BURSA | Anunturi banci

Alpha Bank Romania a listat la BVB prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-26 09:21

Alpha Bank Romania a listat la Bursa de Valori din Bucuresti prima emisiune de obligatiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, aceasta reprezentand o premiera pentru sectorul financiar-bancar din Romania, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga:

Obligatiunile emise pe o perioada de 5 ani, cu dobanda variabila sunt garantate cu credite ipotecare de foarte buna calitate si au ratingul Baa2 din partea Moodys.

Investitori institutionali locali, cat si internationali (inclusiv IFC si BERD) au participat la aceasta prima emisiune. Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania a declarat:

“Astazi deschidem un nou capitol în istoria sistemului financiar-bancar local, aducand la Bursa de Valori din Bucuresti prima emisiune de obligatiuni ipotecare. Este un moment important, Romania intrand astfel pe harta tarilor care au o piata activa a obligatiunilor ipotecare, instrumente moderne de finantare care vor contribui la dezvoltarea institutiilor financiare si a pietei de capital.”

Adrian Tanase, CEO BVB a declarat: “Segmentul obligatiunilor intra într-o etapa de diversificare fara precedent pentru piata locala de capital. Investitorii care aveau acces pana acum la obligatiuni corporative, municipale si guvernamentale, pot tranzactiona de astazi primele obligatiuni ipotecare de la BVB. Obligatiunile ipotecare reprezinta o solutie de finantare des întalnita pe pietele financiare internationale, iar acum acestea sunt disponibile, odata cu emisiunea lansata de Alpha Bank, si în Romania.”

Proiectul s-a desfasurat în colaborare cu banca de investitii Barclays Bank PLC, în calitate de aranjor si Lead Manager si Alpha Finance Romania în calitate de Co-Manager. PwC ca agent, Allen & Overy Londra si RTPR Allen & Overy în calitate de consilieri ai aranjorului si Clifford Chance Badea si Clifford Chance London, în calitate de consilieri ai emitentului.

Emisiunea de obligatiuni este listata la Bursa de Valori din Luxemburg si începand de astazi la Bursa de Valori din Bucuresti.

Obligatiunile ipotecare reprezinta o solutie de finantare des întalnita pe pietele financiare internationale, prin care banca emitenta urmareste sa îsi diversifice sursele de finantare, cat si sa scada costul mediu al acestora, atragand noi fonduri pentru dezvoltarea si extinderea activitatilor sale.

Europa are o traditie de peste 150 de ani în acest domeniu, piata europena acoperind 83% din obligatiunile ipotecare emise si avand un volum de obligatiuni ipotecare emise de aproximativ 2 trilioane euro.

Numai în ultimii 5 ani au fost emise obligatiuni ipotecare în UE de 400 de miliarde de Euro. La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de institutiile financiare sunt finantate prin emiterea de obligatiuni ipotecare, aceasta fiind o solutie frecvent utilizata de toate sistemele bancare din Europa.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banci



Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAF
Începând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca detalii

BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat

BRD Groupe Societe Generale a anuntat "o producție record de credite de consum în prima jumatate a acestui an (+13% în dinamică anuală) și T2 (+20% în dinamică anuală)." Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a ajuns la un nou minim istoric de detalii

CEC Bank a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

BCR aproba credite online prin aplicatia George, dar contractele se semneaza la banca

Banca Comercială Română (BCR) a acordat deja, în ultima săptămână, primele credite ipotecare online, o premieră absolută în România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluția financiară CASA MEA este detalii

 



 

Ultimele Comentarii