Criza COVID-19 | Analiza

Cum au folosit romanii cardurile in timpul crizei COVID-19: retragerile de numerar la ATM-uri au scazut cu 10 milioane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-03 17:37

Numarul de carduri active a scazut cu peste 350.000 de unitati in trimestrul doi al anului, in perioada de izolare din cauza crizei cornonavirusului, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Numarul cardurilor active a ajuns astfel la 13,8 milioane, la un nivel apropiat de cel din iunie 2019.

Numarul de ATM-uri a ramas stabil, la 10.322, in timp ce numarul de POS-uri a continuat sa creasca, atingand un nou record istoric, de 237.415.

Numarul platilor cu cardurile de debit a scazut cu patru milioane in trimestrul doi al anului, la 206 milioane, de la 210 in primele trei luni ale anului.

Dintre acestea, 154 milioane au fost tranzactii la POS-urile magazinelor, in scadere cu 14 milioane fata de trimestrul anterior.

Diferenta este reprezentata de platile online: 52 milioane, in crestere cu 10 milioane, de la 42 de milioane in trimestrul anterior.

Si numarul platilor cu cardurile de credit s-a diminuat cu 3 milioane fata de trimestrul anterior, la 17 milioane, cel mai redus numar din martie 2018.

O scadere drastica s-a inregistrat insa la numarul de retrageri de bani de pe carduri la ATM-uri: cu 10 milioane mai putine decat in primul trimestru al anului, de la 66 la 55 milioane, cel mai redus nivel din martie 2015.

In schimb, a crescut cu un milion, de la 5 la 6 milioane, numarul de depuneri de numerar cu carduri la ATM-uri, cel mai ridicat nivel de pana acum.

Taguri: Statistici carduri  plati online  statistici BNR  carduri de credit  carduri de debit  plati  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCreditele IFN-urilor pentru populatie au scazut cu 3,5% din cauza COVID-19

Volumul creditelor pentru consum acordate populatiei de catre Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri) a scazut cu 3,5% in prima jumatate a acestui an, din cauza epidemiei coronavirusului, conform statisticilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, soldul creditelor detalii

Cum au folosit romanii cardurile in timpul crizei COVID-19: retragerile de numerar la ATM-uri au scazut cu 10 milioane

Numarul de carduri active a scazut cu peste 350.000 de unitati in trimestrul doi al anului, in perioada de izolare din cauza crizei cornonavirusului, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul cardurilor active a ajuns astfel la 13,8 milioane, la un nivel detalii

Romania are un ATM la 1.800 de locuitori si un POS la 80 de locuitori: distributia pe judete

Romania are in medie un ATM la 1.837 de locuitori si un POS la 84 de locuitori, insa distributia pe regiuni este destul de dezechilibrata, in special in ceea ce priveste Capitala, dupa cum se vede si in graficul realizat pe baza datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei detalii

Banca Transilvania are o oferta la creditele ipotecare si de nevoi, cu cele mai mici dobanzi dintre banci

Banca Transilvania (BT), liderul sistemului bancar romanesc, deruleaza pana in 25 septembrie o oferta la creditele imobiliare si de nevoi personale comandate online, pe site-ul bancii, pe care le acorda cu cele mai mici dobanzi dintre bancile romanesti, conform topurilor celor doua tipuri de detalii

Ultimele Comentarii