BANCI | Profil

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-15 07:40

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Prin intermediul acestui parteneriat, vor fi finanțate afacerile gestionate de cetățeni de etnie romă și afacerile locale care angajează muncitori de etnie romă, prin intermediul programului dedicat, „Microfinanțarea nu are etnie”.

Conform studiului „Romii în 10 țări europene” realizat de Agentia Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA) în 2021:

• Doar doi din cinci romi din România cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani (41 %) sunt angajați sau desfășoară o muncă plătită, față de statistica națională unde procentul este de 71%.

• Angajarea este mult mai rară printre femeile rome, în 2021, doar 23 % dintre femeile rome din România, cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani, fiind angajate, în comparație cu 56 % din bărbați romi din aceeași categorie de vârstă.

• Fiecare al doilea rom tânăr din țara noastră cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani (59 %) este neangajat sau nu se află într-o formă de învățământ sau perfecționare. La nivel național procentul este de 15% (în 2020).

• Unu din patru romi români în vârstă de peste 16 ani (23 %) s-au simțit discriminați în căutarea unui loc de muncă, în ultimele 12 luni înainte de studiu. Procentul este unul dintre cele mai mici la nivelul Uniunii Europene, unde media este de 33%, cu un maxim de 81% în Portugalia. În medie, numărul romilor români care se confruntă cu discriminare la căutarea unui loc de muncă s-a dublat față de 2016 (de la 10 %).

Privind antreprenorii locali romi, nu există studii sau statistici oficiale, reprezentanții REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA susținând că „există o comunitate diversă de antreprenori romi care își desfășoară activitatea într-o varietate de domenii, de la ferme agricole la servicii și comerț cu amănuntul. Mulți dintre ei se confruntă cu dificultăți în a-și găsi resursele și sprijinul necesare pentru a-și dezvolta afacerile.”

În contextul parteneriatului semnat, Lucian Dumbrăvieanu, membru în Consiliul de Administrație al REDI a declarat:“Suntem încântați că prin acest parteneriat vom sprijini dezvoltarea agricultorilor și antreprenorilor mici din comunitățile de romi din România prin furnizarea de finanțare și consiliere financiară."

Conform studiului menționat, la nivelul Uniunii Europene există o importantă preocupare pentru reducerea decalajului în ocuparea forței de muncă de către romi cu cel puțin jumătate și statele membre trebuie să se asigura că cel puțin 60 % dintre romi vor avea o muncă plătită până în 2030, față de o media de doar 43% în 2021. De asemenea, trebuie redus și decalajul de gen al romilor cu cel puțin jumătate pentru a se asigura că cel puțin 45 % dintre femeile rome vor avea o muncă plătită până în 2030, față de doar 28% in 2021.

Odată cu creșterea acestor procente, se va asigura implicit o mai bună incluziune socială și economică, creștere la care va contribui major incluziunea financiară a populației și antreprenorilor de etnie romă.

„În Patria Credit, incluziunea financiară, economică și socială a membrilor comunităților rurale ține cont de dorința noastră de a stimula mica economie locală, indiferent de etnia antreprenorilor. Suntem prezenți de foarte mulți ani în mediul rural și finanțăm fermele mici și foarte mici, inclusiv ale unor comunități de romi, și parteneriatul cu REDI vine să susțină acțiunile noastre și misiunea Patria de a contribui la dezvoltarea și prosperitatea comunităților rurale de la noi.” a menționat Raluca Andreica, CEO Patria Credit.

Creditele care pot fi accesate de producătorii agricoli si micii antreprenori de etnie romă, prin programul Patria Credit, au valoare de până la 120.000 de lei, sunt fără garanții reale, se acordă pe o perioadă de până la 5 ani, au o rambursare flexibilă, în rate egale, sezoniere sau personalizate, cu posibilitatea de a folosi banii pentru investiții, finanțarea activității curente și proiecte cu destinație mixtă.

Mai mult, Patria Credit va angaja un reprezentant de etnie romă care va facilita și dezvolta relația de colaborare cu antreprenorii romi sau cei care angajează romi.

Despre REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA

Misiunea REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA este de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru antreprenorii romi și antreprenorii activi în comunitățile de romi din România, Bulgaria, Macedonia de Nord și Serbia. Înființat în Luxemburg în 2019, REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA este primul vehicul de investiții cu un focus specific pe antreprenorii romi și o capacitate de investiții de 5 milioane de euro pentru oferirea de împrumuturi și partajarea riscurilor cu intermediarii financiari.

Despre Patria Credit IFN

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile micilor fermiri si antreprenorilor, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților rurale. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 18.000 de clienți finanțați.

Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România. Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de susținere a tranziției micilor fermieri către o agricultură sustenabila (Programul Ferma Inteligentă),

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  credite IFN  Patria Credit IFN  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank de la Emil Bituleanu, conform unui anunt al bancii la Bursa. Cristina Mahika Voiconi este una dintre persoanele cu cea mai mare vechime în cadrul Libra Internet Bank, conform prezentarii bancii: "În perioada 1999 detalii

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au abonament de cont curent

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au Abonament de cont curent Smart Banking, dintre care mai mult de jumătate au ales Abonamentul 365, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Ce înseamnă abonamentele Smart Banking: Se adresează tuturor clienților persoane fizice, atât celor existenți, cât și celor noi. Sunt de cinci tipuri, în funcție de stiluri diferite de viață - Salut, Student, 365, Premium și Premium+. Primele două sunt gratuite, iar celelalte înseamnă 7, 17 și 20 de lei/lună. Pentru alegerea unuia dintre abonamente, clienții pot consulta detalii

Alpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii