BANCI | Profil

Banca Transilvania a castigat licitatia pentru creditarea Transgaz

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-16 15:28

Astăzi, la sediul Reprezentanței sale din București, Bldv. Primăverii nr. 55, SNTGN Transgaz SA a semnat cu BANCA TRANSILVANIA, Contractul de facilități reutilizabile de credit și de emitere de scrisori de garanție, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat finanțării capitalului de lucru al companiei, se arata intr-un comunicat al Transgaz, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

Din partea SNTGN Transgaz SA, contractul a fost semnat de domnul ION STERIAN, directorul general al companiei iar din partea Băncii Transilvania, de domnul OMER TETIK în calitate de CEO.

La ceremonia de semnare au mai participat reprezentanți ai managementului executiv al celor două instituții cu capital românesc.

Cu acest prilej, domnul Ion Sterian, directorul general al SNTGN Transgaz SA a declarat:

"După cum cunoașteți, Transgaz a demarat o procedură de selecție competitivă a unei instituții financiare bancare pentru contractarea unei facilități de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanții, pe termen de 2 ani și cu dobândă variabilă în vederea finanțării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei.

În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituției financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilității de finanțare a fost costul total de finanțare cel mai scăzut.

În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania, a avut cel mai scăzut cost total de finanțare și astfel a ieșit câștigătoare. Transgaz și Banca Transilvania colaborează de foarte mulți ani iar prin încheierea acestui contract de finanțare, relația de cooperare dintre cele două instituții se consolidează și mai mult".

În declarația sa, domnul Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, menționează:

“Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţionala precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi. Mulţumesc echipelor implicate, din ambele companii, pentru profesionalismul şi viteza cu care au structurat-o.”

Acest contract de finanțare având o valoare ce depășește 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019, SNTGN Transgaz SA, în calitate de societate listată la BVB, a informat prin raport curent la bursă, asupra faptului că a încheiat un act juridic de tipul celor prevăzute la art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare si operațiuni de piață.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Taguri: BT  Banca Transilvania  credite firme  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania lanseaza o campanie de creditare a investitiilor in energia verde

Grupul Financiar Banca Transilvania – prin Banca Transilvania şi BT Leasing – susține investițiile în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică prin lansarea campaniei Luna energetică la BT, care vine cu finanțări între 50.000 de lei detalii

Banca Transilvania creste dobanzile la depozitele in lei

Banca Transilvania crește dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice cu până la 0,65 de puncte procentuale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este vorba de depozitele cu dobândă fixă, constituite pe o detalii

Profitul Patria Bank creste cu 20%

Rezultatele financiare ale Patria Bank la 30 septembrie 2021, aferente primelor trei trimestre din an, prezintă un profit net de 7,2 mil. lei, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului 2020, survenit în principal din evoluția favorabilă a veniturilor detalii

Clientii Patria Bank pot verifica situatia fondurilor Patria Asset Mangement in aplicatia de internet banking Patria Online

- Un nou modul dedicat pentru asset management a fost implementat în Patria Online – aplicația de internet banking a Patria Bank - Clienții Patria Bank au acum acces prin internet banking la informații despre fondurile Patria Asset detalii

  

Ultimele Comentarii