BANCI | Educatie financiara

Concurs national de educatie financiara pentru elevii din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-16 12:29

Asociația Română a Băncilor (ARB) invită elevii cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani să-și testeze cunoștințele de educație financiară la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz care se desfășoară online la data de 25 martie 2021, ora 13:00, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga:

Gazda concursului va fi prezentatorul de televiziune Cabral Ibacka, care asigură și moderarea show-ului on line de educație financiară cu întrebări despre bani și banking, „La Taclale & Parale” dezvoltat de comunitatea bancară.

Elevii care doresc să participe la concursul cu premii European Money Quiz trebuie să se înscrie la Institutul Bancar Român, partenerul tradițional al ARB, în baza informațiilor și a regulamentului de participare care pot fi accesate la acest link.

Fiecare elev înregistrat va răspunde individual la 15 întrebări de educație financiară, adresate în limba română, în conformitate cu timpul alocat de platforma Kahoot!.

Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp pe platforma on line Kahoot!.

Câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net și ocupantul locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net.

Primii doi elevi clasați la nivel național vor reprezenta România la finala europeană a concursului European Money Quiz care se va desfășura la data de 20 aprilie 2021, în format on line, fiind în competiție cu alte 30 de țări. Câștigătorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor în 2021, dar și premii în bani.

„Implicarea în acest proiect se aliniază cu obiectivul strategic al Asociației Române a Băncilor de promovare a educației financiare în România, în condițiile în care înregistrăm un decalaj în raport cu statele europene dezvoltate în materie de alfabetizare financiară. Problematica unui nivel scăzut al incluziunii financiare și al educației financiare este una reală, prezentă în multe state din întreaga lume. Elevii sunt foarte receptivi și interesați de noțiunile financiare de bază, mai ales de această manieră de promovare a conceptelor de educație financiară prin joc”, a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.

European Money Quiz este o inițiativă comună de alfabetizare financiară realizată de asociațiile bancare din Europa, sub coordonarea Federației Bancare Europene (FBE). În România, proiectul este implementat de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român.

ARB și-a asumat un rol important în promovarea educației financiare și a dezvoltat numeroase programe în această direcție, destinate elevilor și persoanelor adulte.

Prin intermediul acestor programe, Asociația Română a Băncilor susține îmbunătățirea nivelului de educație financiară și incluziune financiară din România. Suntem pe deplin conștienți de rolul pozitiv pe care o asemenea evoluție îl va avea asupra reducerii gradului de sărăcie, al diferențelor de dezvoltare dintre comunitățile rurale și urbane și dintre regiuni, precum și pentru consolidarea creșterii economice a României.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCum va pregatiti pentru reluarea platii ratelor la credit, dupa moratoriu

Cum vă pregătiţi pentru reluarea plăţilor după moratoriu, în 4 pași simpli: 1. Sunaţi la bancă sau IFN din timp, ca să aflaţi din ce dată trebuie reluată plata ratelor și care este valoarea noii rate; 2. Dacă puteţi, puneţi bani deoparte, vă va fi mai detalii

Ghid pentru reluarea platilor la creditele cu rate amanate

Scopul ghidului: informaţii utile și sfaturi menite a-i ajuta pe cei care și-au amânat ratele la credite să reia plăţile fără dificultăţi, iar dacă sunt probleme, să le rezolve. detalii

Curs acreditat de educatie financiara pentru profesori

Ministerul Educației și Cercetării, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare anunță acreditarea singurului curs integral „Educație detalii

Elevii castigatori ai concursului de educatie financiara European Money Quiz

Peste 1.630 de elevi cu vârsta între 13-15 ani din 125 de școli, licee și colegii de la nivel național au participat la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz organizată de Asociația Română a Băncilor (ARB), numărul participanților și detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii