BURSA | Profil

Emisiunea de obligatiuni Patria Bank este listata la Bursa de Valori Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-11-27 15:10

● Cele 10.000 de obligațiuni subordonate emise de Patria Bank sunt scadente peste 8 ani, având o dobândă fixă de 6,50%, plătibilă semestrial.

● Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 de euro, iar listarea acestora s-a realizat pe piața reglementată a Bursei de Valori București, cu simbolul PBK27E

Obligațiunile Patria Bank, emise în urma unui plasament privat intermediat de Tradeville în perioada 16-17 septembrie a.c., care a atras subscrieri totale de 8,49 milioane de euro, sunt listate, de astăzi, pe piață reglementată a Bursei de Valori București (BVB), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Listarea survine la două luni după plasamentul privat încheiat anticipat în doar două zile ca urmare a supra-subscrierii cu 69,8% a sumei-țintă stabilită de către emitent, acesta reprezentând cel mai mare plasament privat și primul în valută intermediat de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă din România.

Numărul total de obligațiuni emise de Patria Bank este de 10.000, acestea fiind obligațiuni subordonate, negarantate și neconvertibile cu scadența în luna septembrie 2027 și o valoare nominală de 500 euro/obligațiune.

Dobânda obligațiunilor este de 6,50%/an, plătibilă semestrial.

Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligațiunilor a fost de 25.000 de euro.

Începând de astăzi, obligațiunile Patria Bank pot fi cumpărate la bursă de către orice persoană fizică sau juridică, simbolul de tranzacționare al acestora fiind PBK27E.

„Ne bucură să vedem emisiunea de obligațiuni subordonate Patria Bank listată la BVB atât pentru că este vorba de o companie deja listată care continuă să utilizeze mecanismele de finanțare ale pieței de capital, cât și pentru că fiecare rundă de finanțare realizată pe bursă este o dovadă în plus că piața de capital este o platformă de finanțare utilă pentru orice companie, indiferent de mărimea sa. Putem spune că anul 2019 a stat sub semnul obligațiunilor, uitându-ne la cele 12 emisiuni de obligațiuni emise de companii pentru a atrage finanțare de la investitorii din piața de capital, precum și uitându-ne la sumele atrase, care au variat între 200.000 de euro și 500 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București.

„Încheiem anul 2019 cu realizarea unor pași deosebit de importanți pentru evoluția băncii: obținerea unui rezultat pozitiv în primele 9 luni de activitate și emisiunea și listarea la Bursă a obligațiunilor subordonate. Acestea sunt rezultate care ne confirmă încrederea în strategia noastră de dezvoltare, ce include utilizarea mecanismelor de finanțare prin piața de capital și în viitor", a declarat Daniela Iliescu, Director General, Patria Bank.

„Suntem încrezători în potențialul de creștere a pieței obligațiunilor din România, care a primit încă o confirmare prin plasamentul privat al Patria Bank, încheiat cu o subscriere de 170% în numai două zile. Suntem convinși că investitorii au la dispoziție o oportunitate de plasare a economiilor la o dobândă atractivă si speram sa atragem oameni noi in piata cu astfel de instrumente. De altfel, bursa a devenit o alternativă de finanțare tot mai atractivă pentru companii și ne așteptăm la cât mai multi emitenti interesati să facă acest pas”, este de părere Mihaela Bȋciu, Director General, Tradeville.

Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie, confirmă tendința de creștere a Patria Bank, rezultatele pozitive înregistrate în primele 9 luni de activitate din acest an fiind în aceeași linie: rezultat operațional pozitiv de 18,8 milioane lei și profit net de 5,8 milioane lei.

Acțiunile bancii sunt tranzacționate, la rândul lor, la Bursa de Valori București, cu simbolul PBK.

Tradeville a împlinit 25 de activitate ca broker pe piața de capital, în 2019, fiind lider de piață în rândul brokerilor de retail. În ultimul an și jumătate, a intermediat 7 plasamente private de obligațiuni corporative si actiuni, pentru companii din diferite industrii: Norofert (îngrășăminte organice) Raiko Transilvania (sisteme pluviale), Bittnet (servicii IT), MW Green Power (producător de electricitate din surse regenerabile), Ascendia (e-learning), respectiv Patria Bank.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank este deținut majoritar de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de
private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Tradeville este un broker cu vechime de 25 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la bursa romaneasca si marile burse internationale, prin aplicatii de tranzactionare facile si moderne, disponibile pentru toate dispozitivele (computer, tableta, telefoane inteligente).

BVB a premiat de curand Tradeville cu titlul de „Cel mai activ broker de retail in 2018”.

 

Taguri: Patria Bank  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Indici bursa  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfileMAG a devenit cel mai mare magazin online si in Ungaria

Finantarea obtinuta de la Alpha Bank de catre eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, sustine constructia unui centru logistic eMAG de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de detalii

Libra Bank deschide o noua sucursala, cu numarul 55, in Pipera

Libra Internet Bank își continuă dezvoltarea echilibrată și deschide o nouă sucursală, Sucursala Pipera, într-una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare din București, pe latura nordică a lacului Tei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: „Prin deschiderea unei sucursale Libra Internet Bank în mijlocul unei zone cu o dezvoltare fulminantă, sporim gradul de accesibilitate la consultanța specializată a băncii pentru un segment foarte important de clienți, persoane juridice și fizice. Credem în echilibrul dintre soluțiile digitale și proximitatea față de client. De aceea, le asigurăm tuturor clienților noștri atât condițiile pentru a face banking de la distanță, cât și accesul nemijlocit la detalii

BT Leasing a preluat Țiriac Leasing

BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători de top pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro detalii

BRD se imprumuta cu 300 milioane euro

BRD, sucursala romaneasca a bancii franceze Groupe Societe Generale, a convocat in 16 februarie o adunare a actionarilor privind aprobarea unui imprumut de 300 milioane euro, necesar asigurarii noilor cerinte de capital impuse la nivel european de autoritatile de detalii

  

Ultimele Comentarii