RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-18 18:36

"Buna ziua,

M-am trezit cu o instiintare de plata, de la un executor judecatoresc, pentru un credit de acum 15 ani, din 2007, in valoare de 5000 de euro…

Ce stiu: Conform prevederilor articolului 706 din Codul de Procedura Civila, “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Mai exact, o datorie se prescrie daca timp de 3 (trei) ani de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri), banca/IFN-ul nu a initat procedura de executare silita.

Dar eu nu am primit in cutia postala nici o citatie/instiintare de proces… Nu m-am prezentat nicaieri, pentru ca nu am stiut… Nu stiu nici macar in ce an a avut loc procesul.

Ce se poate face ? Exista posibilitatea vreunui recurs in anulare ?!… Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca pana acum nu ati primit nicio notificare de la banca la care aveati creditul, Piraeus Bank, nici de la firma de recuperare care a cesionat datoria, Investcapital Ltd, un offshore din paradisul fiscal din Malta, cu sediul in, San Gwann, care face parte din grupul polonez Kruk, atunci puteti sa contestati aceasta executare silita, pentru lipsa informarii, ceea ce atrage inclusiv prescrierea (anularea) datoriei.

Intr-adevar, conform Codului civil, o datorie se prescrie daca timp de trei ani nu s-a incercat recuperarea acesteia.

Intercapital si Kruk ar fi trebuit sa va notifice cu privire la cesionarea datoriei si sa va ofere informatii adecvate cu privire la modul de achitare a acesteia, ceea ce nu a facut, dupa cum spuneti.

De asemenea, Investcapital si Kruk ar fi trebuit sa obtina de la dumneavoastra acordul privind prelucrarea datelor personale.

In aceste conditii, sfatul meu este sa trimiteti la Kruk o reclamatie in care sa va plangeti de aceste probleme si sa cereti anularea datoriei si implicit a executarii silite.

Puteti sa trimiteti reclamatia prin email, la adresa: office@kruk.com.ro, dupa care confirmati inregistrarea reclamatiei la telefon +40314132020.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

Taguri: reclamatie banca  banca  Kruk  Reclamatiibanci.ro  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

 



 

Ultimele Comentarii