RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Banca are dreptul sa-mi faca operatii pe cont fara acordul meu?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-01-31 19:03

„Am conturi deschise la Raiffeisen in lei unde se vireaza si salariu si in euro. Pe contul de lei am o descoperire de cont pentru care platesc o dobanda lunara de nerambursare.

Datorita faptului ca nu am avut bani in contul de lei banca a luat din contul de euro (a facut schimb de moneda si a transferat in contul de lei de unde a incasat dobanda ce trebuia achitata).

Au dreptul sa faca acest lucru? Au dreptul sa- mi faca operatii pe cont fara acordul meu?

Vreau sa-i reclam, deoarece consider ca este o practica abuziva. Unde ma pot adresa?” intreaba un cititor.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Am transmis la Raiffeisen Bank intrebarea dumneavoastra, iar raspunsul bancii este urmatorul:

„In astfel de situatii, in care o suma datorata bancii nu este achitata la scadenta, clientul a autorizat banca prin Conditiile generale de derulare operatiuni persoane fizice – incheiate intre client si banca, ca banca sa poata sa utilizeze dreptul de compensare, astfel cum este reglementat la art 3.5:

"3.5. Dreptul de compensare

3.5.1. Clientul autorizeaza Banca, prin prezenta, sa compenseze in orice moment orice suma datorata Bancii cu fondurile disponibile in orice Cont curent, de economii si/sau de depozit la termen, indiferent de valuta in care sunt disponibile si/sau indiferent de scadenta depozitului, fara a fi necesar in acest sens un alt acord prealabil al Clientului.

3.5.2. In cazul in care compensarea sumelor datorate va necesita schimbarea unei anumite monede in alta, o astfel de schimbare se va efectua la cursul de schimb valutar in cont practicat de Banca la acea data, in acest scop Banca fiind mandatata pentru orice operatiune de schimb valutar care va fi necesara.

3.5.3. În situatia în care în Conturile Clientului nu exista disponibil suficient pentru acoperirea oricaror sume datorate Bancii, Banca este autorizata sa debiteze oricare dintre Conturile Clientului, chiar daca prin aceasta s-ar genera descoperit de cont neautorizat in conditiile sectiunii 3.4. ”Descoperit de cont neautorizat acordat de Banca.

3.5.4. Clientul va fi instiintat de catre Banca dupa efectuarea compensarii prin extrasul de cont.’’

Asadar, conform contractului Raiffeisen Bank, banca are dreptul sa va ia banii din orice cont, fara acordul dumneavoastra, pentru plata unei datorii, chiar si in situatia in care nu aveti bani in cont si s-ar genera descoperit de cont neautorizat.

Daca apreciati ca aceasta este o clauza abuziva in contract, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la banca Raiffeisen Bank in acest sens, dupa care, daca nu sunteti multumita de raspuns, va puteti adresa la Protectia Consumatorilor, pe site-ul ANPC.ro.

Vezi aici articolul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

Taguri: Raiffeisen Bank  reclamatie banca  banca  cont bancar  reclamatie Raiffeisen Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraMama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

Ce pot sa fac daca am fost inselat pe site-ul OLX si mi s-au furat banii din contul bancar?

„Am fost înșelat pe site-ul OLX unde am fost victima unui atac de tip phishing timp in care contul meu de lei de la BRD a fost golit de către o persoană necunoscută, ulterior cardul meu a fost blocat de banca și am primit un mesaj in care au precizat blocarea detalii

Probleme cu aplicatia First Bank. Banca va fi preluata de Intesa Sanpaolo Bank

"First Bank are cea mai disfunctionala aplicatie mobila si un suport telefonic execrabil! Tot timpul, sunt probleme cu aplicatia mobila First BanK. Suportul clienti de la Call Center-ul First Bank este execrabil. Am asteptat aproape doua saptamani sa pot accesa aplicatia detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii