BANCI | Ultima Ora

Care sunt comisioanele percepute de FNGCIMM pentru garantiile la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-31 16:54

In Ordinul Ministerului Finantelor publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.1007 din 19 decembrie 2017, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au fost stabilite nivelul comisioanelor de analiza si gestiune in cadrul Programului Prima Casa, nivelul primei de garantare in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii, precum si in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi.

Astfel, comisionul unic de analiza pentru emiterea unei promisiuni de garantare in cadrul Programului Prima Casa este de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare.

Pentru semestrul I al anului 2018, comisionul de gestiune a garantiilor in cadrul Programului Prima Casa este de 0,45% pe an, calculat la soldul garantiei statului, nivel neschimat fata de cel din prezent.

Prima de garantare in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru IMM este 1,99% din valoarea garantiei prelungite de FNGCIMM in numele si contul statului.

Prima de garantare este compusa din comisionul de risc cuvenit Ministerului Finantelor Publice, la nivelul de 1,50% din valoarea garantiei prelungite si din comisionul de administrare cuvenit FNGCIMM de 0,49% pe an din valoarea garantiei prelungite.

Comisionul de administrare pentru garantiile acordate in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi in anul 2018 este de 0,49% pe an, calculat la soldul finantarii garantate, iar comisionul de risc este 1% aplicat la valoarea garantata.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ANPC amendeaza alte opt banci si propune recalcularea ratelor la credite, ceea ce ar insema cresterea acestora

ANPC amendeaza alte opt banci si propune recalcularea ratelor la credite, ceea ce ar insema cresterea acestora, in conditiile in care deja s-au majorat semnificativ in ultima perioada, din cauza indicilor de dobanda (IRCC) mai mari. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) acuza bancile ca si-au inselat clientii cu credite pe termen lung, de peste 10 ani (credite imobiliare pentru casa, in principal) prin aplicarea unei formule de calcul cu rate egale, nu descrescatoare. In legea care care se aplica creditelor imobiliare (OUG 52/2016 privind contractele de credit pentru bunuri imobile) nu este prevazuta modalitatea de calcul al ratelor, daca aceasta trebuie facuta in rate egale sau descrescatoare. Doar in legea care detalii

Profitul bancilor creste puternic, cu 70%

Profitul sistemului bancar a inregistrat o crestere puternica in primul trimestru al anului, cu 70% fata de aceeasi perioada a anului precedent, de la 2 la 3,4 miliarde lei, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Umflarea castigurilor detalii

Credit pentru panouri fotovoltaice, de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte specifice din partea partenerilor băncii în acest program, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile. Soluții pentru reducerea consumului de energie și independență energetică:  Creditul pentru panouri fotovoltaice o Fără comision de acordare până la finalul anului o Perioadă de acordare de până la 10 ani o Împrumuturi detalii

BCR este a 4-a banca la care se pot face transferuri catre un numar de telefon, fara cod IBAN

Banca Comerciala Romana (BCR) este a patra banca ai carei clienti pot face transferuri de bani catre numerele de telefon ale clientilor Bancii Transilvania (BT), ING si CEC Bank, fara a fi necesar codul IBAN.  Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a detalii

 



 

Ultimele Comentarii