BANCI | Profil

Eximbank si-a majorat cu 15% volumul de credite acordate companiilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-10 07:13

Eximbank si-a majorat cu 15% volumul de credite acordate companiilor in primele noua luni din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Banca mai precizeaza ca nivelul creditelor neperformante este sub media sectorului bancar, care a scazut la 10,56% in luna august.

”Pentru acest an ne-am propus, și am și reușit, să distribuim cât mai multe fonduri către companiile locale, astfel că am acționat pe două paliere. Pe de o parte, ne-am concentrat pe creșterea ratei de utilizare a instrumentelor financiare pe care banca le acordă în numele și contul statului român (garanții și asigurări), iar pentru aceasta am simplificat fluxurile de lucru, am lansat noi produse și, ceea ce este poate și mai important, am reușit să comunicăm mult mai eficient cu partenerii noștri – celelalte bănci de pe piață. În ceea ce privește cealaltă direcție de acțiune, ne-am dezvoltat consistent activitatea de bancă comercială. În ultimii patru ani EximBank a trecut printr-un proces amplu de modernizare care ne-a permis ca, în 2016, banca să iasă în piață complet pregătită să propună segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii corporate complex și atractiv. Ca prim efect, după primele nouă luni ale anului, avem expuneri din credite cu 15% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă din 2015, în condițiile menținerii unui nivel al creditelor neperformante sub media pieței, iar în zona produselor complementare înregistrăm venituri crescute din tranzacții valutare (+52%) și cash management (+10%)”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al băncii, citat intr-un comunicat de presa. 

El a adugat că EximBank va rămâne în continuare concentrată pe susţinerea şi promovarea exporturilor și a investițiilor româneşti în străinătate, pe susținerea cu resurse financiare a proiectelor cu impact semnificativ la nivel local și regional, dar și pe sprijinirea planurilor de dezvoltare şi creştere a competitivităţii IMM-urilor.

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.

Taguri: credite firme  credite neperformante  Eximbank  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPeste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au abonament de cont curent

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au Abonament de cont curent Smart Banking, dintre care mai mult de jumătate au ales Abonamentul 365, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Ce înseamnă abonamentele Smart Banking: Se adresează tuturor clienților persoane fizice, atât celor existenți, cât și celor noi. Sunt de cinci tipuri, în funcție de stiluri diferite de viață - Salut, Student, 365, Premium și Premium+. Primele două sunt gratuite, iar celelalte înseamnă 7, 17 și 20 de lei/lună. Pentru alegerea unuia dintre abonamente, clienții pot consulta detalii

Alpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

BT Trade, aplicatia pentru tranzactii cu actiuni pe bursa

 BT Trade este cel mai simplu mod de a deschide un cont de tranzacționare.  Aplicația de mobil oferă acces la piața de capital românească și la aproape 30 de piețe internaționale.  Prin BT detalii

  

Ultimele Comentarii