BURSA | Anunturi banci

Patria Bank a vandut obligatiuni negarantate in Euro cu scadenta de 8 ani si dobanda de 6,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-09-18 17:55

- Patria Bank a derulat prin plasament privat o ofertă de vânzare de obligațiuni negarantate, neconvertibile, subordonate, denominate în Euro cu scadența de 8 ani și cupon fix de 6,5% pe an, plătibil semestrial

- Oferta a fost lansată în data de 16 septembrie 2019, iar interesul ridicat al investitorilor a generat închiderea anticipată a acesteia după numai 2 zile

- Subscrierile totale atrase în oferta au fost de 8,49 milioane Euro, cu 69,8% peste nivelul maxim al Ofertei de 5 milioane Euro.

Oferta de obligațiuni negarantate, neconvertibile și subordonate a Patria Bank în valoare de 5 milioane de euro, intermediată de SSIF Tradeville și distribuită de SSIF Tradeville și SSIF Goldring, a fost încheiată cu succes în numai două zile de la deschiderea perioadei de ofertă (aceasta fiind durata minimă a perioadei de ofertă conform termenilor acesteia), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Nivelul subscrierilor totale atrase în ofertă raportat la valoarea maximă a ofertei a fost de 169,8%, ceea ce relevă interesul ridicat al investitorilor de pe piața de capital din România față de emitentul Patria Bank și față de instrumentele cu venit fix, confirmând evoluția pozitivă a băncii din ultima perioadă.

Obligațiunile au valoarea nominală unitară de 500 de Euro, scadența de 8 ani și o dobandă fixa de 6,50% pe an, plătibilă semestrial.

În perioada următoare Patria Bank împreună cu SSIF Tradeville vor demara procedurile pentru solicitarea admiterii la tranzacționare a obligațiunilor pe o piață administrată de Bursa de Valori București.

Patria Bank, în calitate de societate ale carei acțiuni sunt listate pe piața principală a Bursei de Valori București, va continua să aibă în vedere și în viitor mecanismele de finanțare specifice pieței de capital.

„Interesul foarte mare al investitorilor pentru această emisiune de obligațiuni ne bucură și este o dovadă a încrederii acestora în modelul de afaceri al Patria Bank; consolidarea bazei de capital a băncii este un pas important în planurile noastre de creștere pe termen mediu și lung, aliniate cu obiectivele noastre de a susține creșterea gradului de intermediere financiară, incluziunea financiară și antreprenoriatul local. Ne dorim să fim un jucător activ pe piața de capital din România, o piață cu un potențial mare de creștere, și să o utilizam în mod activ pentru finanțare și in viitor,” a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

„Depășirea cu 69,8% a valorii maxime a ofertei de obligațiuni demonstrează, pe de o parte încrederea investitorilor în aceste instrumente cu venit fix, iar pe de altă parte potențialul segmentului de retail al pieței de capital din România de a oferi finanțare companiilor care își propun dezvoltarea business-ului. Cu siguranță, este un potențial insuficient valorificat și sperăm că, treptat, și alte companii vor urma exemplul Patria Bank, căutând să își diversifice sursele de finanțare,” consideră Mihaela BȊciu, Director General Tradeville.

Primele șase luni ale anului 2019 au adus pentru Patria Bank un profit net de 2,8 milioane de lei și credite noi de aproximativ 342 milioane lei, potrivit raportului financiar semestrial publicat de curând. Performanţa financiara imbunataţită s-a datorat in principal dinamicii pozitive a veniturilor nete bancare, pe fondul continuării acţiunilor menite să consolideze o structură bilanţieră optimă, banca înregistrand o îmbunătaţire a indicatorului „credite brute/depozite” (de la 57% la 31 decembrie 2018 la 65% la 30 iunie 2019).

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

 

Taguri: Patria Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciBancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAF
Începând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca detalii

BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat

BRD Groupe Societe Generale a anuntat "o producție record de credite de consum în prima jumatate a acestui an (+13% în dinamică anuală) și T2 (+20% în dinamică anuală)." Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a ajuns la un nou minim istoric de detalii

CEC Bank a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

BCR aproba credite online prin aplicatia George, dar contractele se semneaza la banca

Banca Comercială Română (BCR) a acordat deja, în ultima săptămână, primele credite ipotecare online, o premieră absolută în România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluția financiară CASA MEA este detalii

  

Ultimele Comentarii