BANCI | Profil

Banca Transilvania lanseaza o campanie de creditare a investitiilor in energia verde

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-22 15:01

Grupul Financiar Banca Transilvania – prin Banca Transilvania şi BT Leasing – susține investițiile în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică prin lansarea campaniei Luna energetică la BT, care vine cu finanțări între 50.000 de lei și 5 milioane de euro, în condiții avantajoase pentru clienți, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Acestea înseamnă zero comision de acordare și durată de creditare negociabilă.

Inițiativa se adresează persoanelor juridice, indiferent de cifra de afaceri, cu proiecte și/sau investiții sustenabile, prietenoase cu mediul, precum: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), mașini full electrice sau hibrid plug-in ori înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obținerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiția casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficiența energetică).

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania

“Angajamentul nostru în zona ESG – sustenabilitate este ferm pentru toţi stakeholderii Grupului Financiar Banca Transilvania. Modul în care vom produce şi consuma energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. De aceea testăm acum interesul clienţilor companii pentru soluţii mai ieftine, destinate creşterii eficienţei energetice”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Campania are două etape și începe în 22 noiembrie:

 22 noiembrie – 24 decembrie a.c.: clienții interesați trebuie să se înscrie online în campanie;

 24 decembrie a.c. – 31 ianuarie 2022: echipa BT ia legătura cu clienții înscriși, pentru detalii despre investiție, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanțat și garanția, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data până la care este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.

Ce înseamnă creditele pentru proiecte și investiții în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică:

 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%);

 Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării;

 Perioada de implementare a investiției trebuie să fie de până la 12 de luni, flexibil în funcție de mărimea investiției;

Leasing pentru proiecte și investiții în achiziția de mașini full electrice sau hibrid plug-in și eficiență energetică înseamnă:

 0% taxă de leasing (redus de la valoarea standard, de 2,5%);

 Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării;

Obiectivul BT: reducerea amprentei de carbon

Banca Transilvania este prima bancă din România care a acordat  finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial din România , din fonduri BERD, în 2017. BT a făcut primii pași în acest sens acum 10 ani, prin susţierea creşterii eficienţei energetice a activităţilor economice a IMM-urilor, precum şi a unor proiecte de creştere sustenabilă derulate de instituţii publice. 

Pe lângă finanţări din parteneriate cu BERD în cadrul programului RoSEFF , respectiv cu IFC si  EEEF , Grupul Financiar Banca Transilvania susţine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii şi are modele complexe de evaluare a riscului de mediu.

Unul dintre obiectivele strategice BT este reducerea amprentei de carbon generate de portofoliul finanţat de bancă şi de celelalte companii ale Grupului Financiar BT.

Taguri: Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilSondaj: doar 27,7% dintre români au beneficiat de creșteri salariale in acest an

Doar 27,7% dintre români au beneficiat de majorări salariale pe parcursul acestui an, 47,1% dintre aceștia au beneficiat de creșteri de salarii de până la 5%, iar 36,8% - de majorări între 5% și 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în detalii

SRL-urile si PFA-urile cu cont la Banca Transilvania pot sa-si completeze online declaratia unica pentru actionari

Pachetul Primul An Gratuit de la Banca Transilvania vine cu un beneficiu nou pentru antreprenori: posibilitatea de a completa online, prin SOLO, Declarația unică pentru ANAF, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: PFA-urile și SRL-urile care lucrează cu BT beneficiază de acest serviciu gratuit în primul an datorită parteneriatului dintre Banca Transilvania și SOLO Fintech, companie care oferă servicii 100% digitale pentru administrarea unui PFA. Declarația unică este formularul prin care PFA-urile și acționarii SRL-urilor își declară câștigurile și, pe baza acestora, impozitul și contribuțiile sociale. Pașii necesari pentru a beneficia de serviciul SOLO: - Accesarea platormei www.solo.ro;
- Completarea detalii

EximBank finanteaza dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria automotive

EximBank a acordat un pachet financiar in valoare totala de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judetul Arges), producator roman de produse si componente injectate din mase plastice, in special pentru industria detalii

Biltele la tren se pot plati online sau cu cardul, la POS-uri Alpha Bank

În urmă finalizării procedurilor de achiziție publică, CFR Călători și Alpha Bank România au încheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea și simplificarea procesului de plată la achiziționarea legitimațiilor de călătorie, prin mijloace electronice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Alpha Bank România pune la dispoziția operatorului național de transport feroviar de călători serviciul e-commerce pentru achiziția online a legitimațiilor de călătorie precum și aplicația Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimațiilor de călătorie în tren. Achiziția online a legitimațiilor de călătorie atât pe rute naționale, cât și internaționale precum și soluția detalii

  

Ultimele Comentarii