RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Credius m-a inselat: mi-a dat un credit de 1900 de lei si trebuie sa dau inapoi de 10 ori mai mult, adica 18.600 lei! Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-15 13:04

"Am făcut o cere de împrumut la Credius pe 12 luni cu 310 pe luna pt 2600, ei m au sunat mi a spus ca sa aprobat creditul și îmi oprește un comision de analiza de 700 sa semnez și îmi virează banii, m am trezit ca pt 1900 trebuie sa plătesc 5 ani câte 310 pe luna. Ce pot face ca înnebunesc, cum este posibil așa ceva, pot rambursa tot creditul anticipat?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Iata ce trebuie sa faceti: trebuie sa trimiteti la Credius doua notificari, prin e-mail, la adresa salut@credius.ro, astfel:

In primul rand trebuie sa faceti o reclamatie cu privire la faptul ca ati fost inselat atunci cand ati obtinut creditul, adica nu ati fost informat in mod adecvat cu privire la conditiile de creditare, mai exact care este perioada de creditare si care este costul total al creditului.

Bancile si IFN-urile sunt obligate de lege sa-si informeze clar clientii, inainte sa le aprobe creditele, care sunt costurile acestora, in special care sunt costurile si cat vor plati in total pentru respectivul imprumut.

Mai exact, conform legii (OUG 50/2010 privind contractele de credit), inainte de semnarea unui contract, trebuie sa primiti un document (informare) care se numeste INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL PENTRU CONSUMATORI.

Acest document trebuie sa includa, printre altele, perioada de crediare, dobanda, precum si costul total al creditului.

Daca ati fi primit respectivul document, probabil ca ati fi stiut ca este vorba de un credit foarte scump, pe o perioada lunga, de 5 ani, astfel ca este posibil sa-l fi refuzat.

In al doilea rand, faceti o cerere de rambursare anticipata a creditului, astfel incat sa scapati de aceste costuri uriase ale creditului (dati inapoi de 10 ori mai mult decat ati luat).

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam

Taguri: Credius  reclamatie banca  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  credite IFN  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraDaca schimb ROBOR cu IRCC voi fi raportat la Biroul de Credit si nu voi mai putea lua alt credit timp de 4 ani?

"Buna ziua, Citind informatiile de pe acest site cu privire la posibilitatea schimbarii indicelui ROBOR cu IRCC in cazul unui credit de tipul Prima Casa, am depus o cerere intr-o agentie bancara. Consilierul bancar mi-a spus ca procedura implica o cerere de detalii

Banca refuza trecerea de la ROBOR la IRCC. Ce pot sa fac?

"Banca unicredit bank refuza cererea de trecere de la robor la ircc fara a face o refinantare. Ce pot sa fac?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimata doamna, Banca Unicredit nu ar trebui sa va refuze detalii

Rata la creditul Credius e mai mare in contract decat cea simulata pe site! Ce pot sa fac?

"Va salut,cu respect! Am luat un împrumut de la Credius,de 10.000 de lei pe 60 de luni. Cand am făcut simulare pe site scria rata 731,după ce am primit contractul am observat că rata e de 1193 de lei pe lună ,eu am luat 10.000 de lei și trebuie sa dau înapoi 70.000 de lei.mi detalii

Se poate schimba dobanda ROBOR cu IRCC, la creditele Prima Casa?

"Buna seara! Sunt un „beneficiar” al unui credit „prima casa” obtinut in anul 2018., formula de calcul cu rob 3m. Se poate obtine trecerea la
calculul pe baza de ircc? Din ce am citit in cadrul oug 11/2019 prevederile detalii

  

Ultimele Comentarii