BANCI | Profil

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-05-06 17:59

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga:

- 61% este cresterea creditelor fata de primul trimestru din 2021.

- Banca are o crestere de 2,5 miliarde lei a soldului de credite, insemnand +5%, in comparatie cu finalul anului trecut.

- Numarul de clienti a continuat sa creasca, asa incat cu BT lucreaza peste 3,6 milioane de clienti, dintre care 3,3 milioane sunt persoane fizice si 390.000 sunt companii.

- Operatiunile bancii au inregistrat crestere solida: numarul tranzactiilor clientilor persoane fizice si companii, prin toate canalele BT, +35% fata de perioada similara a anului trecut.

- Banca a lansat Code Crafters, companie prin care isi creste capacitatea de dezvoltare a solutiilor IT.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul primului trimestru la 128,3 miliarde lei, iar creditele nete au crescut pana la 58,6 miliarde lei. Depozitele clientilor au ajuns la 107,42 miliarde lei - dintre care 71,77 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 35,65 miliarde lei, depozitele companiilor -, oferind un raport credite/depozite de 58,4%.

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 400,33 milioane lei, din care cel al bancii este de 307,52 milioane lei.

Subsidiarele si participatiile de capital au contribuit cu aproximativ 92,82 de milioane de lei la profitabilitatea BT. Eficienta operationala a bancii a atins nivelul de 50,64%, calculat cu un impact anualizat al contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) si la Fondul de Rezolutie.

Venitul net din dobanzi a bancii a crescut cu 22% fata de primul trimestru din 2021, pe fondul cresterii creditarii.
Venitul net taxe si comisioane a crescut cu 21%, pe fondul cresterii activitatii BT.

Costul cu contributia bancii la FGDB a crescut cu 75%, la 143 de milioane lei, impactand negativ rezultatul din primul trimestru al acestui an.

Banca a mentinut politica de provizionare foarte prudenta.

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, declara:

„Romania a inceput anul plin de incertitudini si mai provocator ca oricand. 2022 a venit cu turbulente macroeconomice, cu o situatie geopolitica regionala complicata, cresteri de preturi si probleme logistice. In acest context, Banca Transilvania a dovedit ca poate sustine, indiferent de context, planurile clientilor sai, atat prin finantari care au crescut, cat si prin investitii in tehnologie. Activitatea si veniturile bancii sunt peste estimari si peste buget, iar rezultatul net este in linie cu bugetul. Ne bucura ca romanii si-au continuat planurile, iar BT a crescut sustinut creditarea si operatiunile”.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 2,91% la 31 martie 2022. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 179%. Solvabilitatea este de 21,23% si cuprinde profitul aferent trimestrului incheiat.

Continuarea digitalizarii la BT

Banca are aproape 3 milioane de clienti unici digitalizati.
BT Pay a atins borna de 2 milioane de persoane care folosesc aplicatia. Fiecare al doilea card emis de Banca Transilvania este in format digital, inrolat in BT Pay.Anul a venit si cu lansarea unei noi functionalitati in BT Pay, overdraft 100% online.

Pentru antreprenori, banca a lansat BTPOS App, care transforma dispozitivul cu sistem de operare Android al unui comerciant in POS care accepta plati contactless cu cardul, telefonul sau cu alte accesorii de plata. 43.000 de firme au peste 80.000 POS-uri BT.

A crescut numarul de carduri emise: banca a ajuns la 4,8 milioane de carduri in portofoliu, dintre care peste 570.000 sunt carduri de credit.

Finalizarea tranzactiei Tiriac Leasing, estimata in prima parte a acestui an

Finalizarea tranzactiei dintre Grupul Tiriac si Banca Transilvania in ceea ce priveste Tiriac Leasing este estimata in prima parte a anului. BT a anuntat acordul de achizitie in ianuarie a.c.

Statusul integrarii Idea::Bank in Grupul Financiar BT: primele servicii pentru clientii Idea

Integrarea Idea::Bank in Grupul BT a continuat in prima parte a anului, iar banca a anuntat primele sale servicii disponibile pentru clientii Idea. Integrarea este in desfasurare pana in 13 iunie a.c., cand va fi finalizata cesiunea catre BT a contractelor incheiate de Idea::Bank cu clientii sai.

BT pentru ucraineni

Banca Transilvania este alaturi de ucraineni si se implica prin sustinerea cu solutii financiare, comunicare in ucraineana, oferte de angajare si donatii.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  BT  Banca Transilvania  credite firme  credite noi  banca  cont bancar  credite neperformante  carduri de credit  credit online  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  carduri de debit  rezultate financiare banci  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - 61% este cresterea detalii

OTP Bank a avut o pierdere de 24 milioane lei in T1 2022

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - OTP Bank România continuă strategia de dezvoltare locală cu evoluții pozitive pe principalele linii de detalii

BRD: creditele imobiliare au avut o performanta remarcabila - crestere de 139%

BRD a avut cea mai bună producție în primul trimestru de credite către indivizi înregistrată vreodată (+27% în dinamică anuală), cu o performanță remarcabilă pentru creditele imobiliare nou acordate (+139% în dinamică anuală), se detalii

  

Ultimele Comentarii