BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania a acordat un numar record de finantari in primul trimestru din 2021, in ciuda crizei coronavirusului; va fi anul relansarii economiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-29 22:18

 Aproape 48.000 de credite au fost acordate în primele 3 luni ale anului, în valoare de 3.947 milioane lei. Din acestea, 45.700 au fost pentru persoane fizice - pentru locuinţe şi nevoi personale.

 Cu BT lucrează 3,1 milioane de clienţi persoane fizice, 352.000 de clienţi IMM & Micro şi peste 10.600 de clienţi corporate.

 1,9 milioane de clienţi sunt digitalizaţi, din care peste 1,2 milioane folosesc BT Pay, +79% faţă de trimestrul I 2020.

 Numărul plăţilor cu telefonul s-a dublat în trimestrul I 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 12,3 milioane.

 64% este creşterea numărului de tranzacţii cu cardul pe internet în trimestrul I 2021 faţă de trimestrul I 2020.

 Banca are 70,64% acţionariat românesc şi peste 33.000 de acţionari români persoane fizice.

 BT a continuat planul de modernizare a reţelei de unităţi inclusiv în prima parte a anului, ritmul fiind un sediu/săptămână.

Rezultatele Băncii Transilvania pe primele trei luni ale anului sunt încurajatoare şi un semn de relansare a economiei româneşti după provocările din 2020, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga:

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finalul primului trimestru la 110,9 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde lei.

Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde lei: dintre acestea, 64,22 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 miliarde lei, depozitele companiilor.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 656,33 milioane lei, din care cel al băncii este de 581,26 milioane lei.

Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 75 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuției la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

„Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană.

Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei.

Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca
Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,73% la 31 martie 2021.

Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%.

Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent
trimestrului încheiat.

Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanțări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul “bb+”.

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 17,8 miliarde lei. Banca a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit.

Planurile BT pentru 2021, aprobate de acţionari. Anul Relansării

La Adunarea Generală a Acționarilor BT din 28 aprilie a.c., acționarii au aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind închiderea anului 2020, repartizarea profitului, precum
şi majorarea capitalurilor proprii cu 573.8 milioane de lei.

Rezultatele băncii din 2020 susţin rolul BT de pilon principal al relansării economiei în 2021.

Pentru acest an, Banca Transilvania şi-a propus următoarele:

 +11,3% active, până la 115 miliarde de lei;
 49,3% cost/venit pentru eficienţă operaţională;
 +7,9% credite brute;
 47,9% credite/depozite;
 +11,6% total resurse de la clienţi.

Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea. La Banca Transilvania, headline-ul acestui an este Relansare. BT doreşte să joace un rol major în susţinerea firmelor, oamenilor şi a economiei.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Transilvania  credite firme  credite noi  banca  credite IFN  credite nevoi personale  credite imobiliare  rezultate financiare banci  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank si EximBank finanteaza expansiunea Grupului AAylex, producatorul puilor Cocorico

CEC Bank și EximBank finanțează expansiunea producătorului puilor Cocorico în România prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje și de “pui de o zi” din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Valoarea detalii

CEC Bank acorda finantari prin programul AGRO IMM Invest

CEC Bank acordă finanțări prin programul AGRO IMM Invest, care oferă acces antreprenorilor din agricultură la credite cu dobânzi avantajoase și garanții de stat, precum și la sume nerambursabile de până la 10% din valoarea finanțării, anunta banca intr-un comunicat, in detalii

OTP Bank este in proces de implementare a programului de crestere organica: rezultatele financiare din T1 2021

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2021 Rezultatele financiare ale primului trimestru sunt conform bugetului OTP Bank România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Volumul creditelor performante a crescut cu 14% detalii

Raiffeisen Bank si-a sporit profitul cu 41%

Raiffeisen Bank anunta intr-un comunicat ca a incheiat primul trimestru al anului 2021 cu o performanta financiara buna, obtinand un profit net de 198 milioane de lei, cu 41% mai mare fata de T1 2020 pe fondul unui nivel considerabil mai mic al costului riscului. Soldul creditelor a avut detalii

  

Ultimele Comentarii