BANCI | Stirea Zilei

Prima scadere importanta a restantelor la Biroul de Credit din ultimii opt ani, un semnal ca bancile incep sa-si vanda masiv creditele neperformante firmelor de recuperare creante

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-06 21:00

In luna septembrie s-a inregistrat prima scadere importanta a restantelor la creditele inregistrate la Biroul de Credit de la izbucnirea crizei de la finalul lui 2008, un indiciu ca bancile au inceput sa vanda volume mari de credite neperformante acordate persoanelor fizice cate firmele de recuperare creante.

Pana acum, bancile mari, in principal BCR, au vandut pachete importante de credite neperformante acordate firmelor, dar in ultimele luni mai multe banci au inceput sa cesioneze firmelor de recuperare si credite cu restante mari ale persoanelor fizice.

In momentul izbucnirii crizei, in decembrie 2008, la Biroul de Credit erau inregistrati aproape 450.000 de datornici cu restante in valoare de sub 1 miliard de lei, arata statisticile BNR analizate de Bancherul.ro.

Doi ani mai tarziu, in decembrie 2010, numarul datornicilor a ajuns la aproape 740.000, iar valoarea restantelor la 9,5 miliarde lei, asadar o crestere de aproape 10 ori.

Anul urmator, in decembrie 2013, volumul restantelor a ajuns la 11,3 miliarde lei, nivel care s-a mentinut pana in vara acestui an, cand a ajuns la 11,6 miliarde lei in iunie, iar numarul datornicilor la 754.000, niveluri record.

In iunie 2016 a urmat insa o tendinta de scadere moderata a numarului restantierilor si valorii datoriilor, insa in septembrie s-a inregistrat o diminuare semnificativa.

Astfel, numarul persoanelor fizice cu restante de peste 30 de zile a scazut cu peste 55.000 in septembrie, la 695.052.

In acelasi timp, numarul restantelor a scazut cu 80.000, la un total de 930.141.

Totalul sumelor restante s-a diminuat cu doua miliarde de lei (19%), la un total de 8,8 miliarde lei, fata de 10,9 miliarde lei in august si 11,6 miliarde lei in august.

Fata de luna august, valoarea restantelor a scazut cu 2,8 miliarde lei.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR alte detalii privind structura restantelor de la Biroul de Credit, in functie de tipul valutei si a categoriilor de intarziere.

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  statistici BNR  Biroul de Credit  BNP Paribas Personal Finance  reclamatie Unicredit  recuperare creante  credite neperformante  Clubul Bancherilor  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii