RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-18 18:36

"Buna ziua,

M-am trezit cu o instiintare de plata, de la un executor judecatoresc, pentru un credit de acum 15 ani, din 2007, in valoare de 5000 de euro…

Ce stiu: Conform prevederilor articolului 706 din Codul de Procedura Civila, “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Mai exact, o datorie se prescrie daca timp de 3 (trei) ani de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri), banca/IFN-ul nu a initat procedura de executare silita.

Dar eu nu am primit in cutia postala nici o citatie/instiintare de proces… Nu m-am prezentat nicaieri, pentru ca nu am stiut… Nu stiu nici macar in ce an a avut loc procesul.

Ce se poate face ? Exista posibilitatea vreunui recurs in anulare ?!… Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca pana acum nu ati primit nicio notificare de la banca la care aveati creditul, Piraeus Bank, nici de la firma de recuperare care a cesionat datoria, Investcapital Ltd, un offshore din paradisul fiscal din Malta, cu sediul in, San Gwann, care face parte din grupul polonez Kruk, atunci puteti sa contestati aceasta executare silita, pentru lipsa informarii, ceea ce atrage inclusiv prescrierea (anularea) datoriei.

Intr-adevar, conform Codului civil, o datorie se prescrie daca timp de trei ani nu s-a incercat recuperarea acesteia.

Intercapital si Kruk ar fi trebuit sa va notifice cu privire la cesionarea datoriei si sa va ofere informatii adecvate cu privire la modul de achitare a acesteia, ceea ce nu a facut, dupa cum spuneti.

De asemenea, Investcapital si Kruk ar fi trebuit sa obtina de la dumneavoastra acordul privind prelucrarea datelor personale.

In aceste conditii, sfatul meu este sa trimiteti la Kruk o reclamatie in care sa va plangeti de aceste probleme si sa cereti anularea datoriei si implicit a executarii silite.

Puteti sa trimiteti reclamatia prin email, la adresa: office@kruk.com.ro, dupa care confirmati inregistrarea reclamatiei la telefon +40314132020.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

Taguri: reclamatie banca  banca  Kruk  Reclamatiibanci.ro  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraGeolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

Ce pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna

  Am facut o suma de 16.000 pe o platforma..bn nu mai cred ca e ...au ajuns pe wallet in coinbase si ... detalii

 • Inselat

  la fel prescriu mai sus. Insa mie cand mi-au fost ceruti bani(respectiv 2000 dolari), casa pot ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii