Criza COVID-19 | Analiza

Cum au folosit romanii cardurile in timpul crizei COVID-19: retragerile de numerar la ATM-uri au scazut cu 10 milioane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-03 17:37

Numarul de carduri active a scazut cu peste 350.000 de unitati in trimestrul doi al anului, in perioada de izolare din cauza crizei cornonavirusului, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Numarul cardurilor active a ajuns astfel la 13,8 milioane, la un nivel apropiat de cel din iunie 2019.

Numarul de ATM-uri a ramas stabil, la 10.322, in timp ce numarul de POS-uri a continuat sa creasca, atingand un nou record istoric, de 237.415.

Numarul platilor cu cardurile de debit a scazut cu patru milioane in trimestrul doi al anului, la 206 milioane, de la 210 in primele trei luni ale anului.

Dintre acestea, 154 milioane au fost tranzactii la POS-urile magazinelor, in scadere cu 14 milioane fata de trimestrul anterior.

Diferenta este reprezentata de platile online: 52 milioane, in crestere cu 10 milioane, de la 42 de milioane in trimestrul anterior.

Si numarul platilor cu cardurile de credit s-a diminuat cu 3 milioane fata de trimestrul anterior, la 17 milioane, cel mai redus numar din martie 2018.

O scadere drastica s-a inregistrat insa la numarul de retrageri de bani de pe carduri la ATM-uri: cu 10 milioane mai putine decat in primul trimestru al anului, de la 66 la 55 milioane, cel mai redus nivel din martie 2015.

In schimb, a crescut cu un milion, de la 5 la 6 milioane, numarul de depuneri de numerar cu carduri la ATM-uri, cel mai ridicat nivel de pana acum.

Taguri: Statistici carduri  plati online  statistici BNR  carduri de credit  carduri de debit  plati  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaRaiffeisen a publicat cu greseli noile Conditii Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare

Raiffeisen Bank a publicat cu greseli noile Conditii Generale de Derulare a Operatiunilor Bancare valabile din 1 februarie 2022. Astfel, fraza de la articolul 3.1.4 nu are nici subiect, nici predicat, iar prepozitia "in" se repeta: "3.1.4  In vederea respectarii detalii

La care banci pot sa-mi fac un cont online

Un numar de 11 banci romanesti ofera posibilitatea persoanelor fizice sa-si deschida un cont bancar 100% online, fara a merge la banca, pe site-urile bancilor sau din aplicatiile bancare de mobile/internet banking, conform analizei realizata de Bancherul.ro. Alte 11 banci nu au in oferta detalii

Platile cu cardurile au crescut cu 60% in timpul pandemiei

Valoarea și numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile emise de prestatorii de servicii de plată rezidenţi au crescut cu 60%, în iunie 2021 comparativ cu iunie 2019, accelerându-se astfel procesul de digitalizare în sistemul bancar pe detalii

Utilizatorii BT Pay, vizati de o tentativa de frauda tip phishing, prin e-mail

Utilizatorii aplicatiei de plati mobile BT Pay, de la Banca Transilvania (BT), sunt vizati de o tentativa de frauda tip phishing prin e-mail, prin care se incearca accesul la datele personale ale cardurilor, in vederea furtului banilor din conturi. Iata modul de actiune al detalii

  

Ultimele Comentarii