Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Unicredit amana ratele la creditele persoanelor fizice, conform OUG 37/2020, dar nu si primele de asigurare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-11 16:07

Unicredit a implementat ieri aplicarea OUG 37/2020 privind amanarea ratelor la creditele persoanelor fizice, ale carei norme de aplicare sunt in vigoare din 6 aprilie.

Unicredit a decis, insa, la fel ca ING, sa nu permita clientilor sa-si amane si primele de asigurare aferente creditelor, spre deosebire de restul bancilor, la care se amana ratele integral, inclusiv asigurarile.

Pot cere amanarea ratelor doar persoanele fizice cu credite ipotecare, inclusiv Prima Casa, si cu credite de consum, dar nu si cei care au carduri de credit sau descoperit de cont, spune Unicredit, desi in OUG 37/2020 se arata ca aceasta se aplica "tuturor facilitatilor de credit".

Unicredit isi avertizeaza clientii ca dupa perioada de creditare vor avea de platit rate mai mari:

"Te rugam sa analizezi cu atentie optiunea de a formula cererea de suspendare a platilor si sa o utilizezi doar daca situatia actuala nu iti permite indeplinirea obligatiilor. Dupa incetarea perioadei de suspendare vei avea de platit sume lunare mai mari, rezultate in principal din dobanda acumulata pe parcursul perioadei de suspendare."

Unicredit a fost singura dintre bancile mari care nu a oferit clientilor solutii proprii de amanare a ratelor la credite, cum au facut restul bancilor, pe perioade de pana la trei luni.

De asemenea, banca nu a anuntat nicio masura pentru amanarea creditelor detinute de firme si nu a implementat, pana in prezent, OUG 37/2020 si pentru firme, conform informatiilor disponibile pe site-ul bancii.

Informatiile publicate de Unicredit, pe site, la acest link:

Informare solutii suspendare plati

Sunt multe feluri in care poti fi alaturi de cineva. Pentru ca tu sa fii in siguranta, UniCredit este alaturi de tine cu actiuni concrete care sa te sprijine.

Daca efectele negative ale pandemiei Covid-19 in Romania te-au afectat direct si ai dificultati pentru plata ratelor, ai posibilitatea sa soliciti suspendarea platii ratelor lunare, in conformitate cu prevederile OUG 37/2020.

Inainte de a completa formularul de contact de mai jos, te sfatuim sa parcurgi cele mai frecvente intrebari, la care ai raspunsuri ce te vor ajuta sa fii informat si sa iti poti face un plan potrivit tie pentru perioada urmatoare. Totodata, vei regasi si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea beneficia de suspendarea ratelor, asa cum sunt ele prevazute in OUG 37/2020.

⊸ Pentru ce tipuri de credite se aplica suspendarea ratelor?

Suspendarea obligatiilor de plata fata de Banca, reprezentand rate de credit, dobanzi si comisioane (”suspendarea platilor”) se poate aplica pentru credite garantate cu ipoteca imobiliara, inclusiv Prima Casa, precum si pentru credite de consum.

⊸ Pentru ce perioada pot fi suspendate ratele?

Suspendarea platilor se aplica pentru o perioada cuprinsa intre 1 luna si 9 luni, conform solicitarii tale, dar care nu va depasi data limita de 31 decembrie 2020.

⊸ Trebuie sa ma deplasez la Banca pentru a obtine suspendarea ratelor?

Desi se poate, nu e necesar sa te deplasezi intr-o sucursala pentru a depune solicitarea. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne contactezi la numarul de telefon 021 200 20 80 sau sa completezi formularul de mai jos. Daca alegi sa ne transmiti un e-mail la adresa infocenter@unicredit.ro, sau sa completezi formularul de mai jos te vom contacta noi in cel mai scurt timp posibil.

⊸ Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de suspendarea platilor?

Pentru a beneficia de suspendarea platilor conform OUG 37/2020 trebuie sa indeplinesti urmatoarele criterii:

Sa-ti fi fost afectate, direct sau indirect, veniturile proprii si/sau veniturile familiei (prin membrii ai familiei intelegandu-se persoanele care au calitatea de sot/sotie, parinti si copii, care locuiesc si se gospodaresc impreuna cu debitorul) de situatia grava generata de pandemia COVID-19 comparativ cu nivelul inregistrat anterior declararii starii de urgenta si te afli in imposibilitatea de a onora obligatiile de plata aferente creditului. In sustinerea acestei situatii trebuie sa formulezi o declaratie pe propria raspundere.

Trebuie sa formulezi cererea de suspendare in termen de 45 de zile de la data de 30.03.2020 (data intrarii in vigoare a OUG 37/2020).

De asemenea, creditul pentru care soliciti suspendarea platilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- A fost acordat pana la data intrarii in vigoare a OUG nr. 37/2020 (30.03.2020 inclusiv);

- Data scadentei finale, prevazuta in contractul de credit, este ulterioara datei de intrare in vigoare a OUG nr. 37/2020 (30.03.2020 inclusiv);

- Creditul nu a fost declarat scadent anticipat anterior datei de 30.03.2020 (inclusiv);

- Nu inregistrai restante la data de 16.03.2020 (inclusiv) sau obligatiile restantele au fost achitate pana la data solicitarii.

Te rugam sa analizezi cu atentie optiunea de a formula cererea de suspendare a platilor si sa o utilizezi doar daca situatia actuala nu iti permite indeplinirea obligatiilor. Dupa incetarea perioadei de suspendare vei avea de platit sume lunare mai mari, rezultate in principal din dobanda acumulata pe parcursul perioadei de suspendare. 

⊸ Cum functioneaza suspendarea ratelor?

Pe perioada de suspendare nu va trebui sa achiti valoarea principalului, dobanzii si comisioanelor aferente creditului.

Durata creditului poate fi majorata cu o perioada egala cu durata suspendarii obligatiilor de plata dar fara a depasi limita de varsta maxima acceptata de catre Banca.

Vei relua platile si rambursarile dupa perioada de suspendare, conform conditiilor contractuale astfel cum vor fi acestea modificate in baza cererii tale aprobate de banca, potrivit prevederilor legale.

Vei plati dobanda aferenta perioadei de suspendare astfel:

- in 60 de rate lunare egale, incepand cu luna imediat urmatoare incheierii perioadei de suspendare pentru creditele garantate cu ipoteca imobiliara, inclusiv Prima Casa

- lunar, pana la maturitatea creditului, incepand cu luna urmatoare perioadei de suspendare, dobanda aferenta perioadei de suspendare fiind capitalizata (adaugata la principalul datorat) in cazul creditelor fara garantie imobiliara, cu rambursare in rate lunare.

⊸ Pot solicita si amanarea platii pentru asigurarea de viata?

Nu. Pe perioada de suspendare trebuie sa achiti in continuare celelalte costuri asociate creditului, astfel cum sunt prevazute in contractul de credit (ex. In functie de tipul creditului: primele de asigurare de viata, primele de asigurare a imobilului, costurile de reevaluare a imobilului, taxele aferente inregistrarii/modificarii/radierii inscrierilor la Registrul National de Publicitate Mobiliara etc).

⊸ Cand primesc un raspuns la solicitarea mea?

Vei fi informat in maxim 15 zile de la data la care preluam cererea ta prin telefon inregistrat la numarul mentionat mai sus sau de la data primirii acesteia pe email sau in sucursale.

Taguri: UniCredit Bank  Criza COVID-19  

Comentarii

Becheș Veronica
Amânarea ratelor pe 6 luni


Vasile Coman - Bancherul.ro
Amanare rate Unicredit
Srimata doamna Beches, pentru amanarea ratelor la Unicredit, trebuie sa sunati la 021 200 20 80 sau sa trimiteti email la: infocenter@unicredit.ro sau sa completati un formular pe site-ul Unicredit.ro. Daca aveti nevoie de ajutor, sunati-ma la tel. 0723292899 sau trimiteti-mi email la: vasile.coman@bancherul ro.

PREALA DANIEL
AMINAREA CREDIT
BUNA ZIUA as dori sa imi puteti amina creditul de la dv cu tot respectul cu drag DANIEL

Ionuț Simică
Amânare rată 3luni
Sunt șomaj tehnic cu 75%

Vasile Coman - Bancherul.ro
amanare rate Unicredit
Pentru amanarea ratelor la Unicredit, trebuie sa sunati la 021 200 20 80 sau sa trimiteti email la: infocenter@unicredit.ro sau sa completati un formular pe site-ul Unicredit.ro. Daca aveti nevoie de ajutor, sunati-ma la tel. 0723292899 sau trimiteti-mi email la: vasile.coman@bancherul ro

Aurelian Ionuț Babătă
Vreau să îmi amîn ratele pe o perioadă de 6 luni că nu am servici


Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Preda florin
Nu pot sa platesc ca sant an somaj tenic
Vă rog frumos sa ami amanati si mie rata pe 6 luni ca sant an somaj tenic

Giurgiu
Amânarea ratelor
Nu pot să plătesc, deoarece am probleme financiare

Daniela Licsandru
Doresc sa aman ratele cu 3 luni din cauza ca nu mai lucrez.Multumesc
Doresc amanare credit cu 3 luni.

Sevastrin Maria Magdalena

Buna seara,doresc să amân ratele pe 5 luni daca se poate din cauza ca nu mai lucrezAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

  

Ultimele Comentarii