BANCI | Cariera

Mustafa Tiftikcioğlu preia conducerea Garanti BBVA Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-06-22 10:50

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania

Banca Națională a României a avizat numirea lui Mustafa Tiftikcioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Mustafa Tiftikcioğlu îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Cu vastă experiență în Managementul Riscului de Credit Comercial și Corporate, precum și în Finanțare de Proiecte, Achiziții și Finanțari Structurate, Mustafa Tiftikcioğlu face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani.

Anterior, a condus Departamentul de Wholesale Risk din cadrul TGB, responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

În calitate de CEO al Garanti BBVA România, Mustafa Tiftikcioğlu își propune să mențină indicatorii de performanță și risc ai băncii la niveluri ridicate, să asigure profitabilitatea și dezvoltarea portofoliului de clienți, să consolideze poziția în piață și să se concentreze pe sustenabilitate și banking responsabil, capitalizând pe expertiza Grupului BBVA în domeniu.

“Sunt onorat să accept această nouă misiune și să fac parte din următorul capitol al Garanti BBVA în România. Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa dedicată de profesioniști ai băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienți și vom continua să îi sprijinim pentru a-și realiza obiectivele și a-și îndeplini visurile”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în Analiza Deciziilor Economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală, cu o calitate superioară a portofoliului de credite și o acoperire foarte bună a creditelor prin provizioane, susținute de o adecvare a capitalului ridicată. În ultimii zece ani, banca și-a mărit în mod constant și organic volumul activelor, depășind în prezent 2,2 miliarde euro.

Activă în România din 1998, Garanti BBVA este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro (la finalul lunii decembrie 2020), poziție de top pe toate liniile de business și peste 18 milioane de clienți.

Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienți (la finalul lunii decembrie 2020).

Taguri: Garanti BBVA  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraPatricia Andrei este noul director de resurse umane al CEC Bank

Patricia Andrei este noul director de HR al CEC Bank, poziție din care va coordona întreaga activitate de resurse umane a băncii cu cea mai mare rețea teritorială din România, care include peste 1.000 de unități și aproape 6.000 de angajați la nivelul întregii țări, detalii

Eleni Skoura, numita Head of Retail la ING Bank

Începând cu 23 august, Eleni Skoura se va alătura echipei ING Bank România, preluând poziția de Head of Retail Banking și membru al Comitetului Executiv al băncii. În acest rol, ea va conduce o echipă de peste 400 de angajați și va coordona toate detalii

Anca Petcu este noul director de operatiuni la First Bank

First Bank anunță numirea Ancăi Petcu în rolul de Chief Operations Officer (COO). În calitate de COO, Anca Petcu îi va raporta lui Henk Paardekooper, CEO First Bank, și va fi membră a echipei executive a companiei, ca Vice Președinte First Bank, conform unui comunicat de detalii

Dragos Calin, aprobat de BNR director general adjunct la BRCI

La un an de la relansarea activității, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) a decis să își consolideze echipa de management cu scopul de a gestiona mai bine  procesul de diversificare a portofoliului său de produse și servicii, detalii

  

Ultimele Comentarii