs. foarte argumentate, cu rugamintea de a imi oferi un sfat.

Ma gandesc sa constitui un depozit de 1.000.000 lei la TBI Bank (suma va fi impartita pe doua persoane din familie pentru a nu depasi suma garantata de 500.000 lei).

La TBI Bank garantarea nu se realizeaza de FGDB ci de Fondul de garantare din Bulgaria.

Fiind o suma mare, respectiv fiind toate economiile mele, as vrea sa evaluez cat mai detaliat riscurile (chiar daca au dobanda cea mai mare).

Rugamintea este de a imi spune daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declararii insolventei sau doar la declarararea falimentului.

Acest moment este foarte important, deoarece insolventa dureaza o lunga perioada si ar fi timp pentru lichidarea depozitului (daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declarararii falimentului. .

Daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declararii insolventei (care poate fi declarata de pe o zi pe alta) este mult mai complicat.

Va multumesc si va doresc o zi placuta in continuare", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns

Stimate domn,

Garantarea depozitelor la TBI se face, la fel ca la bancile romanesti, conform normelor europene: suma garantata este echivalentul a 100.000 de euro pentru fiecare deponent, la fiecare banca, iar plata se face intr-un termen de maxim 5 zile, de catre Fondul de Garantare a Depozitelor din Bulgaria, prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) din Romania.

Depozitele se indisponibilizeaza (adica nu mai aveti acces la ele) din momentul emiterii unui ordin in acest sens de catre Banca Nationala a Bulgariei sau in cazul declansarii falimentului, nu a insolventei, la fel cum Banca Nationala a Romaniei decide indisponibilizarea depozitelor la o banca romaneasca.

De regula, bancile nationale decid indisponibilizarea depozitelor mult mai devreme decat momentul intrarii unei banci in insolventa sau constatarea falimentului, pentru a nu se produce panica iar oamenii sa fie despagubiti cat mai rapid.

Asadar, in aceasta privinta puteti sta linistit, pentru ca nu veti avea de asteptat mai mult de 5 zile pana cand veti primi banii inapoi, in cazul in care banca va avea probleme.

Oricum, nu aveti de ce sa va faceti griji daca depozitele le-ati impartit intre mai multi membri ai familiei (sau la mai multe banci), astfel incat fiecare sa nu detina un depozit mai mare de 100.000 de euro, la fiecare banca, pentru a va putea recupera toti banii.

Vedeti aici mai multe informatii privind modul in care sunt garantate depozitele in bancile romanesti si in cat timp se acorda despagubirile.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

 

Taguri: TBI Bank  reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCat de sigur este un depozit la TBI Bank?

"Buna ziua, Stimate domnule Coman, Va contactez deoarece am citit on-line puncte de vedere ale dvs. foarte argumentate, cu rugamintea de a imi oferi un sfat. Ma gandesc sa constitui un depozit de 1.000.000 lei la TBI Bank (suma va fi detalii

In cat timp sunt despagubit daca nu-mi pot scoate banii din banca?

Cazul falimentului bancii americane Silicon Valley Bank (SVB), cu active mai mari decat tot sistemul bancar romanesc, a readus in discutie problema garantarii depozitelor in banci. Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) a anuntat ca are obligația detalii

Cum sunt garantate depozitele din bancile romanesti?

Iata raspunsurile la cateva intrebari frecvente privind garantarea depozitelor in bancile romanesti: - Care este valoarea depozitelor garantate? Sunt garantate depozitele cu o valoare de maxima (plafon) de 100.000 de euro, echivalent in lei, pentru detalii

Un credit de la IFN-ul Hora Credit are o dobanda de 70.000% pe an

„Am un credit la Hora Credit și pentru o sumă de 1500 de lei am ajuns să plătesc la 2 săptămâni peste 400 de lei. Nu am mai plătit creditul din luna lui Decembrie. Am discutat cu ei am plătit o sumă de 100 de lei au zis măcar să vadă intenția mea să nu se ajungă la detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii