FONDURI DE INVESTITII | Ultima Ora

Care sunt cele mai profitabile fonduri de investitii din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-06 09:40

Topul celor mai performante fonduri de investitii

Fondurile de investitii din Romania cu cele mai mari performante in ultimele 36 de luni sunt Certinvest BET Fi Index (Administrat de Certinvest), cu un profit de 33,4%, FDI Prosper Invest (administrat de SAI Broker), cu randament de 22,1%, si BT Index Romania (administrat de BT Asset Management), cu o dobanda de 20%, conform informatiilor publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Comunicatul AAF privind piata fondurilor de investii in iulie 2020:

Fonduri deschise locale

 cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 3,8% și 8,9%; pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 19,1% și 33,4% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna iulie 2017).

 activele nete ale celor 86 de fonduri deschise locale au crescut în luna iulie cu 0,4%, până la 20,6 mld RON (4,3 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 17,3%.

 fondurile deschise locale au înregistrat în luna iulie ieșiri nete de 18,3 mil RON (3,8 mil €), fiind vizate fondurile reunite sub categoria “alte fonduri” (-12,8 mil RON), cele de obligațiuni și instrumente cu venit fix (-9,2 mil RON), cele de randament absolut (-6,1 mil RON) și cele cu capital protejat (-1,6 mil RON), în vreme ce fondurile diversificate (9,8 mil RON) și cele de acțiuni (1,6 mil RON) au înregistrat intrări nete.

Fonduri deschise străine distribuite în RO

 activele nete exprimate în lei ale celor 106 fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în luna iulie cu 1,4% față de luna precedenta, până la 0,87 mld RON (0,18 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 11%.

 fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 4,1% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în luna raportată intrări nete de 8,3 mil RON (1,7 mil € ).

Fonduri închise locale

 activele nete ale celor 31 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri și FP) au crescut cu 1,2% în luna iulie, până la 21,6 mld RON (4,5 mld €), și au scăzut cu 8,6% de la începutul anului; fondurile închise locale au avut intrări nete de 0,1 mil RON (0,02 mil € ) în luna raportată.

Piața totală a fondurilor

 activele nete ale celor 223 fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna iulie cu 0,8%, până la nivelul de 43 mld RON (8,9 mld €), și au scăzut cu 13% de la începutul anului; ieșirile nete ale lunii au totalizat 9,9 mil RON (2 mil EUR).

Taguri: fonduri de investitii  Certinvest  BT Asset Management  

Comentarii

Putureanu romeo
Detaliati
Investiții în tehnologii de varf

Putureanu romeo
Detaliati
Investiții în tehnologii de varfAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania a accelerat cresterea in 2023, majorandu-si profitul cu 20%, la aproape 3 miliarde lei

Banca Transilvania a anuntat rezultatele financiare obtinute in 2023, an in care a accelerat cresterea reusind majorarea profitului net, la nivel de grup, cu 20%, la aproape 3 miliarde de lei. Banca a atras 623.000 de clienti noi in 2023, numarul total al detalii

Banca Transilvania isi sfatuieste clientii cum sa evite fraudele online

Banca Transilvania vine cu o serie de recomandări pentru clienții săi, pentru evitarea tentativelor de fraudă online, pe fondul creșterii numărului acestora atât la nivel național, cât și internațional, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Obiectivul detalii

Sase banci iti arata numele persoanei careia-i trimiti bani, pentru prevenirea fraudelor

In aplicatiile de mobile banking sau internet banking ale unui numar sase banci poti vedea si numele persoanei careia-i trimiti banii, nu doar banca la care are contul, o masura pentru prevenirea fraudelor. Cele sase banci sunt CEC Bank, ING, Libra Bank, First detalii

La CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii