BANCI | Profil

Clientii Patria Bank pot face plati instant in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-02 15:35

Patria Bank devine a sase banca din Romania care ofera clientilor optiunea de a face plati instant, in cateva secunde, inclusiv in week-end, spre deosebire de un transfer bancar obisnuit, care poate dura chiar si o zi si se poate face doar in zilele lucratoare.

Clientii urmatoarelor banci pot face plati instant in lei: Patria Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română (BCR) și Vista Bank.

Comunicatul Patria Bank si Transfond:

Rețeaua plăților instant se dezvoltă în continuare în România: PATRIA BANK pune la dispoziția clienților proprii serviciul Plăți Instant

Începând de astăzi, 2 decembrie 2021, Patria Bank furnizează clienților săi cel mai rapid și modern serviciu de plăți interbancare în condiții de maximă siguranță, disponibil neîntrerupt și cu execuție instantanee – serviciul Plăți Instant.

În ultima perioadă, marcată de efectele pandemiei, dar și de constrângerile acesteia, serviciul Plăți Instant a fost validat încă o dată de către piață, atât din punct de vedere al utilității imediate și al confortului oferit, dar și din punct de vedere al siguranței și rapidității cu care se desfășoară fiecare tranzacție.

”Într-o lume în care „acum” și „aici” au devenit un deziderat pentru orice serviciu, introducerea Plăților Instant în Patria Bank vine să răspundă acestei nevoi de rapiditate și promptitudine pe care o au inclusiv utilizatorii de servicii bancare. Plățile Instant se întâmplă în câteva secunde.

Noul serviciu se adaugă ecosistemului digital creat și accelerat de Patria Bank în ultimul an, completând astfel cel mai recent nou proiect lansat, Patria de Oriunde, canal 100% online de deschidere relație la distanță și acordare de produse și servicii pentru clienții noi persoane fizice. În plus, pentru antreprenori, ne așteptăm să vedem o adopție mărită și rapidă a noului serviciu Plăți Instant”.- a declarat Valentin Vancea, Director General Adjunct, COO, Patria Bank.

”Serviciul Plăți Instant a fost creat și oferit pieței în momentul optim pentru o extindere accelerată, date fiind condițiile economice și sociale actuale. Băncile, suntem convinși, au descoperit potențialul serviciului și îl vor pune, în totalitatea lor, la dispoziția clienților proprii. Ne bucurăm să vedem că Patria Bank valorifică oportunitatea propagării plăților de retail în timp real și se alătură celorlalte bănci deja participante la această infrastructură, la fel cum ne bucurăm și pentru clienții băncii, care vor descoperi printr-o experiență directă și plăcută, opinăm noi, avantajele plăților instant.” - a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

În Patria Bank, serviciul va fi disponibil tuturor clienților persoane fizice și juridice prin intermediul aplicațiilor de Internet Banking & Mobile Banking.

Toți clienții băncii vor avea astfel la dispoziție cel mai rapid mod de a efectua o plată către o altă bancă, în timp real, în condiții de maximă siguranță.

Tranzacțiile realizate cu opțiunea de Plată Instant oferă o independență mare clienților, serviciul fiind non-stop în cadrul aplicațiilor de Internet & Mobile Banking. Mai multe detalii despre noul serviciu pot fi citite pe site-ul băncii Plăți Instant (patriabank.ro).

În acest moment, comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plățile instant include: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română și Vista Bank, bănci cu un puternic spirit inovator, care urmăresc satisfacția clienților și preîntâmpinarea nevoilor acestora.

Instituțiile financiare contorizează o multitudine de efecte favorabile odată cu adoptarea plăților instant. Unul dintre acestea este consolidarea imaginii pe piață dată de includerea în portofoliu a unui serviciu de ultimă tehnologie, aliniat la tendințele europene și internaționale în domeniu; un altul, foarte important, este retenția și fidelizarea clienților, prin punerea la dispoziția acestora a unor servicii foarte apreciate și cerute de piață.

Pentru consumatorii finali, ușurința în utilizare, dar mai ales caracterul instant de transmitere a fondurilor între conturi aflate la bănci diferite, sunt atributele definitorii ale serviciului. Acestea sunt completate de funcționarea non-stop, dar și de standardele de maximă siguranță implementate și garantate de bănci și de TRANSFOND - societatea care procesează toate plățile interbancare de retail non-card (sub 50.000 de lei) din România. Decontarea tranzacțiilor este finalizată de către Banca Națională a României.

În perioada aprilie 2019 – noiembrie 2021, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în acest an de trei ori mai multe tranzacții decât în perioada similară anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere, de la o lună la alta.

Cu fiecare instituție financiară înrolată, efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, oferind în final consumatorilor o experiență completă de plată - în mod ideal, posibilitatea de a plăti către orice deținător de cont, instant.

Prin Plăți Instant banii se transferă în mai puțin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde.

Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50 mii lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al celui care inițiază plata și de către banca sau furnizorul nebancar de plăți al beneficiarului plății.

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizica națională și ofera produse si servicii bancare de baza 100% online tuturor romanilor, oriunde s-ar afla acestia. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică.
Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.aliaspay.ro, www.platiinstant.ro, www.facturielectronice.ro.

 

Taguri: Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  banca  Vista Bank  Libra Internet Bank  plati  plati instant  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - 61% este cresterea detalii

OTP Bank a avut o pierdere de 24 milioane lei in T1 2022

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - OTP Bank România continuă strategia de dezvoltare locală cu evoluții pozitive pe principalele linii de detalii

BRD: creditele imobiliare au avut o performanta remarcabila - crestere de 139%

BRD a avut cea mai bună producție în primul trimestru de credite către indivizi înregistrată vreodată (+27% în dinamică anuală), cu o performanță remarcabilă pentru creditele imobiliare nou acordate (+139% în dinamică anuală), se detalii

  

Ultimele Comentarii