BANCI | Profil

BRD si Garanti BBVA finanteaza NEPI Rockcastle

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-08-04 23:26

BRD, în calitate de aranjor principal mandatat, finanțator, bancă de structurare ESG și agent de facilitate, împreună cu Garanti BBVA Romania, în calitate de finanțator, au acordat NE Property BV, o companie deținută în totalitate de NEPI Rockcastle, un credit legat de obiective de sustenabilitate, în sumă de 120 milioane EUR, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Creditul ESG este acordat pe o durată de trei ani, cu posibilitate de extindere pe înca doi ani și cu o opțiune de majorare până la maximum 240 milioane EUR.

Creditul, legat de ratingul ESG înregistrat de împrumutat, a fost acordat în conformitate cu Principiile de Finanțare legată de obiective de sustenabilitate, recomandate de Loan Market Association, versiunea 2021.

Sumele angajate de cei doi creditori sunt de 100 milioane EUR, în cazul BRD Groupe Société Générale, respectiv de 20 milioane EUR, în cazul Garanti BBVA România.

”Pentru BRD, tranzacția este cu atât mai importantă cu cât urmează după o alta - emisiunea obligatară verde încheiată cu succes de NEPI Rockcastle, în care Grupul Société Générale și-a asumat rolul de agent de structurare verde și de consiliere ESG. Portofoliul nostru de finanțări sustenabile se extinde astfel prin acest credit ESG, aranjat și structurat de banca noastră, în continuarea unor alte tranzacții semnificative, între care amintesc creditul pentru compania Hidroelectrica, cel mai mare credit verde acordat până acum în România”, a declarat Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităților de Corporate Banking.

“Sustenabilitatea este una dintre prioritățile strategice ale Garanti BBVA Romania, în linie cu rolul asumat de contributor semnificativ la o dezvoltare economică ce reflectă grija față de mediu și incluziunea socială. Suntem mândri să adăugăm acest proiect în portofoliul nostru și vom continua să promovăm în continuare finanțarea sustenabilă", a declarat dl. Çağri Memişoğlu, Deputy General Manager Garanti BBVA România.

NEPI Rockcastle este unul dintre liderii segmentului de retail real estate din zona Europei Centrale și de Est, având calitate de proprietar, dezvoltator și operator de centre comerciale, 52 de proprietăți în nouă țări, dintre care 20 la nivel local și având un portofoliu de active (la finalul anului 2020) în valoare de 5,8 miliarde EUR.

”Pentru NEPI Rockcastle, sustenabilitatea se află pe lista priorităților și a devenit în timp, mai degrabă decât o necesitate, un stil de viață. Ne dorim să fim un exemplu pentru comunitatea în care activăm, iar din acest motiv, ne concentrăm asupra investițiilor în operațiuni de dezvoltare durabilă și alocăm fonduri pentru proiecte ecologice eligibile în proiectele desfășurate în proprietățile grupului din CEE. Scopul nostru e ca prin derularea acestor acțiuni sustenabile să încurajăm consumatorii și părțile interesate să se alăture acestei mișcări, deoarece responsabilitatea este o acțiune, nu o tendință”, a declarat Mirela Covașă, CFO NEPI Rockcastle.

La instrumentarea tranzacției au contribuit casele de avocatură CMS Romania, care a asigurat consultanța juridică în favoarea consorțiului bancar, și Dentons Europe, care a asistat grupul NEPI Rockcastle.

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  credite firme  Garanti BBVA  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilING Bank a acordat un credit firmei Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile si tablete

ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex – cel mai mare distribuitor de telefoane mobile și tablete de pe piața locală, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: La finalul lunii septembrie detalii

Excluziunea sociala in Romania a atins 35,8% (Raluca Andreica, Patria Credit IFN)

Patria Credit IFN, membră a Grupului Patria Bank, instituție dedicată microfinanțării producătorilor agricoli și micilor afaceri din mediul rural, se alătură și anul acesta inițiativei European Microfinance Network și celebrează alături de alte 20 de instituții și parteneri detalii

BNR ar putea creste dobanda la 2%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea majora dobanda de politica monetara la 2% in sedinta de politica monetara din 9 noiembrie, apreciaza analistii Erste Bank, actionarul majoritar al detalii

OTP Bank finanteaza agricultorii pentru absorbtia fondurilor europene

OTP Bank România și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat parteneriatul pentru facilitarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol și antreprenorii rurali prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală detalii

  

Ultimele Comentarii