RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Ce mi se poate intampla daca nu duc dovada inchiderii creditelor refinantate?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-21 20:18

"Buna ziua , va rog sa ma ajutati …am facut o refinantare in luna oct 2021 la ING , am ,,acoperit” 2 credite de la alte banci (un IFN de 5000 lei si un RAIFEISSEN de 10000 lei ) . De la acel IFN am primit adresa de inchidere , de la Raifeissen , nu …

Intre timp , cam dupa aprox o luna , avand nevoie de bani , am ,,intrat” din nou in cardul ,,refinantat” , de la RAIFEISSEN + ca am solicitat la acelasi IFN , inca un credit de 3000 lei .

Intre timp , adica dupa 3 luni de la refinantare , acum , in ianuarie , am primit email de la ING , ca daca nu ,,aduc” dovada inchiderii creditelor refinantate , ma vor executa silit pt plata anticipata si incetarea creditului . Acest lucru ma sperie foarte tare , avand in vedere ca nu am nici macar o zi intarziere la plata ratelor , la nici un impumut , nu sunt rau platnic.

Am facut ,,solicitare” la ING , explicandu le lucrul acesta , sa ajung la o ,,intelegere” , dar , mi s-a spus ca trebuie neaparat ,,acoperite” , conform contractului , ca daca nu , se va trece la executare silita ( nu inteleg de ce , fiind cu ratele la zi , fara intarzieri ! ) si inchiderea contractului.

Cum as putea ,,iesi” din situatia asta neplacuta , decat prin ,,acoperirea” acestor credite refinantate ? Alta posibilitate nu ar fi ? O sa ,,apar” ca rau platnic in biroul de credite ? ( nu vad de ce , din moment ce am platit totul la timp ! ).

Si as mai avea o nelamurire , va rog ! Daca acel IFN refinantat , l am declarat inchis , cu adresa de lichidare si am solicitat alt credit , tot acolo , la o luna dupa refinantare , ar trebui ,,acoperit” si asta , pt a evita ,,executarea” silita ? Va multumesc", intreaba un cititor.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Dovada inchiderii creditelor refinantate este o obligatie a dumneavoastra, conform contractului incheiat cu banca.

In cazul nerespectarii acestei obligatii, banca are dreptul sa anuleze contractul si sa va oblige la plata anticipata integrala a creditului, iar in caz de neplata, riscati raportarea la Biroul de Credit si ulerior executarea silita.

Am transmis ING problema dumneavoastra, iar raspunsul bancii este urmatorul:

„Din pacate, singura solutie este acoperirea creditelor refinantate. Situatia cu siguranta va fi verificata dupa expirarea termenului comunicat in prima informare si veti fi notificat in prealabil.

Clauza contractuala cu privire la obligativitatea depunerii diligentelor necesare inchiderii creditelor refinantate permite, in cazul in care este nerespectata, rezilierea contractului si aceasta situatie, de se va intampla, va fi raportata catre Biroul de Credite.

Cu privire la cel de al doilea credit IFN, de 3000 lei, acesta nu reprezinta scopul contractului cu banca, prin urmare acesta nu trebuie acoperit si inchis.”

In aceste conditii, sfatul meu este sa gasiti o solutie pentru inchiderea cardului Raiffeisen, astfel incat sa puteti transmite ulterior la ING dovada inchiderii acestuia.

Daca nu reusiti sa inchideti cardul Raiffeisen, trebuie sa faceti o cerere la ING, in care sa solicitati o solutie de rezolvare a acestei probleme, pe cale amiabila, in vederea evitarii raportarii la Biroul de Credit si executarii silite.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

Taguri: refinantare credit  ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  carduri de credit  reclamatie Raiffeisen Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCe este mai bine: schimbarea ROBOR cu IRCC sau refinantarea creditului cu dobanda fixa?

„Este o solutie buna trecerea de la ROBOR la IRCC in condtiile in care IRCC-ul are o altă perioadă de ajustare și este o medie ponderată care în trei luni de zile ajunge foarte aproape de media ROBOR-ului de la perioada la care ne raportăm? Oare solutia cea mai buna nu ar fi detalii

Hora Credit nu vrea sa-mi inchida linia de credit, daca nu platesc dobanda. E legal?

„Bună ziua. Am o întrebare. Ieri, duminica seara, am făcut o solicitare la Hora Credit pentru un împrumut de 300 RON. M-am trezit cu o linie de credit aprobata de 2000 de lei. Astăzi am sunat la ei sa o închid – nu aveam nevoie de linie de detalii

Pot face schimbarea ROBOR cu IRCC la un credit ING?

"Buna ziua,
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Am un credit prima casa iar banca ING refuza trecerea de la Robor la IRCC.
Imi tot comunica faptul ca singura solutie este refinantarea, iar acest lucru nu il doresc deoarece dureaza mult detalii

Daca schimb ROBOR cu IRCC voi fi raportat la Biroul de Credit si nu voi mai putea lua alt credit timp de 4 ani?

"Buna ziua, Citind informatiile de pe acest site cu privire la posibilitatea schimbarii indicelui ROBOR cu IRCC in cazul unui credit de tipul Prima Casa, am depus o cerere intr-o agentie bancara. Consilierul bancar mi-a spus ca procedura implica o cerere de detalii

  

Ultimele Comentarii