BURSA | Anunturi banci

Alpha Bank Romania a listat la BVB prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-26 09:21

Alpha Bank Romania a listat la Bursa de Valori din Bucuresti prima emisiune de obligatiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, aceasta reprezentand o premiera pentru sectorul financiar-bancar din Romania, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga:

Obligatiunile emise pe o perioada de 5 ani, cu dobanda variabila sunt garantate cu credite ipotecare de foarte buna calitate si au ratingul Baa2 din partea Moodys.

Investitori institutionali locali, cat si internationali (inclusiv IFC si BERD) au participat la aceasta prima emisiune. Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania a declarat:

“Astazi deschidem un nou capitol în istoria sistemului financiar-bancar local, aducand la Bursa de Valori din Bucuresti prima emisiune de obligatiuni ipotecare. Este un moment important, Romania intrand astfel pe harta tarilor care au o piata activa a obligatiunilor ipotecare, instrumente moderne de finantare care vor contribui la dezvoltarea institutiilor financiare si a pietei de capital.”

Adrian Tanase, CEO BVB a declarat: “Segmentul obligatiunilor intra într-o etapa de diversificare fara precedent pentru piata locala de capital. Investitorii care aveau acces pana acum la obligatiuni corporative, municipale si guvernamentale, pot tranzactiona de astazi primele obligatiuni ipotecare de la BVB. Obligatiunile ipotecare reprezinta o solutie de finantare des întalnita pe pietele financiare internationale, iar acum acestea sunt disponibile, odata cu emisiunea lansata de Alpha Bank, si în Romania.”

Proiectul s-a desfasurat în colaborare cu banca de investitii Barclays Bank PLC, în calitate de aranjor si Lead Manager si Alpha Finance Romania în calitate de Co-Manager. PwC ca agent, Allen & Overy Londra si RTPR Allen & Overy în calitate de consilieri ai aranjorului si Clifford Chance Badea si Clifford Chance London, în calitate de consilieri ai emitentului.

Emisiunea de obligatiuni este listata la Bursa de Valori din Luxemburg si începand de astazi la Bursa de Valori din Bucuresti.

Obligatiunile ipotecare reprezinta o solutie de finantare des întalnita pe pietele financiare internationale, prin care banca emitenta urmareste sa îsi diversifice sursele de finantare, cat si sa scada costul mediu al acestora, atragand noi fonduri pentru dezvoltarea si extinderea activitatilor sale.

Europa are o traditie de peste 150 de ani în acest domeniu, piata europena acoperind 83% din obligatiunile ipotecare emise si avand un volum de obligatiuni ipotecare emise de aproximativ 2 trilioane euro.

Numai în ultimii 5 ani au fost emise obligatiuni ipotecare în UE de 400 de miliarde de Euro. La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de institutiile financiare sunt finantate prin emiterea de obligatiuni ipotecare, aceasta fiind o solutie frecvent utilizata de toate sistemele bancare din Europa.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciPeste 70.000 de clienti BT au primit cardurile acasa, gratuit, in perioada starii de urgenta

În perioada stării de urgenţă, Banca Transilvania a trimis clienţilor acasă, gratuit, peste 70.000 de carduri, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este vorba de clienţii cărora le-a expirat cardul, având această opţiune pentru a nu mai face un drum la detalii

Banca Transilvania revine la programul normal in agentii si sucursale, din 15 iunie

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca din 15 iunie unitatile sale vor reveni la programul normal de lucru, odata cu noile masuri de relaxare dupa restrictiile pentru combaterea coronavirusului, adoptate de Guvern. Astfel, programul agentiilor BT va fi intre orele 9.00 si 17.00, iar al detalii

Timpul de asteptare la call centerul Banca Transilvania, afisat pe site

Banca Transilvania anunta ca va afisa pe siteul bancii, in timp real, perioada de asteptare la call center, astfel incat clientii bancii sa poata evita problema asteptarii prea mult la telefon si sa apeleze la canalele alternative de comunicare cu banca. Timpul de asteptare la call detalii

BCR isi schimba sediul social

Incepând cu luna mai 2020, Banca Comercială Română își schimbă sediul social la adresa: Calea Plevnei nr 159, Business Garden Bucharest, cladirea A, etajul 6, sector 6, București. Date de contact BCR: Telefon: * 2227; din strainatate: +40 21 407 42 detalii

Ultimele Comentarii