BANCI | Opinie

BCR: aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-12-16 16:06

BCR, banca detinuta de grupul Erste Bank din Austria, tara care a blocat intrarea Romaniei in spatiul Schengen, a postat un mesaj pe Facebook, in care spune ca "aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină."

Postarea BCR:

"Este multă emoție în România, în acest final de an. Un an dificil, la fel cum au fost și 2020 și 2021. Această emoție o resimțim fiecare dintre noi, cei 5.300 de angajați ai Băncii Comerciale Române. Pentru noi este esențial însă să continuăm să construim încredere împreună.

Aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină. Și nu de ieri, de azi, ci de când există această oportunitate, pentru că BCR și Grupul Erste cred în România și în meritul Schengen. La Viena sau la București, am discutat, am explicat, am insistat și nu ne vom opri.

De ce? Este simplu. Noi credem și investim în România. Am fost mereu aproape de români, în ultimii 30 de ani, indiferent de context: crize, pandemie, război la granițe. Și o vom face mai departe.

Pentru că Banca Comercială Română este astăzi mai mult decât un brand de banking. Înseamnă oameni pentru oameni.

Înseamnă: 3 milioane de clienți, 10.000 de companii și antreprenori care creează 600.000 de locuri de muncă, 600.000 de români care au trecut prin cursuri gratuite de educație financiară.

Suntem 5.300 de oameni, care s-au născut, trăiesc și muncesc în România, de la Iași, la Craiova, și de la Constanța la Oradea și suntem prezenți în mii de alte comunități urbane sau rurale.

BCR este o bancă puternică, solidă financiar, și vom continua să facem ceea ce știm noi cel mai bine: să fim aproape de români și să fim un exemplu de solidaritate, responsabilitate, incluziune și stabilitate.

Vom face tot ceea ce ține de noi. Și mai mult de atât.

Echipa BCR"

Comentarii la postare

Cateva dintre comentariile la postare:

- "Vreți să vă credem? OK, iată ce trebuie să faceți
Scăderea dobânzilor là toate tipurile de credite până là cel mai mic nivel
Creșterea dobânzilor la depozite undeva la 30%
Acordarea de bonificații și premii în bani pentru cei care își țin banii la BCR, (vor fi din ce in ce mai puțini), Eliminarea clauzelor abuzive la creditele ipotecare, imobiliare, tuturor tipurilor de credite, eliminarea taxei pe dosar, renunțați în a mai cere executarea silita à clienților și multe altele,ce ziceți?

Un raspuns:

"Ti se pare ca bancile sunt asociatii caritabile? Daca dobanzile la depozite ar fi 30% dobanzile la credite ar fi 35-40%. Banca plaseaza depozitele in credite. Si in acest proces are o serie de cheltuieli (angajati, sisteme, etc) si mai trebuie sa inregistreze si profit. Putina educatie financiara nu ar strica…"

- "Din păcate nu mulți pot face diferența între talpa și picior, ce pretenții sa mai avem ca înțeleg ce este aceea o decizie politica. Treaba noastră este alta și ne dorim sa fim bine cu toții, indiferent de ce crede x ori y."

- "Nu amestecam problemele politice cu economicul,desi pe noi romanii deciziile politice ne afecteaza enorm."


- "Am un depozit la BCR in valută ,și e destul de maricel ,primesc de mai bine de cinci ani dobândă negativă .
Nu o să-mi abandonez banca cu care mi-am rezolvat niste probleme majore (în 2002 am luat un credit de 6400 de dolari,cred, nu mi-aduc aminte dacă atunci era valuta euro,a fost jumătate din valoarea apartamentului pe care l- am cumparat pentru fiica mea și ginerele meu) dar acum când împrumuturile sunt atât de scumpe mă gândesc că și banca ar putea trece la dobândă pozitivă."

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  reclamatie BCR  BCR Banca pentru Locuinte  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite firme  BCR Leasing  reclamatie banca  banca  cont bancar  credite nevoi personale  credite imobiliare  BCR Pensii  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cererea de credite ramane constanta, in ciuda dobanzilor mari

Cererea de credite ramane constanta, desi dobanzile s-au dublat in ultima perioada. Astfel, conform unui sondaj printre banci realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), acestea anticipeaza ca cererea de credite va ramane constanta in urmatoarea detalii

Bancile au inasprit coditiile de creditare

În Trimestrul patru (T4) 2022, instituțiile de credit din România au înăsprit standardele de creditare pentru împrumuturile acordate companiilor nefinanciare și pentru creditele de consum acordate populației, pe fondul deciziilor de politică monetară și politică macroprudențială, situației actuale sau așteptate a capitalului băncii și a incertitudinilor provenite din evoluțiile economice, conform unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in care se mai arata: În cazul creditelor ipotecare acordate populației, băncile au indicat, însă, o ușoară relaxare a standardelor de creditare, contrar așteptărilor anterioare. Pentru T1 2023, peste 95 la sută din băncile detalii

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD intr-o unitate a bancii, conform pozei de pe site-ul BRD, detalii

In anii 70, in centrul Bucurestiului domina brandul bancii americane Manufacturers Hanover Trust

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR - Discurs cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială Distinsă audiență, În decembrie 1972, România a aderat la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Fondul Monetar Internațional (FMI). La momentul aderării, România a fost prima - și a rămas până în 1989 - singura țară membră a Pactului de la Varșovia și a CAER (Consiliul de Ajutor Economic Reciproc) care a intrat în circuitul instituțiilor financiare internaționale. Pentru a marca această aniversare, Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint. detalii

 



 

Ultimele Comentarii