BANCI | Anunturi banci

EximBank coordoneaza un credit sindicalizat de 150 milioane dolari pentru ALRO Slatina

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-23 13:11

EximBank a coordonat o tranzactie de sindicalizare care asigura prelungirea facilitatilor pentru capital de lucru in valoare de 150 de milioane de dolari acordate companiei ALRO Slatina, unicul producator local de aluminiu si aliaje din aluminiu, si unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 

Noul acord de finantare, incheiat saptamana trecuta, prevede extinderea valabilitatii facilitatilor de credit, acordate in 2015 pana in 2023, ceea ce va permite mentinerea unei stabilitati operationale a producatorului roman de aluminiu.

Din sindicatul de banci care a acordat aceasta facilitate fac parte 10 institutii financiare – Unicredit Bank, OTP Bank Romania, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Banca Transilvania, Garanti Bank, Banca Internationala de Cooperare Economica si EximBank - care a coordonat in premiera aceasta tranzactie.

Consultanta juridica a fost asigurata de Allen & Overy si Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA, pentru sindicatul de banci, si de Simmons & Simmons si Zamfirescu Racoti  Vasile & Partners, pentru ALRO.

”Pentru a face fata noilor provocari economice, ALRO a adoptat un comportament strategic diferit, menit sa-i diminueze vulnerabilitatea si sa-i sporeasca oportunitatile. Am implementat rapid un plan anti-criza de reducere a costurilor demarat inca dinainte de schimbarile radicale survenite in intreaga lume, pentru a ne optimiza operatiunile si pentru a asigura continuitatea activitatii, in conditii de siguranta maxima. Iar efectele nu au intarziat sa apara: am inregistrat rezultate financiare solide si ne-am mentinut pozitia competitiva pe piata UE. Acest lucru ne-a creat o pozitie favorabila si in relatia cu finantatorii nostri care ne sunt alaturi in demersul de continuare a activitatilor intregului Grup. Cat priveste planurile viitoare, vom continua sa ne concentram atentia pe derularea investitiilor curente si viitoare, pentru a putea face fata provocarilor viitoare potentiale, principalele directii de actiune fiind cresterea mixului de productie si extinderea portofoliului in favoarea produselor cu valoare adaugata mare si foarte mare, continuarea investitiilor pentru cresterea eficientei energetice si integrarea de tehnologii inovatoare pentru sustinerea unui model de afacere sustenabil si atingerea tintelor de neutralitate climatica”, a spus Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al ALRO.

ALRO este o subsidiara a Vimetco N.V. (Olanda), companie globala de aluminiu primar si prelucrat, integrata pe verticala.

ALRO este parte a unui Grup integrat pe verticala cu facilitati de productie de la bauxita si pana la obtinerea de produse laminate plate cu valoare adaugata foarte mare pentru industrii sofisticate cum ar fi cea auto si aero si are o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat si 325.000 tpa de aluminiu primar.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt UE, dar compania are exporturi si in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aero, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.

Incepand cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat includerea ALRO (codul ALR) in BET, indicele principal al pietei si in BET-TR (indice de tip total return). Actiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezenta in cei doi indici.

De asemenea, incepand cu data de 16 noiembrie 2020, ALRO este membra a asociatiei internationale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), care are ca obiectiv imbunatatirea sustenabilitatii pentru industria aluminiului.

Taguri: UniCredit Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciOTP Bank schimba modul de autentificare pentru platile online cu cardul, conform PSD 2

OTP Bank anunta doua noi metode de autentificare în serviciul 3D Secure pentru platile online cu cardul, conform noilor cerinte europene (PSD 2) privind autentificarea stricta a clientilor (SCA): 1. Autentificarea biometrică (amprenta digitală sau recunoașterea detalii

EximBank coordoneaza un credit sindicalizat de 150 milioane dolari pentru ALRO Slatina

EximBank a coordonat o tranzactie de sindicalizare care asigura prelungirea facilitatilor pentru capital de lucru in valoare de 150 de milioane de dolari acordate companiei ALRO Slatina, unicul producator local de aluminiu si aliaje din aluminiu, si unul dintre cei mai mari producatori de detalii

Oferta OTP Bank de Black Friday: conturi fara comisioane pe viata

OTP Bank România anunță lansarea Campaniei Zero Friday 2020, prin care atât persoanele fizice, cât și antreprenorii beneficiază, în perioada 13 – 20 noiembrie, de cele mai atractive avantaje din acest an, cu zero costuri pe întreaga durată de valabilitate detalii

CEC Bank: Lucrari de mentenanta la sistemele informatice, programate intre 5 si 8 noiembrie

In perioada 5-8 noiembrie vor avea loc interventii de mentenanta la sistemele informatice, care vor duce la intreruperi temporare, in mod special pe parcursul noptii, in functionarea serviciilor de Internet Banking, Mobile Banking si serviciul de inrolare a clientilor la distanta, CEC_IN, anunta detalii

Ultimele Comentarii

 • problema Home Bank ING

  Va rog sa-mi spuneti care este problema cu platile in aplicatia Home Bank a ING, pentru a va putea ... detalii

 • Ing

  Va rog faceți ceva cu aplicatia, de 2 zile încerc sa pot face niște plăti și nu ... detalii

 • Amanarea rate la banca

  As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u ... detalii

 • Actulizare date

  Buna ziua, daca o persoana nu este in tara si nu are posibilitatea sa vina in Romania pentru ... detalii

 • Amenintari blocare conturi

  Da, pe mine ma ameninta de cateva saptamani ca imi blocheaza conturile. Ideea este ca am fost sa ... detalii