BURSA | Profil

Emisiunea de obligatiuni Patria Bank este listata la Bursa de Valori Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-11-27 15:10

● Cele 10.000 de obligațiuni subordonate emise de Patria Bank sunt scadente peste 8 ani, având o dobândă fixă de 6,50%, plătibilă semestrial.

● Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 de euro, iar listarea acestora s-a realizat pe piața reglementată a Bursei de Valori București, cu simbolul PBK27E

Obligațiunile Patria Bank, emise în urma unui plasament privat intermediat de Tradeville în perioada 16-17 septembrie a.c., care a atras subscrieri totale de 8,49 milioane de euro, sunt listate, de astăzi, pe piață reglementată a Bursei de Valori București (BVB), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Listarea survine la două luni după plasamentul privat încheiat anticipat în doar două zile ca urmare a supra-subscrierii cu 69,8% a sumei-țintă stabilită de către emitent, acesta reprezentând cel mai mare plasament privat și primul în valută intermediat de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă din România.

Numărul total de obligațiuni emise de Patria Bank este de 10.000, acestea fiind obligațiuni subordonate, negarantate și neconvertibile cu scadența în luna septembrie 2027 și o valoare nominală de 500 euro/obligațiune.

Dobânda obligațiunilor este de 6,50%/an, plătibilă semestrial.

Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligațiunilor a fost de 25.000 de euro.

Începând de astăzi, obligațiunile Patria Bank pot fi cumpărate la bursă de către orice persoană fizică sau juridică, simbolul de tranzacționare al acestora fiind PBK27E.

„Ne bucură să vedem emisiunea de obligațiuni subordonate Patria Bank listată la BVB atât pentru că este vorba de o companie deja listată care continuă să utilizeze mecanismele de finanțare ale pieței de capital, cât și pentru că fiecare rundă de finanțare realizată pe bursă este o dovadă în plus că piața de capital este o platformă de finanțare utilă pentru orice companie, indiferent de mărimea sa. Putem spune că anul 2019 a stat sub semnul obligațiunilor, uitându-ne la cele 12 emisiuni de obligațiuni emise de companii pentru a atrage finanțare de la investitorii din piața de capital, precum și uitându-ne la sumele atrase, care au variat între 200.000 de euro și 500 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București.

„Încheiem anul 2019 cu realizarea unor pași deosebit de importanți pentru evoluția băncii: obținerea unui rezultat pozitiv în primele 9 luni de activitate și emisiunea și listarea la Bursă a obligațiunilor subordonate. Acestea sunt rezultate care ne confirmă încrederea în strategia noastră de dezvoltare, ce include utilizarea mecanismelor de finanțare prin piața de capital și în viitor", a declarat Daniela Iliescu, Director General, Patria Bank.

„Suntem încrezători în potențialul de creștere a pieței obligațiunilor din România, care a primit încă o confirmare prin plasamentul privat al Patria Bank, încheiat cu o subscriere de 170% în numai două zile. Suntem convinși că investitorii au la dispoziție o oportunitate de plasare a economiilor la o dobândă atractivă si speram sa atragem oameni noi in piata cu astfel de instrumente. De altfel, bursa a devenit o alternativă de finanțare tot mai atractivă pentru companii și ne așteptăm la cât mai multi emitenti interesati să facă acest pas”, este de părere Mihaela Bȋciu, Director General, Tradeville.

Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie, confirmă tendința de creștere a Patria Bank, rezultatele pozitive înregistrate în primele 9 luni de activitate din acest an fiind în aceeași linie: rezultat operațional pozitiv de 18,8 milioane lei și profit net de 5,8 milioane lei.

Acțiunile bancii sunt tranzacționate, la rândul lor, la Bursa de Valori București, cu simbolul PBK.

Tradeville a împlinit 25 de activitate ca broker pe piața de capital, în 2019, fiind lider de piață în rândul brokerilor de retail. În ultimul an și jumătate, a intermediat 7 plasamente private de obligațiuni corporative si actiuni, pentru companii din diferite industrii: Norofert (îngrășăminte organice) Raiko Transilvania (sisteme pluviale), Bittnet (servicii IT), MW Green Power (producător de electricitate din surse regenerabile), Ascendia (e-learning), respectiv Patria Bank.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank este deținut majoritar de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de
private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Tradeville este un broker cu vechime de 25 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la bursa romaneasca si marile burse internationale, prin aplicatii de tranzactionare facile si moderne, disponibile pentru toate dispozitivele (computer, tableta, telefoane inteligente).

BVB a premiat de curand Tradeville cu titlul de „Cel mai activ broker de retail in 2018”.

 

Taguri: Patria Bank  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  BVB  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilGaranti BBVA sustine financiar World Wildlife Fund for Nature (WWF)

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a direcționat, între 2010 și 2019, 1,49 milioane RON organizației World Wildlife Fund for Nature (WWF), pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea proiectelor sale de mediu în România, anunta banca detalii

Patria Bank isi contina tendinta pozitiva a rezultatelor financiare

Rezultatele trimestrului 3 din 2019 – profit operational de 12 mil lei si profit net de 3 mil lei – continua trendul pozitiv observat in primele 2 trimestre din 2019, anunta Patria Bank intr-un comunicat, in care adauga: Astfel, primele 9 luni din 2019 au generat un rezultat detalii

Banca Transilvania are un bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card

Banca Transilvania (BT) a pus in functiune primul bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card, destinat doar clientilor bancii, care-l pot folosi cu telefonul mobil sau cu cardul contacless, prin apropierea telefonului sau cardului de bancomat, fara sa mai fie necesara introducerea detalii

Clinicile Dentare Dr. Leahu se dezvolta accelerat printr-o emisiune de obligatiuni intermediata de BT Capital Partners

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu nouă unități în București, Pitești, Timișoara și Turda, a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe detalii

Ultimele Comentarii