BANCI | Profil

Banca Transilvania lanseaza o campanie de creditare a investitiilor in energia verde

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-22 15:01

Grupul Financiar Banca Transilvania – prin Banca Transilvania şi BT Leasing – susține investițiile în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică prin lansarea campaniei Luna energetică la BT, care vine cu finanțări între 50.000 de lei și 5 milioane de euro, în condiții avantajoase pentru clienți, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Acestea înseamnă zero comision de acordare și durată de creditare negociabilă.

Inițiativa se adresează persoanelor juridice, indiferent de cifra de afaceri, cu proiecte și/sau investiții sustenabile, prietenoase cu mediul, precum: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), mașini full electrice sau hibrid plug-in ori înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obținerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiția casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficiența energetică).

Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania

“Angajamentul nostru în zona ESG – sustenabilitate este ferm pentru toţi stakeholderii Grupului Financiar Banca Transilvania. Modul în care vom produce şi consuma energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. De aceea testăm acum interesul clienţilor companii pentru soluţii mai ieftine, destinate creşterii eficienţei energetice”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Campania are două etape și începe în 22 noiembrie:

 22 noiembrie – 24 decembrie a.c.: clienții interesați trebuie să se înscrie online în campanie;

 24 decembrie a.c. – 31 ianuarie 2022: echipa BT ia legătura cu clienții înscriși, pentru detalii despre investiție, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanțat și garanția, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data până la care este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.

Ce înseamnă creditele pentru proiecte și investiții în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică:

 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%);

 Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării;

 Perioada de implementare a investiției trebuie să fie de până la 12 de luni, flexibil în funcție de mărimea investiției;

Leasing pentru proiecte și investiții în achiziția de mașini full electrice sau hibrid plug-in și eficiență energetică înseamnă:

 0% taxă de leasing (redus de la valoarea standard, de 2,5%);

 Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării;

Obiectivul BT: reducerea amprentei de carbon

Banca Transilvania este prima bancă din România care a acordat  finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial din România , din fonduri BERD, în 2017. BT a făcut primii pași în acest sens acum 10 ani, prin susţierea creşterii eficienţei energetice a activităţilor economice a IMM-urilor, precum şi a unor proiecte de creştere sustenabilă derulate de instituţii publice. 

Pe lângă finanţări din parteneriate cu BERD în cadrul programului RoSEFF , respectiv cu IFC si  EEEF , Grupul Financiar Banca Transilvania susţine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii şi are modele complexe de evaluare a riscului de mediu.

Unul dintre obiectivele strategice BT este reducerea amprentei de carbon generate de portofoliul finanţat de bancă şi de celelalte companii ale Grupului Financiar BT.

Taguri: Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania creste dobanzile la depozitele in lei

Banca Transilvania crește dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice cu până la 0,65 de puncte procentuale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este vorba de depozitele cu dobândă fixă, constituite pe o detalii

Profitul Patria Bank creste cu 20%

Rezultatele financiare ale Patria Bank la 30 septembrie 2021, aferente primelor trei trimestre din an, prezintă un profit net de 7,2 mil. lei, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului 2020, survenit în principal din evoluția favorabilă a veniturilor detalii

Clientii Patria Bank pot verifica situatia fondurilor Patria Asset Mangement in aplicatia de internet banking Patria Online

- Un nou modul dedicat pentru asset management a fost implementat în Patria Online – aplicația de internet banking a Patria Bank - Clienții Patria Bank au acum acces prin internet banking la informații despre fondurile Patria Asset detalii

Facturile de utilitati pot fi platite prin aplicatia BT Pay

 BT Pay are o nouă funcţionalitate, destinată gestionării şi plăţii facturilor  Peste 1 milion de facturi de utilităţi au fost achitate lunar, în 2021, prin alternativele de plată ale detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii