BANCI | Profil

Cargus foloseste Alpha PhonePOS, solutia de plati mobile a Alpha Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-09-10 08:40

Cargus România și Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat pentru a pune la dispoziție pe piața locală cea mai avansată soluție de acceptare la plată a cardurilor pentru servicii de livrare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Alpha PhonePOS este prima aplicație lansată de o bancă din România care este capabilă să transforme un dispozitiv mobil Android într-un terminal POS și permite acceptarea cardurilor de debit și credit pentru plata contactless.

Integrând această nouă tehnologie în terminalele PDA cu Android, Cargus va oferi clienților săi acces la o metodă flexibilă și sigură de plată cu cardul la livrare, fără echipamente suplimentare.

Specificitatea pieței din România constă în faptul că, deseori, consumatorii își plătesc numerar cumpărăturile efectuate online. Potrivit datelor Cargus, aproape 65% dintre toți cei care fac cumpărături online selectează opțiunea de a plăti numerar la livrarea coletului.

Cererea pentru servicii de curierat se dezvoltă în mod dinamic, în principal datorită creșterii popularității comerțului electronic.

Datorită cooperării strategice, Cargus va oferi clienților săi posibilitatea de a efectua plata cu cardul la livrare, inițial la curierii ce își desfășoară activitatea în București, urmând ca din luna octombrie să extindă această facilitate la nivel național.

„Suntem prima companie de curierat din România care introduce plata cu cardul pentru destinatari folosind o soluție Pin on Glass și prima companie din Europa care oferă o soluție în cadrul unei aplicații de curierat. Plata cu cardul este mai rapidă, mai facilă și mai convenabilă, iar clientul nu mai are grija de a avea numerar sau de a scoate bani pentru a achita ramburs. Aceasta este doar una dintre viitoarele implementări inovatoare anunțate de Cargus în lunile următoare, care vor facilita și spori confortul utilizării serviciilor noastre pentru toți destinatarii coletelor”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Plata coletului la curierul Cargus este la fel de simplă ca plata la magazin. Poate fi realizată cu orice card contactless sau folosind un dispozitiv cu portofel digital. Tranzacția se efectuează prin simpla apropiere a instrumentului de plată de PDA-ul curierului. Pentru sumele care depășesc limita contactless, clientul va trebui să tasteze codul PIN pe o tastatură dinamică afișată pe ecranul PDA-ului.

„Cercetarea noastră arată că pentru destinatarii coletelor, efectuarea plăților ramburs ar trebui să fie convenabilă și rapidă, asemenea cumpărăturilor online. De aceea, am stabilit parteneriatul cu Alpha Bank și am echipat curierii cu cea mai avansată soluție de plată (PIN on Glass), care permite acceptarea rapidă a plăților cu cardul. Datorită acestei soluții, consumatorii care aleg plata la livrare vor putea efectua o tranzacție fără numerar, convenabilă și complet sigură folosind tehnologia contactless și avantajele cu care ne-a obișnuit deja”, a adăugat Jarosław Sliwa.

„Prin implementarea acestei noi tehnologii, dezvoltate în parteneriat cu SIBS România, am reușit să răspundem solicitărilor venite din partea clienților pentru care mobilitatea este esențială. Suntem încântați de această colaborare cu partenerul nostru, Cargus, și avem încredere că aplicația Alpha PhonePOS va contribui la o adoptare extinsă a plăților cu cardul la livrare pe piața locală”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail, Alpha Bank Romania.

Despre Cargus

Cargus SRL este o companie logistică din România, care furnizează servicii de curierat și fulfillment de peste 30 de ani.

În 2020, curierii Cargus au livrat aproape 50 de milioane de colete către 13 milioane de destinatari privați din țară.
La jumătatea anului 2021, Cargus a finalizat achiziția un operator QeOps independent care oferă servicii de fulfillment cuprinzătoare.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituție financiară de top, cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gama diversă și modernă de servicii și produse, atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate.

Alpha Bank Romania a contribuit în mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acțiuni îndrăznețe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o inițiativă care a condus la crearea pieței ipotecare locale sau lansarea primei emisiuni de obligațiuni ipotecare din România, în anul 2019.

Taguri: Alpha Bank  banca  plati  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilExcluziunea sociala in Romania a atins 35,8% (Raluca Andreica, Patria Credit IFN)

Patria Credit IFN, membră a Grupului Patria Bank, instituție dedicată microfinanțării producătorilor agricoli și micilor afaceri din mediul rural, se alătură și anul acesta inițiativei European Microfinance Network și celebrează alături de alte 20 de instituții și parteneri detalii

BNR ar putea creste dobanda la 2%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea majora dobanda de politica monetara la 2% in sedinta de politica monetara din 9 noiembrie, apreciaza analistii Erste Bank, actionarul majoritar al detalii

OTP Bank finanteaza agricultorii pentru absorbtia fondurilor europene

OTP Bank România și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat parteneriatul pentru facilitarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol și antreprenorii rurali prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală detalii

Cardurile BCR IKEA si George vor fi realizate din 85% plastic reciclat

- BCR a lansat procesul de transformare responsabilă a portofoliului de carduri BCR, prin care, până la finalul lui 2022, vor fi emise exclusiv carduri sustenabile, prietenoase cu mediul - Începând cu luna octombrie, cele mai detalii

  

Ultimele Comentarii