BANCI | Profil

Grupul ING obtine un profit de un miliard de euro in T1 2021

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-07 08:04

Rezultatul în T12021 înainte de impozitare este de 1.463 de milioane de euro; rentabilitatea capitalurilor rămâne puternică la 15,5%, conform unui comunicat al Grupului ING.

Venitul net din dobânzi este în creștere comparativ cu T42020, susținut de rezultatul obținut din TLTRO III (program de stimulare a creditării oferit de Banca Central Europeană), care mai mult decât a compensat presiunea generată de ratele de dobânda în scădere.

Creștere solidă de 9,1% a veniturilor din comisioane față de anul anterior, în special datorită produselor de investiții.

T12021 a adus o scădere a costurilor de risc. Cheltuielile au fost sub control, dar au inclus unele costuri singulare în urma restructurărilor.

Creștere a creditării și a depozitelor

Creditele și avansurile acordate clienților au crescut cu 17,8 miliarde de euro în T12021, pe măsură ce fondurile TLTRO au fost folosite pentru a sprijini economia; depozitele nete ale clienților au crescut cu 8,1 de miliarde de euro, reflectând impactul continuu al pandemiei Covid-19 și al măsurilor de restricție.

Baza de clienți primari (cu venit recurent și încă un produs utilizat) a fost stabilă la 13,8 milioane în T12021.

Declarație CEO, Steven van Rijswijk, CEO ING Group:

”ING a obținut rezultate puternice în primul trimestru al anului 2021. Revenirea bruscă a profitului net la nivelul anului precedent a fost determinată de o creștere bună a veniturilor din comisioane și costuri de risc mai mici.

”Veniturile din comisioane au fost stimulate de creșterea produselor de investiții, în special în Germania și Belgia. Franciza ING și-a demonstrat forța în primul trimestru, inclusiv prin succesul nostru de a converti finanțarea TLTRO din partea Băncii Centrale Europene în beneficiul clienților noștri, care continuă să se confrunte cu efectele pandemiei Covid-19, sprijinind astfel revenirea economică. În ceea ce privește costurile de risc, rămânem prudenți și luăm în considerare întârzierile preconizate în rambursarea creditelor.

Am continuat să ne adaptăm afacerea pentru a deservi mai bine clienții și pentru a ne asigura că ne concentrăm pe oportunitățile de creștere relevante pentru viitor. Avansăm cu strategia noastră digitală și mobile-first ținând cont de gradul ridicat de utilizare a canalelor digitale din partea clienților noștri. În Olanda, acest lucru are ca rezultat o reducere a numărului de sucursale și o creștere a numărului de puncte de servicii, pentru care am alocat un provizion de restructurare. De asemenea, am anunțat că vom întrerupe activitățile bancare în segmentul de retail din Austria și Cehia pentru a ne concentra pe piețele în care putem obține o poziție și o rentabilitate mai bune.

Pe parcursul trimestrului, ING a atins un record de peste 50 de green deals, într-un număr crescut de sectoare, pe măsură ce clienții prioritizează din ce în ce mai mult tranziția către sustenabilitate și pe corelarea acestor eforturi de soluțiile de finanțare. Având un model puternic de guvernanță socială, de mediu și corporativă (profil ESG), suntem bine pregătiți pentru a-i sprijini în aceste eforturi. Drept exemplu, avem facilitarea unui credit de tip revolving de 10,1 miliarde de euro pentru AB InBev, cel mai mare împrumut sustenabil acordat vreodată.

De asemenea, pentru a susține planul de a deveni un lider digital axat pe date, am separat rolurile de tehnologie și operațiuni la nivelul consiliului de administrație, numind un Chief Technology Officer. De asemenea, le-am urat recent bun-venit în echipă noilor directori de risc (CRO) și Wholesale Banking (WB), care aduc perspective noi și o experiență diversă consiliilor noastre de administrație și de conducere.

Aș dori să le mulțumesc în mod special angajaților noștri pentru angajamentul lor continuu, flexibilitatea și munca grea depusă pentru a ne sprijini clienții în aceste momente dificile. ”

Taguri: ING Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

Banca Transilvania: Creditarea, activitatea si veniturile operationale au crescut accentuat, dovada ca romanii au planuri si in acest an

Romanii au continuat sa aiba planuri in acest an: aproape 63.000 de credite au fost acordate de Banca Transilvania in primele 3 luni ale anului, in valoare de 6.357 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - 61% este cresterea detalii

OTP Bank a avut o pierdere de 24 milioane lei in T1 2022

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: - OTP Bank România continuă strategia de dezvoltare locală cu evoluții pozitive pe principalele linii de detalii

BRD: creditele imobiliare au avut o performanta remarcabila - crestere de 139%

BRD a avut cea mai bună producție în primul trimestru de credite către indivizi înregistrată vreodată (+27% în dinamică anuală), cu o performanță remarcabilă pentru creditele imobiliare nou acordate (+139% în dinamică anuală), se detalii

  

Ultimele Comentarii