BURSA | Profil

Clinicile Dentare Dr. Leahu se dezvolta accelerat printr-o emisiune de obligatiuni intermediata de BT Capital Partners

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-25 18:03

Daniela Secară, director general BT Capital Partners

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu nouă unități în București, Pitești, Timișoara și Turda, a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe piața AeRO, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

Plasamentul, programat inițial să se finalizeze în data de 1 noiembrie, a fost închis anticipat în urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizează pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atât persoane fizice cât și investitori instituționali. 

„Mulțumim tuturor investitorilor pentru interesul crescut față de oferta noastră. Suntem extrem de entuziasmați că am reușit să închidem plasamentul cu succes și considerăm sprijinul oferit de piață ca o dovadă de încredere în echipa și în planurile noastre de dezvoltare. După o aventură începută în urmă cu nouă ani, suntem pregătiți să ducem industria serviciilor stomatologice din România la urmatorul nivel, alături de celelalte industrii deja prezente la Bursa de Valori București,” a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

„Suntem onorați să contribuim la dezvoltarea unei afaceri antreprenoriale aflată în plină expansiune, așa cum este rețeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu, companie cu potențial mare de consolidare a pieței locale de stomatologie. Interesul mare pe care l-am avut pentru această ofertă arată că investitorii din piața locală de capital sunt din ce în ce mai bine informați și atenți la asemenea investiții și pot oferi o alternativă reală companiilor care caută surse complementare finanțării bancare. Încheierea cu succes a acestei tranzacții confirmă misiunea BT Capital Partners de a oferi companiilor locale asistență personalizată în orice tip de proces de atragere de fonduri, fie că e public, prin bursa de valori sau privat, prin tranzacții de fuziuni și achiziții,” a declarat Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul DRL22. Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și prima companie din healthcare pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informațiilor prezentate în documentul de ofertă, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei și un profit net de 5 milioane lei.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special pentru achiziția unei clinici in Europa de Vest. Această unitate va fi una deja funcțională, care va genera venituri din momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din România, prin fenomenul turismului dentar.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu e o rețea privată de stomatologie cu șase unități în București și câte una în Pitești, Timișoara și Turda, dotate cu aparatură de ultimă generație și deservite de echipe medicale pregătite la cele mai înalte standarde. Academia Spațială Dr. Leahu, o investiție de 1,25 milioane de euro, e cel mai nou centru stomatologic dedicat exclusiv copiilor și adolescenților, un spațiu dezvoltat în baza unui concept futurist construit în jurul experienței digitale: gamification, proiecții digitale, jocuri online pe tabletă, sistem de recompense speciale. Clinica pune la dispoziție opt cabinete, patru rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și un centru de radiologie dentară digitală, dar și echipe medicale specializate în tratamentul pacienților cu autism și alte afecțiuni.

BT Capital Partners, cel mai mare broker de retail din piața de capital din România, este membru exclusiv în România al alianței internaționale de fuziuni și achiziții Oaklins. BT Capital Partners oferă servicii de brokeraj pe piața de capital locală și internațională, asistență pentru atragerea de capital prin emisiuni de obligațiuni și acțiuni la bursă, precum și asistență financiară pe piața de fuziuni și achiziții.

 

Taguri: BT  Banca Transilvania  BT Capital Partners  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilClientii Bancii Romanesti pot cere amanarea timp de doua luni a platii ratelor la credite, din cauza coronavirusului

Banca Romaneasca, banca detinuta de stat, prin Eximbank, isi anunta clientii persoane fizice ca pot cere suspendarea ratelor la toate creditele, pe o perioada de pana la doua luni, indiferent de situatia in care se afla (in carantina, izolati sau nu la domiciliu), pentru a ajuta la combaterea detalii

Banca Transilvania isi asuma o crestere responsabila, pentru protectia mediului, oamenilor si afacerilor

Banca Transilvania (BT), banca romaneasca infiintata acum 26 de ani si crescuta de la 0, in Cluj Napoca, de un grup de oameni de afaceri condusi de Horia Ciorcila, ajunsa acum cea mai mare banca din Romania, depasind sucursalele marilor grupuri straine, isi asuma un angajament pentru cresterea detalii

Unicredit si-a sporit profitul cu 13%, desi creditele au crescut cu numai 3,6%

Subsidiarele din Romania ale grupului bancar italian Unicredit (banca, firma de leasing si firma de credite de consum) au obtinut un profit net de 132 milioane euro (633 milioane lei) in 2019, in crestere cu 13% fata de anul precedent, conform rezultatelor financiare prezentate de banca-mama din detalii

Ce obiective are Banca Transilvania cu pensiile private preluate de la Certinvest

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobarea achiziţiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Ultimele Comentarii