RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Hora Credit mi-a pus dobanzi foarte mari la credit, iar acum ma ameninta cu executarea silita! Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-26 09:34

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) pentru un credit la Hora Credit este de aproape 70.000% (saptezecidemii la suta), de 2.000 de ori mai mare decat un credit obisnuit.

„Am primit o linie maxima de credit de 1710 lei de la Hora Credit, din care am plătit 450 lei, dar a crescut chiar mai mult până luna următoare în care trebuia să plătesc diferența.

In afară de acest lucru situația actuală este plată în rate de 3765.15 și pentru a încheia datoria, care îmi este peste puteri.

Deși am rugat să ajungem la o înțelegere pt a putea plăti datoria în rate, mă amenință cu executarea silită și că deja a raportat dosarul către departamentul executării silite, menționez că le-a am spus situația mea că stau cu chirie, că îmi este imposibil să plătesc tot odată și să nu mai mărească datoria cu dobânzi peste dobânzi , penalități peste penalități.

Totul este în zadar, ce este de făcut, mi se pare un mare abuz, cămătărie, nu a făcut nimeni o crimă că a făcut un împrumut, sunt care nu se ajung cu banii, spunem pentru nevoi personale, de fapt poate pentru tratament , terapii la un copil cu nevoi speciale cum este cazul meu și cu miile în aceiași situație, dobânda este peste suma împrumutată în continuare creștere, parcă această nenorocire este fără ieșire, ce să fac?

Sfat : numai împrumutați oameni buni și aveți grijă de la cine că cădeți în mână cămătarilor cu acte în regulă, sper să dispară de pe piață astfel de proceduri exagerat de abuzive!!!”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Linia de credit acordata de Hora Credit are o dobanda extrem de mare: 2% pe zi, adica 730% pe an, de 50 de ori mai mare decat dobanda la un credit bancar, care este in jurul a 15% pe an.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui imprumut, inclusiv comisioanele, nu doar dobanzile, este de aproape 70.000% (69467,57%), de 2.000 de ori mai mare ca un credit bancar, la care DAE este in jur de 25-30%.

In cazul dumneavoastra, pentru linia de credit in valoare de 1710 lei, la prima data scadenta de plata, dupa 14 zile (2 saptamani), trebuie sa achitati suma minima de plata, compusa din 1,5% din suma utilizata (transa), adica 25 de lei din 1710 lei, plus o dobanda de 2% pe zi, adica 478 de lei, daca se aplica dobanda de 2% pe zi in toate cele 14 zile. In total, 503 lei, o suma uriasa!

Daca nu ati stiut de costul urias al acestei linii de credit, cat si cum trebuie sa platiti, trebuie sa faceti o reclamatie la Hora Credit, in care sa cereti o solutie de rezolvare amiabila a acestei probleme, astfel incat sa puteti achita creditul, cu costuri rezonabile.

Descrierea liniei de credit de catre Hora Credit:

„Împrumut până la 364 de zile
Aveți posibilitatea de a folosi banii și de a rambursa linia de credit de câte ori doriți în limita a 364 de zile

Data scadenței este la un interval succesiv de 14 zile. Sumă minimă de achitat este de 1,5% din Tranșă la care se adaugă Rata dobânzii. Aveți posibilitatea de a achita integral în orice moment linia de credit și de a solicita o nouă tranșă de bani.

Exemplu de calcul pentru o linie de credit cu o rată a dobânzii de 2% pe o perioadă de 364 zile

În cadrul liniei de credit de 364 zile, împrumutatului i se acordă suma de bani cu 0% dobândă* pentru primele 7 zile iar începând cu a 8-a zi rata dobânzii va fi de 2%.

Pentru linia de credit în valoare de 10.000 Lei dobânda aplicabilă va fi de 59.150 Lei pe o perioadă de 364 zile, adică 2% pe zi din tranșă, conform calculului anuității. DAE =69467,57%.

Pe 8 Octombrie, clientul a primit o linie de credit în valoare de 10.000 de Lei. Prima rată în valoare de 1.550 Lei va trebuia achitată pe 21 Octombrie. – Intervalul dintre plățile tranșelor este de 14 zile. Dacă împrumutatul plătește mai mult de 150 de Lei, plata înregistrată suplimentară este distribuită ca parte a sumei principale a plății. Suma totală a plății va fi de 69.150 Lei.”

Citeste articolul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

 

Taguri: credite de consum  reclamatie banca  dobanzi credite  banca  Reclamatiibanci.ro  credit online  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  reclamatie IFN  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraE bine sa schimb ROBOR-ul la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa? Calcul estimativ al ratelor in urmatorii 5 ani

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi daca primiti o oferta de schimbare a dobanzii variabile indexata cu ROBOR la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa in primii ani este cealalta dobada fixa, adica marja fixa care intra in calculul dobanzii variabile dupa perioada cu dobanda detalii

Ce este politica monetara si cum se aplica?

Politica monetara reprezinta deciziile adoptate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) sau de alte banci centrale din lume in scopul cresterii sau scaderii dobanzilor la credite si depozite si pentru a controla volumul de bani din piata bancara si din economie. Care sunt detalii

Credius mi-a pus poprire, desi am platit anticipat tot creditul. E posibil asa ceva?

"Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Am făcut un împrumut la credius de 1500 de lei din care doar 800 Am primit. Eu am restituit toată suma înapoi dar ei nu mi au spus ca am făcut ratele pe o durata de 5 ani. Am renunțat sa plătesc pentru ca mi sa părut prea detalii

De ce a majorat BNR dobanda de politica monetara la 6,75%? Decizia, explicata pe intelesul tuturor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte, la 6,75%, in ultima sedinta din 8 noiembrie 2022. De ce a luat BNR aceasta decizie? Pentru a reduce inflatia, care a ajuns la 15,32% in luna octombrie 2022, cu mult peste detalii

  

Ultimele Comentarii