BANCI | Profil

Bancpost isi consolideaza profitul net la 31 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-21 14:29

Bancpost a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2016 un profit net de 31,4 milioane lei, continuând astfel evoluția pozitivă înregistrată atât în 2015, cât și în primul semestru din 2016, anunta banca intr-un comunicat.

La jumatatea anului, profiul Bancpost se ridica la 28 milioane lei. (vezi aici detalii)

Bancpost mai mentioneaza urmatoarele, intr-un comunicat:

Aceste realizări sunt rezultatul eficientizării, dezvoltării business-ului, dar și a îmbunătățirii constante a calității portofoliului de credite.

Astfel, în primele 9 luni ale anului, activele totale au înregistrat un avans de +5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de 11,1 miliarde RON, depozitele clientelei au crescut cu 16,2%, la 8,7 miliarde lei, iar creditele brute au atins valoarea de 5,9 miliarde lei.

Raportul credite/depozite a atins nivelul de 68%, fapt ce reconfirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a Băncii.

În plus, pe fondul optimizării constante a operațiunilor, cheltuielile operaţionale s-au păstrat pe un trend descrescător, cu 3,7% mai puțin comparativ cu primele nouă luni ale anului 2015.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească, rata creditelor neperformante scăzând la 9,1%, faţă de 16,5% în aceeaşi perioadă din 2015, și sub media sistemului de 10%.

Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,79%, comparativ cu 20,51% la sfârşitul anului 2015 şi 18,75% în Decembrie 2014.

“Rezultatele pozitive subliniază sustenabilitatea modelului de business și soliditatea băncii, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate într-un context legislativ provocator și un nivel scăzut al dobânzilor. Bancpost rămâne activ implicată în susținerea clienților săi, concentrându-se în continuare pe dezvoltarea de soluții financiare ce răspund cel mai bine nevoilor acestora”, a declarat Philippos Karamanolis, Preşedinte Executiv Bancpost.

Despre Bancpost

Bancpost este o bancă universală importantă, cu o prezenţă de 25 de ani pe piaţa locală şi o reţea de 147 de unităţi şi 7 centre de afaceri. Banca deserveşte aproximativ 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali, pentru care oferă o gamă variată de produse şi servicii financiare.

Bancpost este totodată unul dintre liderii pieţei locale de carduri şi a dezvoltat reţele extinse de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri şi 190 de terminale automate de plată (APS-uri) care oferă acces comod şi permanent la serviciile băncii.

Bancpost este partenerul exclusiv al American Express în România, fiind de asemenea reprezentant VISA şi MasterCard. Având în vedere angajamentul său de a sprijini performanţa şi valorile româneşti, Bancpost a devenit sponsor oficial al Echipei Naţionale de Fotbal începând din 2015.

Taguri: cont online  dobanzi depozite  POS  incluziune financiara  credite neperformante  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilGaranti BBVA sustine financiar World Wildlife Fund for Nature (WWF)

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a direcționat, între 2010 și 2019, 1,49 milioane RON organizației World Wildlife Fund for Nature (WWF), pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea proiectelor sale de mediu în România, anunta banca detalii

Patria Bank isi contina tendinta pozitiva a rezultatelor financiare

Rezultatele trimestrului 3 din 2019 – profit operational de 12 mil lei si profit net de 3 mil lei – continua trendul pozitiv observat in primele 2 trimestre din 2019, anunta Patria Bank intr-un comunicat, in care adauga: Astfel, primele 9 luni din 2019 au generat un rezultat detalii

Banca Transilvania are un bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card

Banca Transilvania (BT) a pus in functiune primul bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card, destinat doar clientilor bancii, care-l pot folosi cu telefonul mobil sau cu cardul contacless, prin apropierea telefonului sau cardului de bancomat, fara sa mai fie necesara introducerea detalii

Clinicile Dentare Dr. Leahu se dezvolta accelerat printr-o emisiune de obligatiuni intermediata de BT Capital Partners

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu nouă unități în București, Pitești, Timișoara și Turda, a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe detalii

Ultimele Comentarii