BANCI | Anunturi banci

EximBank coordoneaza un credit sindicalizat de 150 milioane dolari pentru ALRO Slatina

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-23 13:11

EximBank a coordonat o tranzactie de sindicalizare care asigura prelungirea facilitatilor pentru capital de lucru in valoare de 150 de milioane de dolari acordate companiei ALRO Slatina, unicul producator local de aluminiu si aliaje din aluminiu, si unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 

Noul acord de finantare, incheiat saptamana trecuta, prevede extinderea valabilitatii facilitatilor de credit, acordate in 2015 pana in 2023, ceea ce va permite mentinerea unei stabilitati operationale a producatorului roman de aluminiu.

Din sindicatul de banci care a acordat aceasta facilitate fac parte 10 institutii financiare – Unicredit Bank, OTP Bank Romania, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Banca Transilvania, Garanti Bank, Banca Internationala de Cooperare Economica si EximBank - care a coordonat in premiera aceasta tranzactie.

Consultanta juridica a fost asigurata de Allen & Overy si Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA, pentru sindicatul de banci, si de Simmons & Simmons si Zamfirescu Racoti  Vasile & Partners, pentru ALRO.

”Pentru a face fata noilor provocari economice, ALRO a adoptat un comportament strategic diferit, menit sa-i diminueze vulnerabilitatea si sa-i sporeasca oportunitatile. Am implementat rapid un plan anti-criza de reducere a costurilor demarat inca dinainte de schimbarile radicale survenite in intreaga lume, pentru a ne optimiza operatiunile si pentru a asigura continuitatea activitatii, in conditii de siguranta maxima. Iar efectele nu au intarziat sa apara: am inregistrat rezultate financiare solide si ne-am mentinut pozitia competitiva pe piata UE. Acest lucru ne-a creat o pozitie favorabila si in relatia cu finantatorii nostri care ne sunt alaturi in demersul de continuare a activitatilor intregului Grup. Cat priveste planurile viitoare, vom continua sa ne concentram atentia pe derularea investitiilor curente si viitoare, pentru a putea face fata provocarilor viitoare potentiale, principalele directii de actiune fiind cresterea mixului de productie si extinderea portofoliului in favoarea produselor cu valoare adaugata mare si foarte mare, continuarea investitiilor pentru cresterea eficientei energetice si integrarea de tehnologii inovatoare pentru sustinerea unui model de afacere sustenabil si atingerea tintelor de neutralitate climatica”, a spus Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al ALRO.

ALRO este o subsidiara a Vimetco N.V. (Olanda), companie globala de aluminiu primar si prelucrat, integrata pe verticala.

ALRO este parte a unui Grup integrat pe verticala cu facilitati de productie de la bauxita si pana la obtinerea de produse laminate plate cu valoare adaugata foarte mare pentru industrii sofisticate cum ar fi cea auto si aero si are o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat si 325.000 tpa de aluminiu primar.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt UE, dar compania are exporturi si in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aero, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.

Incepand cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat includerea ALRO (codul ALR) in BET, indicele principal al pietei si in BET-TR (indice de tip total return). Actiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezenta in cei doi indici.

De asemenea, incepand cu data de 16 noiembrie 2020, ALRO este membra a asociatiei internationale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), care are ca obiectiv imbunatatirea sustenabilitatii pentru industria aluminiului.

Taguri: UniCredit Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciBancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAF
Începând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca detalii

BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat

BRD Groupe Societe Generale a anuntat "o producție record de credite de consum în prima jumatate a acestui an (+13% în dinamică anuală) și T2 (+20% în dinamică anuală)." Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a ajuns la un nou minim istoric de detalii

CEC Bank a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

BCR aproba credite online prin aplicatia George, dar contractele se semneaza la banca

Banca Comercială Română (BCR) a acordat deja, în ultima săptămână, primele credite ipotecare online, o premieră absolută în România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluția financiară CASA MEA este detalii

  

Ultimele Comentarii