RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Ce mi se poate intampla daca nu duc dovada inchiderii creditelor refinantate?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-21 20:18

"Buna ziua , va rog sa ma ajutati …am facut o refinantare in luna oct 2021 la ING , am ,,acoperit” 2 credite de la alte banci (un IFN de 5000 lei si un RAIFEISSEN de 10000 lei ) . De la acel IFN am primit adresa de inchidere , de la Raifeissen , nu …

Intre timp , cam dupa aprox o luna , avand nevoie de bani , am ,,intrat” din nou in cardul ,,refinantat” , de la RAIFEISSEN + ca am solicitat la acelasi IFN , inca un credit de 3000 lei .

Intre timp , adica dupa 3 luni de la refinantare , acum , in ianuarie , am primit email de la ING , ca daca nu ,,aduc” dovada inchiderii creditelor refinantate , ma vor executa silit pt plata anticipata si incetarea creditului . Acest lucru ma sperie foarte tare , avand in vedere ca nu am nici macar o zi intarziere la plata ratelor , la nici un impumut , nu sunt rau platnic.

Am facut ,,solicitare” la ING , explicandu le lucrul acesta , sa ajung la o ,,intelegere” , dar , mi s-a spus ca trebuie neaparat ,,acoperite” , conform contractului , ca daca nu , se va trece la executare silita ( nu inteleg de ce , fiind cu ratele la zi , fara intarzieri ! ) si inchiderea contractului.

Cum as putea ,,iesi” din situatia asta neplacuta , decat prin ,,acoperirea” acestor credite refinantate ? Alta posibilitate nu ar fi ? O sa ,,apar” ca rau platnic in biroul de credite ? ( nu vad de ce , din moment ce am platit totul la timp ! ).

Si as mai avea o nelamurire , va rog ! Daca acel IFN refinantat , l am declarat inchis , cu adresa de lichidare si am solicitat alt credit , tot acolo , la o luna dupa refinantare , ar trebui ,,acoperit” si asta , pt a evita ,,executarea” silita ? Va multumesc", intreaba un cititor.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Dovada inchiderii creditelor refinantate este o obligatie a dumneavoastra, conform contractului incheiat cu banca.

In cazul nerespectarii acestei obligatii, banca are dreptul sa anuleze contractul si sa va oblige la plata anticipata integrala a creditului, iar in caz de neplata, riscati raportarea la Biroul de Credit si ulerior executarea silita.

Am transmis ING problema dumneavoastra, iar raspunsul bancii este urmatorul:

„Din pacate, singura solutie este acoperirea creditelor refinantate. Situatia cu siguranta va fi verificata dupa expirarea termenului comunicat in prima informare si veti fi notificat in prealabil.

Clauza contractuala cu privire la obligativitatea depunerii diligentelor necesare inchiderii creditelor refinantate permite, in cazul in care este nerespectata, rezilierea contractului si aceasta situatie, de se va intampla, va fi raportata catre Biroul de Credite.

Cu privire la cel de al doilea credit IFN, de 3000 lei, acesta nu reprezinta scopul contractului cu banca, prin urmare acesta nu trebuie acoperit si inchis.”

In aceste conditii, sfatul meu este sa gasiti o solutie pentru inchiderea cardului Raiffeisen, astfel incat sa puteti transmite ulterior la ING dovada inchiderii acestuia.

Daca nu reusiti sa inchideti cardul Raiffeisen, trebuie sa faceti o cerere la ING, in care sa solicitati o solutie de rezolvare a acestei probleme, pe cale amiabila, in vederea evitarii raportarii la Biroul de Credit si executarii silite.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

Taguri: refinantare credit  ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  carduri de credit  reclamatie Raiffeisen Bank  

Comentarii

Bogdan
Refinantare.Am facut o refinantare la un credit si nu am inchis creditul celalalt.Am primit scrisoare ca trebuie sa platesc anticipat.Eu nu am de unde sa dau toti bani .Ce pot
MultumescAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCe pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

Probleme cu aplicatia First Bank. Banca va fi preluata de Intesa Sanpaolo Bank

"First Bank are cea mai disfunctionala aplicatie mobila si un suport telefonic execrabil! Tot timpul, sunt probleme cu aplicatia mobila First BanK. Suportul clienti de la Call Center-ul First Bank este execrabil. Am asteptat aproape doua saptamani sa pot accesa aplicatia detalii

Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede?

"Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!", intreaba un cititor. Site-ul Gapinvestcapital.com (foto) este o falsa platforma de investitii in criptomonede, menite a fura banii celor momiti cu detalii

Unde reclam IFN-urile, daca nu au respectat gradul de indatorare la credite?

„Din motive medicale (care nu s-au rezolvat inca), in anul 2022 si 2023 am facut mai multe credite la IFN-uri iar acum sunt in situatia in care gradul de indatorare este cu mult peste 40%, chiar 100%! Va rog sa ma sfatuiti ? Sa fac cerere pentru anularea creditului detalii

  

Ultimele Comentarii