TEHNOLOGII BANCARE | Anunturi banci

OTP Bank schimba modul de autentificare pentru platile online cu cardul, conform PSD 2

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-29 19:54

OTP Bank anunta doua noi metode de autentificare în serviciul 3D Secure pentru platile online cu cardul, conform noilor cerinte europene (PSD 2) privind autentificarea stricta a clientilor (SCA):

1. Autentificarea biometrică (amprenta digitală sau recunoașterea facială) prin aplicația mobilă SmartBank 

Accesezi gratuit aplicația mobilă SmartBank de pe telefonul tău în funcție de sistemul de operare folosit: 

Înrolează cardul emis de OTP Bank în aplicația SmartBank, din meniul OTPcards biometrics, utilizând ultimele 10 cifre din numărul de card și ultimele 6 cifre din CNP-ul tău.

Confirmă înrolarea cardului prin codul de verificare primit pe numărul de telefon mobil comunicat băncii și GATA! Acum poți să autorizezi plăți online efectuate cu cardul înrolat, direct de pe telefonul tău mobil prin autentificare biometrică, astfel: 

- Alegi produsul dorit, finalizezi comanda și efectuezi plata cu cardul prin introducerea datelor acestuia (număr card, data expirării, codul CVV/CVC);

- Vei primi pe telefonul tău mobil pe care este instalată aplicația SmartBank o notificare de tip “push”, care te va direcționa către ecranul cu datele tranzacției (sumă, valută, denumirea comerciantului). Aprobi plata online prin autentificarea biometrică stabilită pe telefonul tău;

- Dacă te-ai răzgândit sau nu recunoști plata, o poți respinge din același ecran;

- În cazul în care dorești dezactivarea autentificării biometrice pentru plățile online efectuate cu cardul, poți șterge cardul înrolat din aplicația SmartBank, meniul OTPcards biometrics, opțiunea Inactivare.

2. Autentificare prin doi factori: parola statică + parola dinamică 3D Secure 

Începând cu 1 ianuarie 2021, la prima plată online efectuată cu cardul emis de OTP Bank, în care alegi să autorizezi plata prin parola 3D Secure, vei urma pașii: 

- Primul factor: în pagina de plată a comerciantului, în câmpul dedicat, vei introduce parola statică inițială, formată din ultimele 6 cifre din CNP-ul tău.

- În aceeași pagină de plată, din motive de securitate, se solicită schimbarea parolei statice inițiale, cu o nouă parolă formată din 6 cifre, cunoscută doar de tine. Pentru următoarele tranzacții online vei utiliza noua parolă statică, setată de tine în acest pas.

- Al doilea factor: vei primi la fel ca până acum parola dinamică 3D Secure, prin SMS, la numărul de telefon mobil comunicat băncii, pe care trebuie să o introduci în pagina de plată a comerciantului, în câmpul dedicat.

* Nu orice comerciant / website care deține un magazin virtual oferă serviciul 3D Secure, comerț electronic securizat. Poți beneficia de serviciul 3D Secure, dacă pe pagina de plată este prezentă sigla Organizațiilor Internaționale de Carduri „Verified by VISA” și / sau „Mastercard Identity Check”.

Pentru a te bucura de confortul plăților securizate prin intermediul serviciului 3D Secure, te rugăm să te asiguri că numărul de telefon mobil comunicat băncii este corect și actual (dacă este necesar, actualizarea acestuia poate fi efectuată la oricare sucursală OTP Bank sau apelând 0213085711).

Taguri: aplicatie mobile banking  OTP Bank  plati online  tehnologii bancare  banca  

Comentarii

hermann laszlo
parola statica
paeola statica vreu sa schimbAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciCum se face o reclamatie la Unicredit Bank

Procesul de reclamatii al Unicredit Bank: Informatiile publicate de banca: In aplicarea regulilor privind administrarea reclamatiilor in sectorul financiar-bancar, UniCredit Bank S.A. (“UniCredit Bank/ Banca”) pune la dispozitia publicului, detalii

BT Capital Partners a intermediat un plasament privat de obligatiuni SelfPay

Zebrapay S.A., compania care operează reţeaua de Staţii de Plată SelfPay, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligaţiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenţă în 2026, la o dobândă de 5,5%. SelfPay este primul business de fintech care listează detalii

BCR Scoala de Business lanseaza un curs de vanzari

Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, despre „Succesul în vânzări: de la pitch la crearea de valoare”, ce include 7 module, cu 18 materiale video și 24 de chestionare, care vin în ajutorul tuturor celor care sunt detalii

BRCI vrea sa se extinda pe piata bancara

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) și-a consolidat, în ultimul an, prezența pe piața din România, dezvoltându-și activitatea și dublând numărul de angajați, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Astfel în primul an detalii

  

Ultimele Comentarii

 • mda

  Și pensionarii pe care i-au atras până acum ce o să facă? Se muta la o alta ... detalii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii