BANCI | Banca Transilvania (BT)

IMM Invest a fost primul credit pentru o treime dintre firmele care au ales Banca Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-25 17:22

Banca Transilvania, principala instituţie bancară în programul IMM Invest, a aprobat până acum peste 7.000 de credite, care aduc în economie peste 2,5 miliarde lei şi prin care sunt susţinute peste 70.000 de locuri de muncă în toate judeţele ţării, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Aproape 60% dintre aceste finanţări au mers către microcompanii, pentru care IMM Invest este o măsură binevenită pentru continuarea activităţii, aşa încât economia să se poată baza în viitor pe ele.

Microcompaniile creditate de BT prin IMM Invest sunt considerate acele afaceri care înregistrează o cifră de afaceri de până la 500.000 de lei. Acestea au fost profitabile în 2019 - au avut cel putin profit operaţional - şi au acum o perspectivă de afacere mult mai stabilă.

Accesul la creditele din program a fost facilitat de cerinţele minime de garantare, practic s-a cerut garanţia statului şi, dacă a fost vorba de un credit de investiţii, de ipotecă/gaj pe bunurile achiziţionate în cadrul respectivului proiect.

O treime din companiile creditate de BT au primit pentru prima dată finanţare de la Banca Transilvania. Prin urmare, IMM Invest înseamnă pentru bancă şi peste 1.500 de clienţi noi creditaţi.

Programul a contribuit la planul BT de a continua să susţină un număr cât mai mare de companii mici.

“Am discutat mult despre numărul mare de solicitări şi despre cum să ne organizăm. Ideea noastră principală a fost de susţinere a unui număr cât mai mare de firme mici şi ne-am asigurat că cerinţele noastre sunt rezonabile pentru acestea. Accesul la finanţare sau starea de bine a firmelor mici sau tinere este un fir roşu la BT de mulţi ani. Sigur că am acordat în egală măsura atenţie afacerilor consacrate, însă a fost limpede că va fi nevoie de un efort mare.
Munceşti mai mult pentru un număr mare de credite mici. Însă, dacă ar trebui să o luăm de la capăt, am proceda la fel” - declară Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

În cele patru luni de la începerea programului IMM Invest, Banca Transilvania a alocat peste 70% din suma de 3,48 miliarde de lei alocată de Guvern.

Principalele domenii de activitate finanţate de bancă prin IMM Invest sunt: comerţ, transporturi şi construcţii.

Chiar dacă o mare parte a plafonului alocat în cadrul programului este utilizat sau în curs de utilizare, BT va continua consilierea clienţilor pentru a accesa cele mai potrivite soluţii de finantare prin IMM Invest.

Banca Transilvania publică săptămânal pe siteul băncii, pe Newsroom, stadiul aprobării cererilor de credit în programul IMM Invest.

Taguri: BT  Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Transilvania (BT)Banca Transilvania extinde optiunile aplicatiei de banking prin telefon - BT Visual Help

Clienţii Băncii Transilvania folosesc tot mai mult BT Visual Help pentru banking prin telefon: aproape 500.000 de sesiuni online au fost realizate în primele opt luni ale anului pentru gestionarea banilor, dintre care 50% au avut loc în perioada iunie – august a.c., anunta detalii

IMM Invest a fost primul credit pentru o treime dintre firmele care au ales Banca Transilvania

Banca Transilvania, principala instituţie bancară în programul IMM Invest, a aprobat până acum peste 7.000 de credite, care aduc în economie peste 2,5 miliarde lei şi prin care sunt susţinute peste 70.000 de locuri de muncă în toate judeţele ţării, anunta detalii

Pentru infiintarea unei firme, primii trei pasi pot fi facuti online, cu ajutorul Bancii Transilvania

De la înfiinţarea unei firme, la deschiderea contului de capital social şi a contului curent la Banca Transilvania, persoanele care doresc să intre în antreprenoriat pot face online toţi aceşti paşi. BT este singura instituţie bancară din România care oferă detalii

Rezultate financiare Banca Transilvania in S1 2020: profit in scadere cu 26%, din cauza crizei COVID-19; banca va continua sa sustina cu finantari populatia si firmele

Profitul net al grupului Banca Transilvania s-a diminuat in primul semestru din 2020 cu 26% fata de intervalul similar al anului trecut, la 690 milioane lei, iar la nivel de banca scaderea a fost de 28%, la 607 milioane lei, din cauza cresterii costurilor de risc, in conditiile crizei detalii

Ultimele Comentarii