BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen Bank, prima care a majorat avansul la creditele imobiliare din cauza legii privind darea in plata, ultima care-l scade la 20%, dar numai in 31 de orase

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-08 16:40

Raiffeisen Bank a fost prima dintre bancile romanesti care a decis majorarea avansului la creditele imobiliare de la 15% la 35%, dupa adoptarea legii privind darea in plata, fiind printre cele mai afectate banci de aceasta lege, dat fiind ca are multe credite in franci elvetieni (CHF).

Raiffeisen devine acum ultima banca din Romania care a decis sa mai scada din avansul majorat initial, dupa ce s-a vazut ca legea privind darea in plata a avut un impact mult mai mic decat estimarile initiale iar recent Curtea Constitutionala a decis ca legea trebuie modificata, astfel incat darea in plata sa fie posibila doar in urma deciziei unei instante de judecata. (vezi aici detalii)

Raiffeisen a diminuat astfel avansul la creditele imobiliare de la 35% la 20%, insa doar pentru un numar de 31 orase mari sau cu o piata imobiliara in crestere (Arad, Bascov, Bradu, Pitesti, Biharia, Oradea, Brasov, Bucuresti, Cluj- Napoca, Agigea, Constanta, Cumpana, Mamaia, Navodari, Ovidiu, Aroneanu, Breazu, Iasi, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Dobroesti, Domnesti, Otopeni, Popesti Leordeni, Voluntari, Blejoi, Bucov, Ploiesti, Ghiroda, Timisoara).

Pentru creditele acordate in alte orase, avansul poate ajunge pana la 45% din valoarea locuintei, in functie de marimea orasului si de dinamica pietei imobiliare, care cu cat este mai mica reprezinta un risc mai mare pentru banca.

Raiffeisen Bank urmeaza astfel exemplul altor banci concurente, precum BCR, care a redus la 15% avansul pentru creditele acordate in orasele mari, insa a diminuat si perioada de creditare, de la 25 la 20 de ani, spre deosebire de Raiffeisen, care a mentinut la 30 de ani perioada de creditare cu avans de 20%.

Si BRD a redus la 25% avansul la creditele imobiliare, insa de asemenea in functie de profilul clientului si tipul imobilului, acceptand si 15% in cazul in care se aduce a doua garantie.

Banca Transilvania a redus avansul la credite la 15%, dar numai pentru prima locuinta, pentru a doua locuinta in proprietatea clientului avansul fiind de 20%, de asemenea in functie de tipul garantiei. (vezi aici avansurile la credite practicate de banci)

Comunicatul Raiffeisen Bank:

Raiffeisen Bank lanseaza un nou credit imobiliar cu dobanda fixa pe primii 7 ani

Bucuresti, 7 noiembrie 2016 - Raiffeisen Bank lanseaza creditul imobiliar in lei, cu dobanda fixa in primii 7 ani (dobanda 5,25% pe an pentru clientii de casa; 5,5% pentru clientii standard) si avans pornind de la 20%. Produsul poate fi acordat si cu dobanda variabila, pentru clientii care solicita acest tip de dobanda (ROBOR la 3 luni + 3% pentru clientii de casa; ROBOR la 3 luni + 3,25% standard).

“Ne-am preocupat sa gasim o solutie de creditare imobiliara in asa fel incat sa protejam si clientii si banca de riscurile care pot aparea in contextul legislativ si economic actual. Posibilitatea de a avea dobanda fixa timp de 7 ani protejeaza clientul in toata aceasta perioada de variatiile dobanzii, tinand cont ca ROBOR e la un minim istoric acum. In acelasi timp, ne-am preocupat sa oferim clientilor o alternativa viabila la creditul Prima Casa”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Aria Retail, Raiffeisen Bank.

Noul credit imobiliar este oferit in toate agentiile Raiffeisen Bank, insa cu un avans diferentiat, tinand cont de indicatorii imobiliari si economici ai zonei: dinamica pietei imobiliare, concentrarea de proiecte imobiliare, potentialul de creditare, nevoia de credite etc. Orasele mari si nu numai, cele care cumuleaza in cea mai mare masura factorii mentionati mai sus, beneficiaza de un avans de 20% pentru creditele acordate pana la 30 de ani. Avansul maxim solicitat de banca poate ajunge la 45%, iar perioada maxima pe care se poate acorda creditul este de 30 de ani. Suma acordata este intre 5000 si 300.000 de euro, echivalent in lei.

Taguri: lege darea in plata  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  curs BNR  Easy Credit  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  BT Capital Partners  comisioane cont bancar  darea in plata  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Raiffeisen Smart Mobile  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

Euroins, a treia mare firma de asigurari din Romania, inchisa de ASF, dupa investigatia ziarului Libertatea

Euroins, detinuta de grupul bulgar Eurohold, a treia mare firma de asigurari din Romania si cea mai importanta pe piata asigurarilor auto RCA, a fost declarata insolventa si i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dupa o detalii

Frica de o noua criza bancara globala se raspandeste in Europa: Credit Suisse se imprumuta de urgenta la banca centrala

Marea banca elvetiana Credit Suisse a accesat un imprumut de urgenta in valoare de 50 de miliarde de franci elvetieni de la banca cetnrala a Elvetiei, in incercarea de a castiga increderea investitorilor, dupa ce actiunile sale la bursa s-au prabusind, starnind temeri privind o noua detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele