BANCI | Stirea Zilei

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-10 07:22

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste 8%, cea mai mare fiind la TBI Bank, de 9,30%.

Dintre bancile mari, CEC Bank are cea mai buna oferta pentru economiile in lei pe un an: 8,20% pentru depozitele deschise online, prin aplicatia de mobile/internet banking si 8% pentru depozitele facute la ghiseu.

La acelasi termen, de 1 an, alte banci mari practica urmatoarele dobanzi: Unicredit - 8%, BRD si Raiffeisen - 7,5%, Banca Transilvania (BT) - 7,10%, BCR si ING - 7%.

Media dobanzilor la un depozit pe un an este 7,90%, in crestere de la 7,74%, cat era luna precedenta.

Cat castigam la un depozit de 10.000 de lei pe un an

Primele 5 banci cu cele mai ridicate dobanzi ofera si cele mai ridicate castiguri, in cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, cu retragerea banilor de la bancomatul propriu.

Suma neta retrasa dupa un an variaza intre 930 de lei (TBI Bank) si 780 de lei (Patria Bank). Cele mai mici castiguri le obtin clientii Raiffeisen (650 de lei).

S-a contabilizat dobanda pentru depozitele deschide online, la termen de 1 an, pentru o suma de 10.000 de lei retrasa la scadenta de la bancomatul aceleiasi banci la care este depozitul (ATM propriu).

Pentru calculul sumei nete incasate, s-au dedus comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor bancare pe o perioada de 1 an, precum si comisioanele pentru retragerea banilor de la bancomat si ghiseu.

ACTUALIZARE 10.03.2023

Din tabel a fost eliminat comisionul de retragere numerar la ghiseele Raiffeisen, intrucat banca nu mai are ghisee, economiile putand fi retrase doar la bancomate.

Facem precizarea ca au fost luate in calcul doar comisioanele standard pentru un cont, nu cele valabile in cadrul unor pachete sau promotii.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  TBI Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  internet banking  mobile banking  Eximbank  depozite bancare  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii