BANCI | Profil

Garanti BBVA a acordat Speedwell un credit verde pentru proiectul imobiliar THE IVY

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-08-19 05:55

Garanti BBVA a acordat dezvoltatorului belgian Speedwell un credit verde pentru un proiect rezidențial certificat de Romania Green Building Council (RoGBC) conform standardelor internationale GREEN HOMES, respectiv pentru faza 1 a THE IVY – un nou proiect rezidențial situat în zona de Nord a Bucureștiului, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Proiectele rezidențiale verzi care beneficiază de acest tip de finanțare oferită de Garanti BBVA în cooperare cu RoGBC reflectă angajamentul băncii pentru sustenabilitate, similar cu alte produse de finanțare verde puse la dispoziția clienților băncii, cum ar fi creditul ipotecar Eco House.

Certificarea internațională GREEN HOMES (UE, America de Sud, Africa, Asia) include cerințe suplimentare celor impuse de Taxonomia UE, gândite pentru a îmbunătăți sustenabilitatea sectorului rezidențial. Până în prezent, peste 16.000 de locuințe, cu o valoare de aproximativ trei miliarde de euro, au fost pre-certificate/certificate în România.

Certificarea GREEN HOMES a clădirilor rezidențiale este mult mai cuprinzătoare decât alte sisteme de evaluare, necesitând, pe lângă o listă cuprinzătoare de criterii de mediu conformă cu Taxonomia UE, și testarea și monitorizarea calității aerului din interior și a nivelului de radon înainte de ocuparea clădirii, rezistența la foc, optimizarea energetică, gestionarea, monitorizarea în etapele de post construcție și operare, reguli interne de operare sustenabilă a clădirii pentru proprietari.

RoGBC a dezvoltat criteriile tehnice sustenabile și a finalizat recent o inițiativă susținută de Comisia Europeană pentru extinderea programului în încă unsprezece țări europene.

Organizația a oferit dezvoltatorului Speedwell îndrumarea și verificarea necesare în procesul de certificare și va oferi suport permanent de monitorizare independentă în etapele post construcție și operare, atât băncii, cât și dezvoltatorului.

Garanti BBVA, în parteneriat cu RoGBC, oferă produse de finanțare verde certificate, inclusiv credite ipotecare de retail și împrumuturi pentru proiecte verzi de investiții.

Banca s-a alăturat Romania Green Building Council încă din 2017, devenind membru Platinum în 2022, sprijinind obiectivul comun de a crea un sector imobiliar mai sustenabil în România și la nivel internațional.

Speedwell s-a înscris voluntar în evaluarea GREEN HOMES. Un proiect certificat GREEN HOMES prezintă multe avantaje, atât pentru proprietari, cât și pentru locuitorii din zonele urbane. Pentru THE IVY, acest lucru se traduce prin costuri de trai reduse, un mediu mai sănătos, axat pe bunăstarea rezidenților, precum și oportunitatea de a primi un credit ipotecar verde care oferă o dobândă mai bună și condiții contractuale mai bune.

„După lansarea ipotecii verzi pentru noii proprietari, creditul verde destinat dezvoltatorilor este în linie cu principiile noastre de susținere, prin intermediul finanțărilor bancare, a companiilor și proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului și a calității vieții sociale. Pe lângă eficiență energetică ridicată, proiectul THE IVY îndeplinește cele mai înalte standarde de locuit din perspectiva sănătății, calității și confortului, precum și a gradului de conștientizare a vieții sustenabile în rândul beneficiarilor săi. Împreună cu Speedwell și RoGBC, canalizăm resursele financiare către dezvoltări durabile, în același timp educând beneficiarii finali ai acestor investiții în direcția unui stil de viață sustenabil.”, a declarat Çağri Memişoğlu, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.

”Finanțarea verde pentru dezvoltatori, împreună cu ipoteca verde oferită cumpărătorilor de locuințe, oferă spectru complet de beneficii financiare pentru performanța de mediu și socială în România. Acest lucru poziționează Garanti BBVA în top la nivel european în ceea ce privește inovația financiară în direcția sustenabilității. RoGBC a acordat certificarea preliminară GREEN HOMES proiectului The IVY by Speedwell pe baza unei verificări amănunțite și independente a cerințelor specifice GREEN HOMES, care vor fi monitorizate, atât în etapa de șantier, cât și în cea operațională.”, a declarat Elena Rastei, Certification Director, Romania Green Building Council.

”Obiectivul Speedwell este de a construi proiecte durabile, de calitate, de care utilizatorii se vor putea bucura mulți ani de acum înainte. Proiectele noastre sunt moștenirea noastră și ne dorim să le livrăm cât mai bine posibil. Iar partenerii potriviți în drumul nostru spre acest obiectiv au făcut întotdeauna diferența. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit de la Garanti BBVA și de la Romania Green Building Council. Va face diferența pentru THE IVY și piața imobiliară din București.” , a declarat Didier Balcaen, CEO si CO-Fondator al Speedwell. 

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreună cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).
Pentru mai multe informații și noutăți, vă rugăm să vizitați www.garantibbva.ro și să urmăriți facebook.com/GarantiBBVARomania şi linkedin.com/company/garanti-bbva-romania. 

Despre Romania Green Building Council (RoGBC)

Romania Green Building Council (RoGBC) este cea mai importantă organizație națională care promovează responsabilitatea de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și deconstrucția clădirilor din România. Organizația susține îmbunătățirea legislației privind clădirile ecologice, oferă educație profesioniștilor din domeniul construcții și imobiliare și găzduiește o selecție extinsă de evenimente de sensibilizare a publicului larg și a părțile interesate relevante.

Despre Speedwell

Speedwell este o companie de dezvoltare imobiliară fondată de Didier Balcaen și Jan Demeyere, doi profesioniști cu o vastă experiență în industrie. În ultimii ani, Speedwell s-a dezvoltat și acoperă întregul spectru al procesului de dezvoltare imobiliară. Portofoliul de proiecte al companiei include Record Park din Cluj-Napoca, Triama Residence, The Ivy, MIRO și SpacePlus din București, Paltim din Timișoara și Riverside City din Râmnicu-Valcea.

Taguri: credite firme  Garanti BBVA  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilIncasări instant în euro prin Banca Transilvania, premiera pe piata bancara

Banca Transilvania a lansat încasările instant în euro, serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement), detalii

Alpha Bank este bancă parteneră pentru programul Femeia Manager 2022 - 2027

Alpha Bank România a fost selectată ca bancă parteneră pentru implementarea programului Femeia Manager 2022 - 2027, derulat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul, dedicat îmbunătățirii performanțelor economice ale întreprinderilor conduse de femei, prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil de maximum 200.000 lei IMM-urilor în care cel puţin unul dintre asociaţi este femeie şi deţine cel puţin 50% din părţile sociale/acțiunile societăţii. Alpha Bank România va facilita beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru accesarea ajutorului nerambursabil și va oferi finanțare suplimentară pentru dezvoltarea detalii

Sondaj: Românii bogați sunt mai atenți cu bugetul decât cei săraci

• 2 din 3 români își urmăresc bugetul și țin evidența veniturilor și cheltuielilor. Cei vârstnici sunt mai atenți decât cei tineri  Pentru 25,52% dintre români, cheltuielile cu locuința ocupă 40-60% din venituri. În acest context, românii încep să fie mult mai atenți și prudenți în ceea ce privește alte tipuri de cheltuieli care pot afecta bugetul familiei (ex. vacanțe, ieșiri în oraș etc.) rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: 66,43% dintre respondenți declară că obișnuiesc să-și urmărească bugetul lunar, numărul acestora fiind detalii

CEC Bank acorda Rodbun finanțări de 30 milioane lei

CEC Bank a acordat grupului de firme Rodbun linii de finanțare în valoare cumulată de 30 milioane lei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Rodbun este cel mai ambițios proiect antreprenorial din agricultura românească - cu activități de dezvoltare de noi soiuri și inovație, rețea de distribuție pentru inputuri agricole, servicii și consultanță.  PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al grupului de productie agricolă Rodbun în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.  ”Suntem mândri să susținem business-uri agricole din România care se dezvoltă și inovează. Iar Rodbun este un model de urmat: proiectele recente vizează detalii

  

Ultimele Comentarii