RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Pentru un credit de 2000 de lei de la Credius, trebuie sa platesc 11000 de lei. E legal?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-03-10 18:39

"Am făcut un credit la Credius în anul 2016 și acum mi-a venit executare silita cu oprire pe salariu suma totala 11.873 . va rog sa îmi spuneți cum s-a ajuns la această sumă exorbitanta, am împrumutat 2000.

Si datorita unor probleme personale .m-am despărțit și am rămas cu 2 copii minori .. Lucrez cu contract de munca de 3 ani. De ce nu mi.au pus oprire pe salariu acum 2.3 ani ?? Era o sumă mai mică. E legal și e normal să plătesc atât??. as putea face ceva? Mă puteți ajuta va rog din suflet? Va mulțumesc anticipat", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Costul creditului Credius este foarte ridicat, suma totala de rambursat dupa cinci ani de creditare, de 11.000 de lei, fiind de peste 5 ori mai mare decat suma imprumutata – 2.000 de lei, conform contractului de credit (vezi foto).

Trebuie sa platiti atat de mult pentru acest credit pentru ca dobanzile si comisioanele sunt foarte mari.

Dobanda acestui credit este 19% pe an, la care se adauga un comision de 7% pe luna, adica 84% pe an.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care reprezinta costurile totale ale creditului (dobanzi plus comisioane) calculata de Credius pentru acest credit ajunge la 218% pe an, cam de 20 de ori mai mare decat DAE la un credit bancar, care este in jurul a 10% pe an.

Credius ar fi trebuit sa va informeze in mod adecvat cu privire la costurile ridicate ale acestui credit, astfel incat sa fiti constienta de pretul platit pentru acesta.

Daca apreciati ca nu ati fost informata in mod adecvat de catre Credius cu privire la costurile acestui credit si consecintele neplatii acestuia, va sfatuiesc sa trimiteti la Credius o reclamatie.

Reclamatia catre Credius trebuie sa o faceti prin email, la adresa salut@credius.ro, prin telefon 0319005 sau pe site-ul credius.ro, prin completarea formularului de la acest link: https://www.credius.ro/contact.

In acelasi timp, daca va aflati intr-o situatie dificila si nu va puteti achita datoria, sfatul meu este sa trimiteti la firma de recuperare Integral Collection o cerere pentru incheierea unui acord amiabil privind plata restantelor.

Puteti sa inregistrati o reclamatie la Integral Collection, la telefon 0373.785.108.

Va sfatuiesc sa apelati si la CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar): intrati pe net, la adresa CSALB.ro sau sunati la numarul scurt 021.94.14.

Citeste tot articolul aici

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

 

Taguri: Credius  credite de consum  dobanzi credite nevoi personale  reclamatie banca  dobanzi credite  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  credite IFN  credit online  reclamatie IFN  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCe este mai bine: schimbarea ROBOR cu IRCC sau refinantarea creditului cu dobanda fixa?

„Este o solutie buna trecerea de la ROBOR la IRCC in condtiile in care IRCC-ul are o altă perioadă de ajustare și este o medie ponderată care în trei luni de zile ajunge foarte aproape de media ROBOR-ului de la perioada la care ne raportăm? Oare solutia cea mai buna nu ar fi detalii

Hora Credit nu vrea sa-mi inchida linia de credit, daca nu platesc dobanda. E legal?

„Bună ziua. Am o întrebare. Ieri, duminica seara, am făcut o solicitare la Hora Credit pentru un împrumut de 300 RON. M-am trezit cu o linie de credit aprobata de 2000 de lei. Astăzi am sunat la ei sa o închid – nu aveam nevoie de linie de detalii

Pot face schimbarea ROBOR cu IRCC la un credit ING?

"Buna ziua,
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Am un credit prima casa iar banca ING refuza trecerea de la Robor la IRCC.
Imi tot comunica faptul ca singura solutie este refinantarea, iar acest lucru nu il doresc deoarece dureaza mult detalii

Daca schimb ROBOR cu IRCC voi fi raportat la Biroul de Credit si nu voi mai putea lua alt credit timp de 4 ani?

"Buna ziua, Citind informatiile de pe acest site cu privire la posibilitatea schimbarii indicelui ROBOR cu IRCC in cazul unui credit de tipul Prima Casa, am depus o cerere intr-o agentie bancara. Consilierul bancar mi-a spus ca procedura implica o cerere de detalii

  

Ultimele Comentarii