Informatii utile banci | Anunturi banci

Cum se amana ratele la creditele OTP Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-20 08:05

Clientii OTP Bank afectati de criza COVID-19 care doresc sa-si amane ratele la credite trebuie sa completeze un formular pe site-ul OTPBank.ro.

Iata informarea publicata de banca:

Formular pentru suspendare rate Persoane Fizice

OTP Bank vine în sprijinul clienților care întâmpină, direct sau indirect, dificultăți financiare din cauza COVID-19 și are în vedere hotărârile guvernamentale emise în acest sens.

Dacă dorești să beneficiezi de suspendarea ratelor cu până la 9 luni, incluzând perioadele de amânare aplicate în cadrul moratoriilor legislative și non-legislative și întrunești condițiile cumulative menționate în OUG nr. 37/2020, astfel cum a fost modificată și completată și normele de aplicare a acesteia, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

În cazul în care nu ești eligibil pentru aplicarea măsurii guvernamentale de suspendare, îți oferim o alternativă de suspendare a plății ratelor, propusă de OTP Bank.

Precizări cu privire la declarația pe proprie răspundere că veniturile au fost afectate direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia COVID-19

Înțeleg că poate fi suspendată rambursarea ratelor, dobânzilor și comisioanelor scadente numai pentru creditele care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

a) au fost acordate până la data intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 37/2020, cu modificările și completarile ulterioare, respectiv 30 martie 2020, inclusiv;

b) perioada maximă de suspendare aferentă unei expuneri individuale nu depășește cumulat 9 luni, indiferent dacă aceste 9 luni cumulate au fost acordate în temeiul unui moratoriu legislativ, al unui moratoriu nonlegislativ sau al ambelor cazuri.

c) data scadenței finale a obligațiilor de rambursare a ratelor, prevăzută în contractele de credit, este ulterioară datei 31 decembrie 2020, inclusiv;

d) nu le-a fost declarată scadența anticipată până la data de 31 decembrie 2020, inclusiv;

e) nu înregistrează rate scadente restante, la data solicitării suspendării obligației de plată în condițiile prevăzute la art.2, alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 37/2020 cu modificările și completările ulterioare.

Înțeleg că Banca va analiza solicitarea mea și îmi va comunica aprobarea/respingerea acesteia în condițiile prevăzute de legislație.

Înțeleg că, în cazul în care dețin un credit ipotecar pentru care am beneficiat până la data prezentei cereri de suspendarea la plată a ratelor conform prevederilor OUG 37/2020 și solicit o a doua perioadă de suspendare pentru același credit ipotecar, dobânda suspendată la plată potrivit prezentei cereri se cumuleaza cu creanta aferentă dobânzilor calculate în prima perioadă de suspendare conform OUG 37/2020 și se va plăti eșalonat în 60 de rate lunare egale, cu dobânda de 0%, începând cu prima scadență ulterioară încheierii celei de-a doua perioade de suspendare.

Înțeleg că modificarea contractelor de credit se produce prin efectul legii, fără încheierea de acte adiţionale la acestea, conform prevederilor art.5, alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 37/2020.

Înțeleg că poate fi suspendată obligația de rambursare a creditului, dacă prezenta cerere este depusă la bancă până la data de 15 martie 2021, inclusiv.

Înțeleg că efectele modificării contractului de credit potrivit prevederilor Ordonanței de urgență se extind de drept asupra oricăror codebitori, garanți, inclusiv fideiusori, care au garantat obligația mea, în calitate de debitor în contractele de credit încheiate cu OTP Bank Romania S.A., precum și a oricăror alte părți ale contractului de credit astfel modificat și mă oblig să aduc la cunoștința acestora modificările astfel intervenite.

Confirmarea amânării la plată conform prevederilor OUG nr. 37/2020 cu modificările și completarile ulterioare, precum și notificarea clauzelor modificate se transmite la adresa fizică de contact precizată în contractul de credit sau la adresa de e-mail comunicată de dumneavoastră în prezenta solicitare.

Declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal referitor la falsul în declarații, că toate datele/informațiile menționate în prezentul document sunt reale, exacte și complete.

Taguri: OTP Bank  Criza COVID-19  amanare rate credite  

Comentarii

Jarcu stefan
Amânare rata luna iunie
As dori sa fac și eu o amânare rata pe luna iunie care este procedura va multumescAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciBT Capital Partners a intermediat un plasament privat de obligatiuni SelfPay

Zebrapay S.A., compania care operează reţeaua de Staţii de Plată SelfPay, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenţă în 2026, la o dobândă de 5,5%. SelfPay este primul business de fintech care listează detalii

BCR Scoala de Business lanseaza un curs de vanzari

Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, despre „Succesul în vânzări: de la pitch la crearea de valoare”, ce include 7 module, cu 18 materiale video și 24 de chestionare, care vin în ajutorul tuturor celor care sunt detalii

BRCI vrea sa se extinda pe piata bancara

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) și-a consolidat, în ultimul an, prezența pe piața din România, dezvoltându-și activitatea și dublând numărul de angajați, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Astfel în primul an detalii

ING Bank permite clientilor sa-si si inchida conturile online, nu doar sa le deschida, din aplicatia Home Bank

Desi multe banci ofera posibilitatea deschiderii de conturi online, niciuna nu permite inchiderea acestora in acelasi mod, ci doar prin prezenta la o sucursala fizica. ING Bank este prima banca din  Romania care permite si inchiderea online a conturilor, din aplicatia de detalii

  

Ultimele Comentarii