Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Revenire in V a platilor cu cardul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-23 18:51

Platile cu cardul au avut o revenire puternica in trimestrul trei al anului, atingand noi valori record, dupa ce in trimestrul anterior au fost afectate de pandemia COVID-19, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, valoarea platilor cu cardurile de debit a depasit 30 de miliarde de lei in trimestrul trei din 2020, cu 5 miliarde de lei peste nivelul trimestrului anterior si cu aproape 6 miliarde lei mai mult decat in trimestrul trei al anului precedent.

Tranzactiile cu cardul au atins astfel un record istoric la finalul lunii septembrie, valoarea lor dublandu-se pe parcursul ultimilor trei ani.

Si platile cu cardurile de credit s-au revigorat in T3 2020, atingand valoarea de 3,6 miliarde lei, cu 600 milioane lei peste nivelul din trimestrul anterior, revenind astfel la nivelul inregistrat in acelasi interval din anul precedent.

La randul lor, valoarea cumparaturilor cu carduri la POS-urile magazinelor si altor furnizori de servicii a stabilit un record in T3 2020, de aproape 20 de miliarde de lei, cu 4,3 miliarde lei mai multe decat in trimestrul anterior si cu 3,4 miliarde lei in plus fata de T3 2019.

Fireste ca si retragerile de numerar la ATM-uri au avut o revenire importanta in trimestrul trei al anului, pe fondul revenirii economiei din criza COVID-19.

Valoarea retragerilor de numerar a atins 55,5 miliarde lei in perioada iulie-septembrie, cu peste 9 miliarde lei mai mare decat in cele trei luni precedente, dar cu aproape un miliard sub nivelul din trimestrul trei al anului precedent.

Numarul cardurilor active a crescut in T3 2020 pana la 14,2 milioane, cu 0,4 milioane mai multe fata de trimestrul anterior (vezi aici detalii).

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Statistici carduri  statistici BNR  Criza COVID-19  banca  carduri de credit  carduri de debit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii