FONDURI DE INVESTITII | Ultima Ora

Care sunt cele mai profitabile fonduri de investitii din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-06 09:40

Topul celor mai performante fonduri de investitii

Fondurile de investitii din Romania cu cele mai mari performante in ultimele 36 de luni sunt Certinvest BET Fi Index (Administrat de Certinvest), cu un profit de 33,4%, FDI Prosper Invest (administrat de SAI Broker), cu randament de 22,1%, si BT Index Romania (administrat de BT Asset Management), cu o dobanda de 20%, conform informatiilor publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Comunicatul AAF privind piata fondurilor de investii in iulie 2020:

Fonduri deschise locale

 cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 3,8% și 8,9%; pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 19,1% și 33,4% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna iulie 2017).

 activele nete ale celor 86 de fonduri deschise locale au crescut în luna iulie cu 0,4%, până la 20,6 mld RON (4,3 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 17,3%.

 fondurile deschise locale au înregistrat în luna iulie ieșiri nete de 18,3 mil RON (3,8 mil €), fiind vizate fondurile reunite sub categoria “alte fonduri” (-12,8 mil RON), cele de obligațiuni și instrumente cu venit fix (-9,2 mil RON), cele de randament absolut (-6,1 mil RON) și cele cu capital protejat (-1,6 mil RON), în vreme ce fondurile diversificate (9,8 mil RON) și cele de acțiuni (1,6 mil RON) au înregistrat intrări nete.

Fonduri deschise străine distribuite în RO

 activele nete exprimate în lei ale celor 106 fonduri deschise străine distribuite în România au crescut în luna iulie cu 1,4% față de luna precedenta, până la 0,87 mld RON (0,18 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 11%.

 fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 4,1% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în luna raportată intrări nete de 8,3 mil RON (1,7 mil € ).

Fonduri închise locale

 activele nete ale celor 31 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri și FP) au crescut cu 1,2% în luna iulie, până la 21,6 mld RON (4,5 mld €), și au scăzut cu 8,6% de la începutul anului; fondurile închise locale au avut intrări nete de 0,1 mil RON (0,02 mil € ) în luna raportată.

Piața totală a fondurilor

 activele nete ale celor 223 fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna iulie cu 0,8%, până la nivelul de 43 mld RON (8,9 mld €), și au scăzut cu 13% de la începutul anului; ieșirile nete ale lunii au totalizat 9,9 mil RON (2 mil EUR).

Taguri: fonduri de investitii  Certinvest  BT Asset Management  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania este pregatita pentru distribuirea granturilor europene de 1 miliard de euro destinate firmelor afectate de COVID-19

Banca Transilvania este bancă parteneră în programul de granturi din fonduri europene pentru antreprenori şi este pregătită să asigure o derulare rapidă a acestuia, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul - iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și detalii

A noua banca incepe creditarea prin Programul Noua Casa: Banca Romaneasca

Banca Romaneasca, detinuta de statul roman prin Eximbank, este a noua banca pregatita sa acorde credite imobiliare garantate de stat prin programul Noua Casa, fostul program Prima Casa, cu avans de 5% sau 15%, in functie de valoarea creditului, si cu dobanda de 2% plus IRCC, adica 4,41%, nivelul detalii

CEC Bank are cea mai mica dobanda la creditele Noua Casa, daca primesti salariul pe cardul bancii

CEC Bank este a saptea banca intrata in Programul Noua Casa, cu cea mai mica dobanda, de 4,31% (1,9% + IRCC), fata de 4,41% (2% + IRCC) la restul bancilor, valabila insa doar cu conditia incasarii salariului pe card. Diferenta de 0,1 puncte procentuale in minus la dobanda inseama o rata detalii

Jaf la o banca: doua bancomate BCR din Otopeni au fost aruncate in aer

Doua bancomate ale BCR din localitatea Otopeni, judetul Ilfov, aflat in cadrul unitatii bancare de la parterul unui bloc aflat pe DN 1 Bucuresti-Ploiesti, a fost aruncat in aer in aceasta dimineata. In urma exploziei din aceasta dimineata, in jurul orei 5, au rezultat doar pagube detalii

Profil de Bancher

Toate Profilele

Ultimele Comentarii