RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Hora Credit mi-a pus dobanzi foarte mari la credit, iar acum ma ameninta cu executarea silita! Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-26 09:34

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) pentru un credit la Hora Credit este de aproape 70.000% (saptezecidemii la suta), de 2.000 de ori mai mare decat un credit obisnuit.

„Am primit o linie maxima de credit de 1710 lei de la Hora Credit, din care am plătit 450 lei, dar a crescut chiar mai mult până luna următoare în care trebuia să plătesc diferența.

In afară de acest lucru situația actuală este plată în rate de 3765.15 și pentru a încheia datoria, care îmi este peste puteri.

Deși am rugat să ajungem la o înțelegere pt a putea plăti datoria în rate, mă amenință cu executarea silită și că deja a raportat dosarul către departamentul executării silite, menționez că le-a am spus situația mea că stau cu chirie, că îmi este imposibil să plătesc tot odată și să nu mai mărească datoria cu dobânzi peste dobânzi , penalități peste penalități.

Totul este în zadar, ce este de făcut, mi se pare un mare abuz, cămătărie, nu a făcut nimeni o crimă că a făcut un împrumut, sunt care nu se ajung cu banii, spunem pentru nevoi personale, de fapt poate pentru tratament , terapii la un copil cu nevoi speciale cum este cazul meu și cu miile în aceiași situație, dobânda este peste suma împrumutată în continuare creștere, parcă această nenorocire este fără ieșire, ce să fac?

Sfat : numai împrumutați oameni buni și aveți grijă de la cine că cădeți în mână cămătarilor cu acte în regulă, sper să dispară de pe piață astfel de proceduri exagerat de abuzive!!!”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Linia de credit acordata de Hora Credit are o dobanda extrem de mare: 2% pe zi, adica 730% pe an, de 50 de ori mai mare decat dobanda la un credit bancar, care este in jurul a 15% pe an.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui imprumut, inclusiv comisioanele, nu doar dobanzile, este de aproape 70.000% (69467,57%), de 2.000 de ori mai mare ca un credit bancar, la care DAE este in jur de 25-30%.

In cazul dumneavoastra, pentru linia de credit in valoare de 1710 lei, la prima data scadenta de plata, dupa 14 zile (2 saptamani), trebuie sa achitati suma minima de plata, compusa din 1,5% din suma utilizata (transa), adica 25 de lei din 1710 lei, plus o dobanda de 2% pe zi, adica 478 de lei, daca se aplica dobanda de 2% pe zi in toate cele 14 zile. In total, 503 lei, o suma uriasa!

Daca nu ati stiut de costul urias al acestei linii de credit, cat si cum trebuie sa platiti, trebuie sa faceti o reclamatie la Hora Credit, in care sa cereti o solutie de rezolvare amiabila a acestei probleme, astfel incat sa puteti achita creditul, cu costuri rezonabile.

Descrierea liniei de credit de catre Hora Credit:

„Împrumut până la 364 de zile
Aveți posibilitatea de a folosi banii și de a rambursa linia de credit de câte ori doriți în limita a 364 de zile

Data scadenței este la un interval succesiv de 14 zile. Sumă minimă de achitat este de 1,5% din Tranșă la care se adaugă Rata dobânzii. Aveți posibilitatea de a achita integral în orice moment linia de credit și de a solicita o nouă tranșă de bani.

Exemplu de calcul pentru o linie de credit cu o rată a dobânzii de 2% pe o perioadă de 364 zile

În cadrul liniei de credit de 364 zile, împrumutatului i se acordă suma de bani cu 0% dobândă* pentru primele 7 zile iar începând cu a 8-a zi rata dobânzii va fi de 2%.

Pentru linia de credit în valoare de 10.000 Lei dobânda aplicabilă va fi de 59.150 Lei pe o perioadă de 364 zile, adică 2% pe zi din tranșă, conform calculului anuității. DAE =69467,57%.

Pe 8 Octombrie, clientul a primit o linie de credit în valoare de 10.000 de Lei. Prima rată în valoare de 1.550 Lei va trebuia achitată pe 21 Octombrie. – Intervalul dintre plățile tranșelor este de 14 zile. Dacă împrumutatul plătește mai mult de 150 de Lei, plata înregistrată suplimentară este distribuită ca parte a sumei principale a plății. Suma totală a plății va fi de 69.150 Lei.”

Citeste articolul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

 

Taguri: credite de consum  reclamatie banca  dobanzi credite  banca  Reclamatiibanci.ro  credit online  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  reclamatie IFN  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii

Cristina
Credit
Am făcut un credit de 1000 de lei în data de 24 02 2023 și deja am o rata de 456 de lei. Vreau sa restitui suma de 1000 de lei valoarea creditului. Ce pot sa fac sa scap de astea?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

  

Ultimele Comentarii