BANCI | Profil

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-05-06 17:59

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga:

- 61% este cresterea creditelor fata de primul trimestru din 2021.

- Banca are o crestere de 2,5 miliarde lei a soldului de credite, insemnand +5%, in comparatie cu finalul anului trecut.

- Numarul de clienti a continuat sa creasca, asa incat cu BT lucreaza peste 3,6 milioane de clienti, dintre care 3,3 milioane sunt persoane fizice si 390.000 sunt companii.

- Operatiunile bancii au inregistrat crestere solida: numarul tranzactiilor clientilor persoane fizice si companii, prin toate canalele BT, +35% fata de perioada similara a anului trecut.

- Banca a lansat Code Crafters, companie prin care isi creste capacitatea de dezvoltare a solutiilor IT.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul primului trimestru la 128,3 miliarde lei, iar creditele nete au crescut pana la 58,6 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 107,42 miliarde lei - dintre care 71,77 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 35,65 miliarde lei, depozitele companiilor -, oferind un raport credite/depozite de 58,4%.

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 400,33 milioane lei, din care cel al bancii este de 307,52 milioane lei.

Subsidiarele si participatiile de capital au contribuit cu aproximativ 92,82 de milioane de lei la profitabilitatea BT. Eficienta operationala a bancii a atins nivelul de 50,64%, calculat cu un impact anualizat al contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) si la Fondul de Rezolutie.

Venitul net din dobanzi a bancii a crescut cu 22% fata de primul trimestru din 2021, pe fondul cresterii creditarii.
Venitul net taxe si comisioane a crescut cu 21%, pe fondul cresterii activitatii BT.

Costul cu contributia bancii la FGDB a crescut cu 75%, la 143 de milioane lei, impactand negativ rezultatul din primul trimestru al acestui an.

Banca a mentinut politica de provizionare foarte prudenta.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, declara:

„Romania a inceput anul plin de incertitudini si mai provocator ca oricand. 2022 a venit cu turbulente macroeconomice, cu o situatie geopolitica regionala complicata, cresteri de preturi si probleme logistice. In acest context, Banca Transilvania a dovedit ca poate sustine, indiferent de context, planurile clientilor sai, atat prin finantari care au crescut, cat si prin investitii in tehnologie. Activitatea si veniturile bancii sunt peste estimari si peste buget, iar rezultatul net este in linie cu bugetul. Ne bucura ca romanii si-au continuat planurile, iar BT a crescut sustinut creditarea si operatiunile”.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,91% la 31 martie 2022. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 179%. Solvabilitatea este de 21,23% si cuprinde profitul aferent trimestrului incheiat.

Continuarea digitalizarii la BT

Banca are aproape 3 milioane de clienti unici digitalizati.
BT Pay a atins borna de 2 milioane de persoane care folosesc aplicatia. Fiecare al doilea card emis de Banca Transilvania este in format digital, inrolat in BT Pay.Anul a venit si cu lansarea unei noi functionalitati in BT Pay, overdraft 100% online.

Pentru antreprenori, banca a lansat BTPOS App, care transforma dispozitivul cu sistem de operare Android al unui comerciant in POS care accepta plati contactless cu cardul, telefonul sau cu alte accesorii de plata. 43.000 de firme au peste 80.000 POS-uri BT.

A crescut numarul de carduri emise: banca a ajuns la 4,8 milioane de carduri in portofoliu, dintre care peste 570.000 sunt carduri de credit.

Finalizarea tranzactiei Tiriac Leasing, estimata in prima parte a acestui an

Finalizarea tranzactiei dintre Grupul Tiriac si Banca Transilvania in ceea ce priveste Tiriac Leasing este estimata in prima parte a anului. BT a anuntat acordul de achizitie in ianuarie a.c.

Statusul integrarii Idea::Bank in Grupul Financiar BT: primele servicii pentru clientii Idea

Integrarea Idea::Bank in Grupul BT a continuat in prima parte a anului, iar banca a anuntat primele sale servicii disponibile pentru clientii Idea. Integrarea este in desfasurare pana in 13 iunie a.c., cand va fi finalizata cesiunea catre BT a contractelor incheiate de Idea::Bank cu clientii sai.

BT pentru ucraineni

Banca Transilvania este alaturi de ucraineni si se implica prin sustinerea cu solutii financiare, comunicare in ucraineana, oferte de angajare si donatii.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  BT  Banca Transilvania  credite firme  credite noi  banca  cont bancar  credite neperformante  carduri de credit  credit online  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  carduri de debit  rezultate financiare banci  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPeste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au abonament de cont curent

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au Abonament de cont curent Smart Banking, dintre care mai mult de jumătate au ales Abonamentul 365, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Ce înseamnă abonamentele Smart Banking: Se adresează tuturor clienților persoane fizice, atât celor existenți, cât și celor noi. Sunt de cinci tipuri, în funcție de stiluri diferite de viață - Salut, Student, 365, Premium și Premium+. Primele două sunt gratuite, iar celelalte înseamnă 7, 17 și 20 de lei/lună. Pentru alegerea unuia dintre abonamente, clienții pot consulta detalii

Alpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

BT Trade, aplicatia pentru tranzactii cu actiuni pe bursa

 BT Trade este cel mai simplu mod de a deschide un cont de tranzacționare.  Aplicația de mobil oferă acces la piața de capital românească și la aproape 30 de piețe internaționale.  Prin BT detalii