BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Bank primeste de la The Banker trofeul banca anului 2016 in Romania, pentru ajutorul oferit clientilor cu credite in CHF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-09 19:19

Raiffeisen Bank a primit titlul de banca anului 2016 in Romania, oferit de The Banker, o revista detinuta de Financial Times, care lauda banca austriaca pentru masurile adoptate in vederea ajutorarii clientilor cu credite in franci elvetieni (CHF).

Publicatia britanica nu mentioneaza, in articolul sau referitor la premiile acordate bancilor, care au fost criteriile care au stat la baza acordarii distinctiilor, astfel ca putem doar deduce ca acestea au fost subiective, ceea ce nu confera niciun fel de valoare unui astfel de premiu.

Responsabilii de comunicarea cu presa ai Raiffeisen Bank nu au raspuns la intrebarile trimise astazi de Bancherul.ro pe aceasta tema.

In aceste conditii, tot ce ne-a mai ramas a fost textul publicat de The Banker in articolul aferent premiilor acordate bancilor din Europa de Est, printre care si Raiffeisen in Romania.

Iata cum incepe textul despre premiul acordat Raiffeisen:

„Intr-o tara cu credite in franci elvetieni la un nivel istoric, aprecierea francului a fost resimtita puternic in Romania. Dezbaterile publice cu privire la aceste credite au polarizat societatea romaneasca iar Parlamentul a initiat cateva proiecte legislative in vederea reducerii poverii clientilor, cu un impact semnificativ asupra sistemului bancar.

In aceste conditii, Raiffeisen Bank si-a intensificat masurile de restructurare a creditelor in CHF pentru a-si ajuta clientii sa le ramburseze, raportand in continuare rezultate financiare solide.”

In realitate, Raiffeisen Bank a fost una dintre cele mai criticate banci pentru lipsa de reactie sau raspunsurile nesatisfacatoare la solicitarile clientilor de a le reduce povara creditelor in CHF.

In consecinta, atat Raiffeisen Bank, cat si alte banci, au fost actionate in judecata de foarte multi clienti, care au solicitat instantelor sa le converteasca imprumuturile la cursul istoric, din data acordarii.

Raiffeisen a lansat o oferta de conversie a creditelor in CHF abia in decembrie anul trecut, insa doar pentru cei care aveau restante la plata ratelor, dupa ce presiunile clientilor si asociatiilor de consumatori s-au intensificat iar Parlamentul se pregatea sa adopte noi legi, in perspectiva alegerilor din acest an.

In aceste conditii, in ianuarie a aparut si legea privind darea in plata, despre care initiatorii sai, avocatul Gheorghe Piperea si deputatul PNL Catalin Zamfir spuneau ca este destinata pedepsirii bancilor care au acordat credite in CHF.

Raiffeisen a trimis si un comunicat in care anunta primirea premiului de la The Banker si urmatorul citat atribuit lui Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank:

"Sunt bucuros ca am primit aceasta distinctie de la o revista atat de respectabila cum este "The Banker", mai ales ca anul 2016 nu a fost un an simplu pentru bancile din Romania. De aceasta data am avut parte de initiative si schimbari legislative care au pus presiune si au insemnat schimbari de strategie intr-un timp foarte scurt, cu un impact destul de mare. A fost inca o proba de maturitate si de soliditate finaciara pe care am trecut-o. Mai mult, am continuat sa ne dezvoltam si sa finantam atat companiile cat si persoanele fizice, pe fondul cresterii economice, a consumului si a veniturilor. In 2017 mi-as dori sa vedem din ce in ce mai multi investitori, din ce in ce mai multi intreprinzatori, indiferent de nationalitate, pe care sa ii atraga potentialul pe care, fara nicio indoiala, Romania il are", a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Taguri: lege darea in plata  procese  curs BNR  Easy Credit  TBI Bank  Raiffeisen Bank  BNP Paribas Personal Finance  reclamatie Unicredit  BT Pay  darea in plata  myBRD  

Comentarii

Valentin
Ba voi sunteți nebuni
E clar lumea a înnebunit sau chiar rad de noi pe fata mai urmează să îi dați Gerald Schweighofer titlul de ecologistul anului pentru împădurirea României. Bleah câtă lehamite mi se face

constantin
nebuni
Bai ,astia nu sunt sanatosi la cap ,pai astia de la raiffaisen sunt primii care au reactionat in defavoarea romanilor prin toate metodele posibile si sunt chemati sau su trecut prin toate tribunalele din Romania da-ti in judecata de catre romani !!! Revista asta e clar un can can !!!

canschi
securistul van g.
Nu stiu de ce, insa aceasta strategie de PR a Raiffeisen ma duce cu gandul la Coreea de Nord si Kim jong-un! Chiar isi imagineaza cineva din stuff-ul rzb ca vor primi aplauzele si simpatia publicului pentru aceasta...inalta distinctie?! Sictir, groh! Ia-i de prosti pe altii, nu pe noi, romanii!

Dumitru
Rușine The Banker!
Incredibil asa ceva! Una dintre cele mai abuzive bănci, care nu a făcut nimic pt clienții cu credite în CHF. Ba da. I-a amenințat continuu cu executarea silita dacă nu își achita ratele la timp. Raiffeisen este cea care a amenințat statul roman ca îl da în judecata pt profit diminuat RB. este ce banca ce cheamă politia atunci când clienții vor sa achite ratele cu moned ( sucursala Unirii). Rușine The Banker!!!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii