Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Revenire in V a platilor cu cardul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-23 18:51

Platile cu cardul au avut o revenire puternica in trimestrul trei al anului, atingand noi valori record, dupa ce in trimestrul anterior au fost afectate de pandemia COVID-19, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, valoarea platilor cu cardurile de debit a depasit 30 de miliarde de lei in trimestrul trei din 2020, cu 5 miliarde de lei peste nivelul trimestrului anterior si cu aproape 6 miliarde lei mai mult decat in trimestrul trei al anului precedent.

Tranzactiile cu cardul au atins astfel un record istoric la finalul lunii septembrie, valoarea lor dublandu-se pe parcursul ultimilor trei ani.

Si platile cu cardurile de credit s-au revigorat in T3 2020, atingand valoarea de 3,6 miliarde lei, cu 600 milioane lei peste nivelul din trimestrul anterior, revenind astfel la nivelul inregistrat in acelasi interval din anul precedent.

La randul lor, valoarea cumparaturilor cu carduri la POS-urile magazinelor si altor furnizori de servicii a stabilit un record in T3 2020, de aproape 20 de miliarde de lei, cu 4,3 miliarde lei mai multe decat in trimestrul anterior si cu 3,4 miliarde lei in plus fata de T3 2019.

Fireste ca si retragerile de numerar la ATM-uri au avut o revenire importanta in trimestrul trei al anului, pe fondul revenirii economiei din criza COVID-19.

Valoarea retragerilor de numerar a atins 55,5 miliarde lei in perioada iulie-septembrie, cu peste 9 miliarde lei mai mare decat in cele trei luni precedente, dar cu aproape un miliard sub nivelul din trimestrul trei al anului precedent.

Numarul cardurilor active a crescut in T3 2020 pana la 14,2 milioane, cu 0,4 milioane mai multe fata de trimestrul anterior (vezi aici detalii).

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Statistici carduri  statistici BNR  Criza COVID-19  banca  carduri de credit  carduri de debit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii