BANCI | Stirea Zilei

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-10 07:22

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste 8%, cea mai mare fiind la TBI Bank, de 9,30%.

Dintre bancile mari, CEC Bank are cea mai buna oferta pentru economiile in lei pe un an: 8,20% pentru depozitele deschise online, prin aplicatia de mobile/internet banking si 8% pentru depozitele facute la ghiseu.

La acelasi termen, de 1 an, alte banci mari practica urmatoarele dobanzi: Unicredit - 8%, BRD si Raiffeisen - 7,5%, Banca Transilvania (BT) - 7,10%, BCR si ING - 7%.

Media dobanzilor la un depozit pe un an este 7,90%, in crestere de la 7,74%, cat era luna precedenta.

Cat castigam la un depozit de 10.000 de lei pe un an

Primele 5 banci cu cele mai ridicate dobanzi ofera si cele mai ridicate castiguri, in cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la bancomatul propriu.

Suma neta retrasa dupa un an variaza intre 930 de lei (TBI Bank) si 780 de lei (Patria Bank). Cele mai mici castiguri le obtin clientii Raiffeisen (650 de lei).

S-a contabilizat dobanda pentru depozitele deschide online, la termen de 1 an, pentru o suma de 10.000 de lei retrasa la scadenta de la bancomatul aceleiasi banci la care este depozitul (ATM propriu).

Pentru calculul sumei nete incasate, s-au dedus comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor bancare pe o perioada de 1 an, precum si comisioanele pentru retragerea banilor de la bancomat si ghiseu.

ACTUALIZARE 10.03.2023

Din tabel a fost eliminat comisionul de retragere numerar la ghiseele Raiffeisen, intrucat banca nu mai are ghisee, economiile putand fi retrase doar la bancomate.

Facem precizarea ca au fost luate in calcul doar comisioanele standard pentru un cont, nu cele valabile in cadrul unor pachete sau promotii.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  TBI Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  internet banking  mobile banking  Eximbank  depozite bancare  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii