BANCI | Stirea Zilei

Ce reclamatii primesc bancile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-02 22:41

Executarile silite, poprirea conturilor, raportarea la Biroul de Credit, restantele la credite sau amanarea ratelor sunt printre cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor transmise de clientii acestora, care se confrunta tot mai mult cu criza COVID-19, conform intrebarilor transmise de cititori la Reclamatiibanci.ro.

In cazul popririi conturilor bancare, principala problema de care se plang clientii bancilor este aceea ca li se blocheaza sau li se retin mai multi bani din salariu decat prevede legea (Codul de procedura civila), care permite retinerea a cel mult o treime din venituri pentru o datorie si maxim jumatate pentru doua sau mai multe datorii.

Problema apare adesea din cauza executorilor judecatoresti, care trimit cereri de poprire a conturilor atat bancilor, cat si angajatorilor, astfel ca oamenilor li se retine de doua ori din salariu, atat de banca, cat si de angajator.

Alte reclamatii se refera la poprirea alocatiilor pentru copii, a diurnelor, a indemnizatiilor de crestere a copilului, a pensiilor pe caz de boala sau altor astfel de indemnizatii cu destinatie speciala, care nu pot fi oprite pentru niciun fel de datorii, conform legii.

Executarea silita pentru neplata ratelor la credit este o alta problema a clientilor bancilor. Unii dintre ei se intreaba in cat timp de la neplata ratelor li se poate pune poprie pe salariu, in timp ce altii sunt surprinsi ca primesc somatie pentru achitarea datoriilor chiar si dupa 12 ani.

Sfatul nostru pentru toti cei care au dificultati in a-si achita ratele la credit este sa nu intarzie nici macar o luna cu plata ratei, ci sa ia legatura cat mai repede cu banca sau IFN-ul si sa gaseasca o solutie pentru evitare raportarii la Biroul de Credit sau chiar executarea silita.

Bancile au tot interesul si chiar sunt obligate sa ofere clientilor solutii pentru evitarea restantelor, precum restructurarea creditului, amanarea ratelor, reducerea valorii acestora pe o anumita perioada sau chiar diminuarea datoriei, in anumite situatii.

Raportarea restantelor la Biroul de Credit din motive nejustificate sau fara sa-si avertizeze in prealabil clientii este un alt motiv frecvent pentru care bancile primesc reclamatii. De exemplu, Unicredit Bank este acuzata de un client ca l-a inscris in Biroul de Credit desi si-a achitat ratele, insa ulterior a descoperit ca banca i-a returnat platile facute.

IFN-ul ICredit este reclamat de un client ca l-a raportat cu restante la Biroul de Credit desi a cerut amanarea ratelor, conform OUG 37/2020, pentru ca intrase in somaj tehnic.

Bancile si IFN-urile au fost obligate de lege sa permita celor afectati de criza COVID-19 amanarea ratelor la credite, suspendarea ratelor fiind insa mentionata in datele trimise la Biroul de Credit.

Alte probleme cu care se confrunta clientii bancilor se refera la activarea aplicatiilor de internet/mobile banking, blocarea cardului in bancomat, nefunctionarea cardurilor in ATM-uri sau la POS-uri, daca este posibil un transfer dintr-un cont in euro intr-unul in lei sau durata unui transfer bancar.

Taguri: reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  reclamatie IFN  

Comentarii

POPESCU
Preluati stirea ca e bunicica
https://www.libertatea.ro/stiri/o-instanta-a-decis-anpc-a-intervenit-in-favoarea-bancilor-impiedicandu-si-angajatii-sa-le-controleze-direct-vizat-senatorul-psd-marius-dunca-face-apel-3200628 Cred ca DNA daca va intra pe firul acordarilor creditelor in CHF si va lua la rand toate aprobarile din Comitetele de Risc si de Credit ale centralelor bancilor si vor observa mentiunile privind riscul de explozie a acestei valute mentionate de unii angajati, dar care erau prea mici si nu au fost luate in calcul parerile acestora expunand clientii nejustificat .... a se vedea documente in spatiu public de la Raiffeisen .... Banca Romaneasca, alta super banca desteapta care a aprobat in aceeasi zi acordarea de credite atat in CHF cat si in yeni japonezi, mizand tocmai pe explozia acestor monede exotice .... DNA sa urmareasca firul si va vedea unde este adevarul. Apropo prin anii 2006 cand s-au aprobat aceste credite schimburile comerciale intre Romania si Elvetia, dar mai cu seama intre Romania-Japonia erau la un nivel inalt, incat confundai pe piata romaneasca cata vauta de CHF si yeni japonezi existau. BNR din pacate e prinsa la mijloc prin acceptarea tacita a acestor credite si neimplicarea ulterioara in rezolvarea lor.... de mult atrag atentia ca acest buboi va exploda dc nu va fi rezolvat si BNR va pica urat de tot ..... vor cadea capete .... Cand Orban in Ungaria a luat decizia de a ingheta cursul la CHF si unde s-au dat de zeci de ori mai multe credite ca la noi a fost considerat tiran, comunist, etc.... de piata vestica. ... ei bine n timp se vede ca a fst cea mai buna solutie atat pt clienti dar si pt banci. Inca ma mir ca nu au aparut pana acum plangeii penale, dar doar un om cu, cunostinte si sange in vene putea sa faca una ca asta. Va felicit domnule Comisar "Moldovan" al vremurior noastre, speram cu totii nu sa cada capete, ci sa rezolvati odata pt totdeauna aceasta problema. CCR prin legea darii in plata a mentionat obligativitatea re-echilibrarii contractelor, iar bancile nu fac nimic, oare nu sunt incalcate drepturile constitutionale ale cetatenilor. BNR de ce nu intervine si sa solicite bancilor re-echilibrarea contractelor unde valuta a depasit cu 52% fat de cursl de la data acordarii.... cui deserveste BNR .... cetatenilor romani sau intereselor straine bancare..... cine a pus presiune pa bietii angajati de la ANPC ----- sa nu-si faca treaba -- nu pe cei doi amarati sa-i trageti la raspundere si pe cei din 2014-2015 --- care au musamalizat dosarele precum si cei care au stopat acest dosar .... din 2020.

Sergiu Bohar
Rambursare anticipată
Sunt client Unicredit,și detin credit de nevoi personale.Dupa 10 luni am hotărât să achit toată suma a creditului solicitat.Am solicitat băncii sa achit toată suma dar Banca ma obligă să închid personal creditul la o sucursală de unde am luat creditul.Eu sunt în Germania și nu pot veni acasă din cauza situație COVID.Chiar nu înțeleg de ce banca nu-mi da posibilitatea să inchid contractul de la distanță,sa-mi ofere cerere de închiderea contractuală cu suma achitată. Nu-mi oferă altă soluție decât sa merg personal.

Vasile Coman - Bancherul.ro
Rambursare anticipata credit Unicredit
Stimate domnule Bohar, nu este normal ca Unicredit sa va oblige sa mergeti la o sucursala pentru inchiderea contractului de credit. Dupa ce efectuati rambursarea anticipata integrala a creditului, banca trebuie sa va inchida contul si implicit contractul este incheiat. Trebuie doar sa cereti bancii o confirmare a achitarii creditului. Sunati-ma la 0723292899 sau trimiteti-mi un email la vasile.coman@bancherul.ro, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile maresc comisioanele pentru conturi si carduri

Trei banci (BRD, Unicredit si Banca Romaneasca) au majorat semnificativ comisioanele standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice, in special la retragerile de numerar la ghisee. Astfel, BRD a dublat comisionul pentru retragerile de numerar in lei la detalii

Unicredit creste semnificativ comisioanele pentru conturi si carduri

Unicredit Bank va majora semnificativ, din 1 februarie 2021, o serie de comisioane standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice. Comisionul lunar pentru administrarea contului curent va fi majorat la 8 lei, de la 5 lei cat este in detalii

Dobanzile la credite si depozite s-au intors in 2020 la nivelurile reduse din urma cu doi ani

Atat dobanzile la creditele noi in lei acordate de banci populatiei, cat si cele pentru depozitele noi in lei, au fost in scadere in luna noiembrie 2020, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, dobanda medie pentru depozitele noi in lei detalii

Creditele noi sunt in scadere, dar se mentin la nivelurile din anul precedent, in ciuda pandemiei

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor a scazut in luna noiembrie 2020 la 5,5 milarde lei, de la 7,1 miliarde lei in luna precedenta, insa se mentine la un nivel comparabil cu luna corespondenta a anului precedent, de 5,8 miliarde lei, in contextul pandemiei detalii