RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Credius mi-a pus poprire, desi am platit anticipat tot creditul. E posibil asa ceva?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-19 08:12

"Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Am făcut un împrumut la credius de 1500 de lei din care doar 800 Am primit. Eu am restituit toată suma înapoi dar ei nu mi au spus ca am făcut ratele pe o durata de 5 ani. Am renunțat sa plătesc pentru ca mi sa părut prea mult sa plătesc încontinuu deși eu am restituit toată suma înapoi. Acum mi sa pus o proprire pe card și vor sa le plătesc 10938 de lei. Cum e posibil asa ceva?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Daca ati platit anticipat, inainte de termen, toata datoria la Credius, adica valoarea creditului plus dobanda, Credius este obligat de lege sa va inchida creditul, nu are niciun drept sa va puna poprire.

Rambursarea anticipata a creditului si inchiderea lui este un drept legal al dumneavoastra, conferit de OUG 50/2010 privind contractele de credit.

Articolul 66 din OUG 50/2010 prevede urmatoarele:

„(1) Consumatorul are dreptul, în orice moment, să se libereze în tot sau în parte de obligațiile sale care decurg dintr-un contract de credit. În acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, această reducere constând în dobânda și costurile aferente perioadei dintre data rambursării anticipate și data prevăzută pentru încetarea contractului de credit.

(2) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi condiționat de plata unei anumite sume minime sau de un anumit număr de rate.”

Asadar, iata care sunt drepturile dumneavoastra legale:

- Aveti dreptul sa achitati anticipat creditul, pentru a scapa (a va elibera) de el;

- Rambursarea anticipata poate fi facuta indiferent de numarul de rate al creditului.

Intr-adevar, Credius are niste dobanzi foarte ridicate la credite.

Conform informatiilor publicate de Credius, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), costul total al unui credit de nevoi personale de la Credius este intre 48% si 552%.

Comparativ, DAE la un credit bancar este in jurul a 10%, asadar intre 5 si 50 de ori mai mica decat la Credius.

In consecinta, ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti la Credius o reclamatie, prin e-mail, la adresa: salut@credius.ro, in care sa cereti inchiderea creditului, conform drepturilor legale mentionate mai sus, precum si anularea popririi. (vezi in fotografie datele de contact ale Credius)

In acelasi timp, va sfatuiesc sa luati legatura si cu CSALB, pe site-ul csalb.ro, o institutie care va poate ajuta, gratis si rapid, sa solutionati in mod amiabil problema cu Credius. (citeste tot articolul)

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: Credius  credite de consum  reclamatie banca  Reclamatiibanci.ro  credite IFN  credit online  reclamatie IFN  Executare silita  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraFinopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii