BANCI | Profil

Rezultatele financiare Banca Transilvania in 2021: profit net de 2 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-25 07:04

Banca Transilvania a prezentat intr-un comunicat rezultatele financiare obtinute in 2021: profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 2.045,77 milioane lei, din care cel al băncii, de 1.782,70 milioane lei.

Comunicatul Bancii Transilvania:

Banca Transilvania confirmă aportul la relansarea economiei în 2021

Rezultatele financiare preliminare la 31 decembrie 2021

 BT a finanțat companii cu 13,1 miliarde lei și persoane fizice cu 8,3 miliarde lei

 Cu aproape 240.000 de credite acordate anul trecut, banca a ajuns la peste 1 milion de credite în sold

 Banca Transilvania are peste 2,7 milioane de clienţi unici digitalizaţi, ceea ce reprezintă 75% din clienţii activi

 Tranzacțiile cu cardul au crescut cu 35% în 2021, iar banca a atins recordul de 1,2 miliarde de tranzacții cu cardul

 Solvabilitatea BT fără profitul aferent este de 22,62%, iar cu profit inclus este de 24,46%

Banca Transilvania a încheiat anul 2021 cu cifre peste media pieței în ceea ce privește creditarea, cât și volumele operaționale. De asemenea, a rămas partener principal în programele guvernamentale și europene.

BT are capitalizare robustă, 72% capital românesc şi aproape 39.000 de investitori direcţi persoane fizice.

“În 2021, în pofida unui climat impredictibil, noi, la BT, ne-am menținut optimismul și angajamentul ferm de a contribui la relansarea economiei românești, iar azi ne bucurăm că cifrele ne confirmă așteptările.

A fost un an în care am finanțat populația și companiile, am crescut volumul operațiunilor derulate prin bancă și am creat valoare pentru acționari. De asemenea, prin achiziția Idea::Bank am contribuit la consolidarea sistemului bancar.

Vom continua să investim în oameni, produse și tehnologie, întărind poziția noastră pe piață atât prin creștere organică responsabilă, cât și prin eventuale achiziții”, afirmă Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca
Transilvania.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului trecut la 132,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 50,2 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 108 miliarde lei, din care 71,89
miliarde lei sunt ale clienţilor persoane fizice, iar 36,13 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 2.045,77 milioane lei, din care cel al băncii, de 1.782,70 milioane lei.

Profitul operațional al băncii a crescut la 2.257,20 milioane lei.

Eficienţa operaţională, care reprezintă raportul cost/venit, s-a păstrat la nivelul confortabil de 48,1% datorită bunei gestionări a costurilor şi eficientizării prin digitalizarea proceselor.

BT a finanțat consistent populația și companiile

 Peste 14.000 de români şi-au cumpărat locuinţă cu ajutorul BT, suma acordată fiind de peste 3,7 miliarde lei. Soldul creditelor ipotecare/imobiliare este de 15,5 miliarde lei.

 Peste 100.000 de credite de consum, de aproximativ 4 miliarde lei, au fost acordate anul trecut. Soldul acestor credite a ajuns la 11,4 miliarde lei.

 Banca a acordat aproximativ 15.000 de împrumuturi noi, în valoare de 3,7 miliarde lei, pentru peste 18.000 de clienţi IMM&Micro. Portofoliul creditelor IMM (conform definiției europene a IMM-urilor) a ajuns la 19,2 miliarde lei.

 Banca Transilvania a continuat să fie un partener principal în programele guvernamentale și în cele din fonduri europene: prin IMM Invest și Agro IMM Invest, BT a acordat anul trecut peste 4.000 de finanţări de peste 2,6 miliarde lei.

 Divizia Pentru Medici și-a dublat volumul de credite acordate față de 2020 (1,2 miliarde lei plasamente), iar finanțările din domeniul agriculturii, prin APIA, au depășit 500 milioane de lei.

BT are peste 2,7 milioane de clienţi unici digitalizaţi, 75% din clienţii activi

Banca Transilvania este lider de piață în domeniul cardurilor, cu 4,7 milioane de carduri în portofoliu, din care peste 560.000 carduri de credit. Cu peste 100.000 de carduri noi, a fost cel
mai bun an privind cardurile de credit.

Tranzacţiile efectuate cu cardul au crescut cu 35% în 2021 față de 2020. Banca a ajuns la peste 2,1 milioane de carduri unice în wallet-urile BT Pay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay şi Garmin Pay.

Numărul plăţilor cu telefonul s-a dublat în 2021 faţă de 2020, ajungând la 68 milioane.

Peste 1 milion de retrageri de numerar au fost realizate cu telefonul, prin BT Pay, de la bancomatele Băncii Transilvania.

Alte informaţii financiare

Rata expunerilor neperformante este de 2,71% la 31 decembrie 2021, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 166%, conform indicatorului EBA.

Solvabilitatea BT fără profitul aferent anului 2021 este de 22,62%, iar cu profit inclus este de 24,46%.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Transilvania  credite firme  credite noi  banca  carduri de credit  credite nevoi personale  depozite bancare  credite imobiliare  carduri de debit  rezultate financiare banci  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilExim Banca Romaneasca se lanseaza pe piata bancara

Exim Banca Romaneasca se lanseaza astazi oficial pe piata de banking ca banca universala de top, 100% romaneasca, cu servicii complete pentru persoane fizice si juridice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”De astazi devine oficiala detalii

Promotie Banca Transilvania la produse non-financiare

Banca Transilvania lansează Stup Fest, campanie pentru antreprenorii din București, care pot accesa soluții non-financiare cu discount, oferite de partenerii Stup în perioada 8 – 12 mai, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Campania lansată azi vine cu soluții non-financiare pentru antreprenorii care încep o afacere și pentru cei care doresc să o dezvolte în online, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai Băncii Transilvania.

Stup Fest, aproape 20 de soluții cu discount pentru antreprenori: Oferta cuprinde soluții pentru facturare digitală, campanii de marketing, deschiderea unui magazin online, semnătură electronică, contabilitate, identitate de brand, recrutare, abonamente detalii

Banca Transilvania a inceput anul in forta

„Am început anul în forță, implementând planul nostru de creștere a activității băncii și susținere a economiei naționale, în ciuda climatului volatil și incert atât pe piețele financiare internaționale, cât și pe plan intern", spune Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania, in comunicatul privind rezultatele bancii din primul trimestru al anului 2023: Rezultatele financiare BT la 31 martie 2023 Creștere organică susținută în primele trei luni ale anului Banca Transilvania a înregistrat în primele trei luni ale anului o evoluție susținută a activității: au crescut semnificativ economiile clienților (5%), creditele detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu a afectat clientii BCR: rata creditelor neperformante a urcat cu doar 0,1%

"Rata creditelor neperformante s-a situat la 2,9% în martie 2023, în creștere marginală față de 2,8% în decembrie 2022. Această evoluție reflectă o acumulare normală de noi credite neperformante, un trend pozitiv al recuperărilor pe ambele segmente retail și corporate, precum și soldul stabil de credite acordate clienților", anunta BCR in comunicatul privind rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2023: Grupul BCR, rezultate în T1 2023: Sănătate financiară și consiliere adaptată obiectivelor de viață și de business Rezumat [1] Deschiși pentru oameni, deschiși pentru afaceri cu impact: ‒ Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca detalii

  

Ultimele Comentarii